fi | sv | eng

Medialle

Etsitkö tietoa tai haastateltavaa: Soita SOSTEn asiantuntijoille

Jos haluat seurata SOSTEn uutisvirtaa, tilaa tiedotteista syöte ohesta. Tiedotteet löydät myös tältä sivulta.

Jos etsit tutkittua tietoa, kannattaa tutustua Sosiaalibarometriin, Järjestöbarometriin ja muihin SOSTEn julkaisuihin.

SOSTEblogista löydät sostelaisten, sosiaali- ja terveysjärjestöjen ja muidenkin asiantuntijoiden näkemyksiä ajankohtaisista hyvinvointipoliittisista aiheista.

Ota yhteyttä!

Sähköpostitiedustelut: viestinta(at)soste.fi

mediaviestinnän asiantuntija Eija Tynnilä, 050 522 6475

viestinnän asiantuntija Erja Saarinen, 050 433 4202

Tiedotteet

Järjestöjen vetoomus ministeri Rehulalle: Sosiaalihuollon asemaa vahvistettava sote-uudistuksessa

23.03.2017, 13:41

Huoltaja-säätiö, Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ja SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ovat vedonneet perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulaan, jotta sosiaalihuollon asemaa vahvistetaan sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksessa. Vetoomus lähetettiin ministeri Rehulalle torstaina 23. maaliskuuta.

Lue lisää >

Järjestöt vetoavat: Heikoimmassa työmarkkina-asemassa olevien palvelut turvattava maakuntauudistuksessa

15.03.2017, 08:51

Maakuntauudistuksen myötä työllisyyspalvelut tuotetaan jatkossa markkinoilla, mikä avaa kilpailun yksityisille palveluntuottajille. Suuri osa tukea työllistymiseen tarvitsevien työllisyyspalveluista tuotetaan tällä hetkellä kuntien ylläpitämissä työpajoissa, yhdistyksissä ja säätiöissä. Välityömarkkinatoimijoiden yhteistyöryhmä on huolissaan näiden palveluntuottajien edellytyksistä kilpailla markkinaehtoisesti toimivilla palvelumarkkinoilla.

Lue lisää >

EAPN-Fin-verkoston kysely: Asiakasmaksujen kohtuullistaminen ei toteudu

23.01.2017, 09:00

Laissa säädettyä asiakkaan oikeutta sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksujen alentamiseen ei yleisesti tunneta eikä sitä sovelleta kunnissa. Kyselyn mukaan suurin osa kuntien työntekijöistä ei tiennyt, että asiakasmaksuja olisi kohtuullistettu.

Lue lisää >

Uusi hankintalaki vahvistaa sote-palvelujen käyttäjien asemaa

29.12.2016, 14:30

SOSTE pitää tänään vahvistettua uutta hankintalakia hyvänä, koska se edellyttää sosiaali- ja terveyspalvelujen käyttäjien tarpeiden huomioimista. Lisäksi laki parantaa pienten ja keskisuurten palveluntuottajien asemaa.

Lue lisää >

Palveluiden yhdenvertaisuuden parantuminen ratkaisee valinnanvapauden onnistumisen

22.12.2016, 15:00

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry on tyytyväinen siitä, että pitkään valmisteltu uudistus etenee. Valinnanvapauden kasvattaminen on oikea valinta, jos sen avulla hoidon tai palvelujen piiriin pääsee nykyistä nopeammin ja helpommin ja nyt suuret hyvinvointi- ja terveyserot kaventuvat.

Lue lisää >