fi | sv | eng

Ensimmäiset rahoituksen minimessut järjestöille toukokuussa

10.04.2017, 10:00

SOSTE järjestää torstaina 11.5.2017 ensimmäiset Rahoituksen minimessut järjestöille. Messuilla on näyttelypisteitä, joilla voi tutustua erilaisiin rahoittajiin sekä varainhankinnan palveluihin. Lisäksi päivän aikana on tietoiskuohjelmaa ajankohtaisista rahoitukseen ja varainhankintaan liittyvistä teemoista.

Järjestöjen rahoitus puheeksi

"Julkinen ja yksityinen sektori eivät pysty vastaamaan kaikkiin tarpeisiin, joita kansalaisilla on. Kaipaamme yhteistä tekemistä tärkeiksi katsomiemme asioiden puolesta. Tarvitsemme kansalaisjärjestötoiminnan tuottamaa sosiaalista pääomaa, yhteisöllisyyttä ja osallisuutta. Siksi kansalaisjärjestöjen rahoituksen turvaaminen on yksi SOSTEn strategisista tavoitteista. Se tarkoittaa toisaalta julkisten avustusjärjestelmien kehittämistä, toisaalta järjestöjen rahoituslähteiden monipuolistumista ja varainhankinnan osaamisen vahvistamista esimerkiksi koulutuksen ja messujen avulla", tiivistää järjestöpäällikkö Kiril Häyrinen.

Veikkauksen toiminnasta kertyvät valtionavut ovat valtakunnallisten sosiaali- ja terveysjärjestöjen keskeisin rahoituslähde. Sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä toimiva Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) jakaa nämä tuotot järjestöille. Paikallisyhdistysten merkittävin tukija ovat kunnat. Muita järjestöjen rahoituslähteitä ovat mm. jäsenmaksut, asiakas- ja palvelumaksut, säätiöt ja rahastot sekä varainhankinta ja yritysyhteistyö.

Viimeisimmässä Järjestöbarometrissa lähes puolet vastanneista järjestöistä kertoi taloudellisista riskitekijöistä ja uhkista. Näitä olivat rahoituspohjan kapeus, avustusten supistuminen, palveluntuottajien kilpailutus ja yleisen taloudellisen tilanteen vaikutus järjestöjen rahoitukseen.

Ensi kertaa messuille SOSTEen

SOSTEn uudet koulutustilat otettiin käyttöön maaliskuussa 2016. Keskustelutilaisuudet, koulutukset ja verkostotapaamiset ovat SOSTEn päivittäistä toimintaa. Nyt kokeillaan ensimmäisen kerran koko päivän messutapahtumaa.

"Toivomme, että SOSTEn tiloista muodostuu jäsenten yhteinen kohtaamispaikka erilaisten ajankohtaisten teemojen äärellä. Rahoitusmessut on tästä yksi esimerkki: koko päivän kestävä non stop tapahtuma, jossa on helppo piipahtaa päivän aikana tai viettää koko päivä, tavata tuttuja ja solmia uusia kontakteja, kuulla tietoiskuja ja alustuksia", kuvailee koulutuspäällikkö Sirpa Sulku.

Lue lisää ja ilmoittaudu messuille.

Kommentointi

Otsikko:
Nimi:
Kommentti: