fi | sv | eng

Hallitus asetti työryhmän ulosoton kannustinloukujen purkamiseksi

31.01.2017, 12:33

Hallitus päätti viime vuoden budjettiriihen työllisyyttä lisäävissä toimissa, että ulosottoon liittyviä työllistymisen kannustinloukkuja puretaan. Oikeusministeriö on nyt asettanut tehtävään työryhmän, jonka tavoitteena on selvittää eri vaihtoehtoja kannustinloukkujen purkamiseksi ja laatia ehdotus siihen parhaiten soveltuvasta ratkaisusta. Työryhmän toimikausi on 17.1. – 30.6.2017.

Yhtenä vaihtoehtona työryhmä arvioi ulosoton suojaosuuden korottamista. Oikeus- ja työministeri Jari Lindström on 11.10.2016 vastauksessaan Outi Alanko-Kahiluodon kirjalliseen kysymykseen todennut, että suojaosuuden nostaminen vähentäisi kaikkien velallisten, myös hyvätuloisten ulosottopidätyksiä. Vastauksessaan ministeri Lindström esittää, että oikeudenmukaisempaa olisi kohdistaa vaikutukset vain pienituloisiin. Nähtäväksi jää, mihin ratkaisuun työryhmä kysymyksessä päätyy.

SOSTEn yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa 15.2. järjestämässä seminaarissa Mitä tehdä ylivelkaantuneiden auttamiseksi? pohditaan tapoja velkaantuneiden työntekoon kannustamisessa ja toimeentulon helpottamisessa. Seminaari on kaikille avoin ja maksuton. Ilmoittaudu mukaan 12.2. mennessä.