Medialle

Etsitkö tietoa tai haastateltavaa: Soita SOSTEn asiantuntijoille

Jos haluat seurata SOSTEn uutisvirtaa, tilaa tiedotteista syöte ohesta. Tiedotteet löydät myös tältä sivulta.

Jos etsit tutkittua tietoa, kannattaa tutustua Sosiaalibarometriin, Järjestöbarometriin ja muihin SOSTEn julkaisuihin.

SOSTEblogista löydät sostelaisten, sosiaali- ja terveysjärjestöjen ja muidenkin asiantuntijoiden näkemyksiä ajankohtaisista hyvinvointipoliittisista aiheista.

Ota yhteyttä!

Sähköpostitiedustelut: viestinta(at)soste.fi

mediaviestinnän asiantuntija Eija Tynnilä, 050 522 6475

viestinnän asiantuntija Erja Saarinen, 050 433 4202

Tiedotteet

EAPN-Fin-verkoston kysely: Asiakasmaksujen kohtuullistaminen ei toteudu

23.01.2017, 09:00

Laissa säädettyä asiakkaan oikeutta sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksujen alentamiseen ei yleisesti tunneta eikä sitä sovelleta kunnissa. Kyselyn mukaan suurin osa kuntien työntekijöistä ei tiennyt, että asiakasmaksuja olisi kohtuullistettu.

Lue lisää >

Uusi hankintalaki vahvistaa sote-palvelujen käyttäjien asemaa

29.12.2016, 14:30

SOSTE pitää tänään vahvistettua uutta hankintalakia hyvänä, koska se edellyttää sosiaali- ja terveyspalvelujen käyttäjien tarpeiden huomioimista. Lisäksi laki parantaa pienten ja keskisuurten palveluntuottajien asemaa.

Lue lisää >

Palveluiden yhdenvertaisuuden parantuminen ratkaisee valinnanvapauden onnistumisen

22.12.2016, 15:00

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry on tyytyväinen siitä, että pitkään valmisteltu uudistus etenee. Valinnanvapauden kasvattaminen on oikea valinta, jos sen avulla hoidon tai palvelujen piiriin pääsee nykyistä nopeammin ja helpommin ja nyt suuret hyvinvointi- ja terveyserot kaventuvat.

Lue lisää >

SOSTE tervehtii ilolla uutta Veikkausta

21.12.2016, 12:00

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys uskoo, että uusi Veikkaus tarjoaa parhaat mahdollisuudet vastuulliselle rahapelaamiselle tulevaisuudessa. Uudistumisen ei kuitenkaan tule pysähtyä uuden yhtiön aloittamiseen.

Lue lisää >

Sokeriverosta luopuminen on kallis virhe

01.12.2016, 09:18

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys on pettynyt eduskunnan valtiovarainvaliokunnan päätökseen puoltaa hallituksen esitystä makeisten ja jäätelön valmisteverosta luopumisesta. Makeisverosta luopuminen aiheuttaa noin 100 miljoonan euron tulovajeen valtion kassaan. Samalla sokerin liikakäyttö aiheuttaa satojen miljoonien kulut yhteiskunnalle.

Lue lisää >