SOSTE terävöitti viestiään uudistamalla verkkopalvelunsa


Etusivu / Blogi / SOSTE terävöitti viestiään uudistamalla verkkopalvelunsa

SOSTE avasi tänään uusitun verkkopalvelunsa soste.fi. Vanha palvelu oli jo kuusivuotias, eikä se enää vastannut nykyisiin tarpeisiin. Uudistuksen yhteydessä muutettiin kaikki palvelun toimintaperiaatteesta valikkorakenteeseen ja sisältöjen jaottelusta ilmeeseen.

SOSTEn tärkeimmät tehtävät löytyvät päävalikosta

Sote-järjestöjen sekä heidän 1,3 miljoonan jäsenen kokemus yhteiskuntamme tilasta on uudessa palvelussa pääroolissa. Tämä viesti löytyy tavoitteina ja teemoina verkkopalvelun päävalikon ensimmäisestä kohdasta Vaikuta yhteiseen hyvään.

Vapaa ja vahva kansalaisyhteiskunta on demokratian, yhdevertaisuuden ja yhteiskuntarauhan edellytys. Jokaisen itse tärkeäksi kokemien asioiden edistäminen, aktiivisuus, yhdessä tekeminen ja mukana oleminen kanavoituu teoiksi ja viesteiksi juuri järjestössä. Järjestötoiminta on matalan kynnyksen demokratiaa ja kansalaisyhteiskunnan ydin. Kansalaisyhteiskunnan hyvinvoinnin ja järjestöjen toimintaedellytysten puolia pitää myös SOSTE. Millaisessa toimintaympäristössä sote-järjestöt työtään tekevät, selviää päävalikon kohdasta Kansalaisyhteiskunta.

Suomessa on 10 000 rekisteröityä sote-alan yhdistystä, joiden tarjoamaa tukea kaksi kolmesta suomalaisesta pitää itselleen tärkeänä. Voi sanoa, että järjestöjen tekemä työ koskettaa meistä jokaista, eikä suomalainen yhteiskunta toimisi ilman niitä. Mitä kaikkea sote-järjestöt tekevät ja mitä niille kuuluu, selviää päävalikon kolmannesta kohdasta Sote-järjestöt.

SOSTEn tarjoaa monenlaisia palveluita jäsenilleen. Teemme muun muassa tutkimusta, tarjoamme koulutuksia, ylläpidämme verkostoja, neuvomme ja sparraamme – ja viestimme, esimerkiksi verkossa! Kun sote-järjestöt rakentavat hyvinvointia, terveyttä ja osallistumismahdollisuuksia, SOSTE palveluineen tukee ja turvaa tämän työn edellytyksiä. Löydät jäsenpalvelumme ja viestit jäsenillemme päävalikon viimeisestä kohdasta Järjestöille.

Aiheet jakautuvat 5 teemaan

Sote-järjestöjen laaja kirjo kattaa koko ihmiselämän. On hankala keksiä aluetta, jossa ei jokin suuri tai pieni yhdistys jo toimisi – aiheita ja näkökulmia on loputtomasti. Verkkopalvelussa aiheet on jaettu teemoihin. SOSTEn visio Yhdessä tehty hyvä elämä kaikille on johdettu hyvinvointitaloudesta, joka toimii kattoteemana. Kansalaisyhteiskunta-teema löytyy päävalikostakin ja sote-teemat jakautuvat toimeentuloon, sote-palveluihin sekä hyvinvointiin ja terveyteen.

Teemoista löydät helposti ja varsin kattavasti sote-järjestöjen näkökulman yhteiskuntaan. Teemojen alle on koottu niin uutiset, bloggaukset, tapahtumat, lausunnot ja teemaa taustoittavat artikkelit kuin SOSTEn asiantuntijatkin.

Mitä sote-järjestöt korjaisivat yhteiskunnassamme?

Järjestöt ovat nopeita reagoimaan yhteiskunnallisiin muutoksiin ja epäkohtiin sekä ketteriä paikkaamaan puutteita palveluverkostossa. SOSTEn tehtävänä on välittää tämä tieto ja kokemus poliittiseen päätöksentekoon. Tällä hetkellä eniten korjausta vailla olevat asiat ja toimenpide-ehdotukset löydät sote-järjestöjen tavoitteina verkkopalvelun päävalikosta ensimmäisenä. Tätä kirjoittaessa ne ovat:

Verkkopalvelua kehitetään jatkuvasti

Tärkeä osa uudistusta oli verkkopalvelun saavutettavuuden parantaminen. Myös palvelun ulkoasu on päivitetty SOSTEn hiljattain päivitettyä ilmettä vastaavaksi. Sisältöjen osalta uusi soste.fi tuo sote-järjestöjä monipuolisemmin esille: Voit tutustua tarkemmin SOSTEn jäseniin tai silmäillä, mistä ne juuri nyt uutisoivat. Myös SOSTEn asiantuntijat ovat laajemmin esillä verkkopalvelussa.

Verkkopalvelun uusi arkkitehtuuri ja tekniikka helpottavat sisältöjen löytymistä ja ylläpitoa ja siten sisältöjen ajan tasalla pitämistä. Tämänpäiväinen verkkopalvelun julkistus on kuitenkin vain välietappi: jo ensi vuoden alussa julkaisemme uuden järjestöille suunnatun palvelun, mutta siihen palaan vielä myöhemmin.

Palvelun uudistuessa näin monella tavalla, ei voi välttyä suunnittelu- ja ohjelmointivirheiltä eikä puutteilta sisällössä. Niitä korjataan, kun löydetään. Jo nyt julkaisupäivänä tiedän, että esimerkiksi asiasanojen suhteen verkkkopalvelua tulee vielä kehittää. Anna uudistuksesta palautetta, ja jos sinulla on uusia kehitysideoita, ota yhteyttä.

Toivottavasti uusi soste.fi palvelee sinua, sote-järjestöjä ja kansalaisyhteiskuntaa hyvin. Mukavaa loppuvuotta! 🙂