fi | sv | eng

Ilmoita köyhyydestä kertova juttu kilpailuun

07.10.2016, 10:42

Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen verkosto EAPN-Fin jakaa 29.11.2016 ensimmäistä kertaa Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustuksen journalisteille. Tunnustuksen saajat valitsee köyhyyttä kokeneista henkilöistä koostuva raati.

Kenelle tunnustus on suunnattu?

Tunnustus myönnetään journalisteille, jotka ovat tehneet juttuja kunnioittavasti sekä taloudellisia että sosiaalisia syitä analysoiden köyhyydestä ja köyhyyttä kokeneiden elämästä. Tunnustuksella halutaan tukea ja tuoda esille köyhyydestä laadukasta journalismia tekeviä tahoja sekä antaa köyhyyttä kokeneille ihmisille mahdollisuus tuoda esiin mielipiteensä siitä, miten media kuvaa heidän todellisuuttaan.

Miten kilpailuun voi osallistua?

Kilpailuun voivat ilmoittaa töitä sekä journalistit itse, että kuka tahansa muukin. Juttuja voi ehdottaa mukaan kilpaan 31.10. saakka. Kirjoitukset, kuvat tai ohjelmat voivat olla niin lehdistä, radiosta, televisiosta kuin verkkomediastakin. Materiaalin tulee olla julkaistu ajalla 1.11.2015- 31.10.2016 suomalaisessa mediassa.

Materiaali lähetetään sähköpostilla osoitteeseen materiaalit@eapn.fi tai postitse osoitteeseen SOSTE/EAPN-Fin, Anna Järvinen, Yliopistonkatu 5, 00100 Helsinki.
Viestiin tulee kirjoittaa ehdotetun jutun otsikko, jutuntekijän nimi, julkaisupaikka ja julkaisupäivämäärä. Itse juttu lähetetään sähköpostitse liitetiedostona /linkki juttuun tai postitse alkuperäisenä printtiartikkelina (tai sen kopiona), muistitikulla tai dvd:llä.

Jotta raadin on mahdollista arvioida tekstin ja kuvien kokonaisuutta, tulee printtimediassa julkaistut jutut lähettää joko postitse tai skannattuina yllä olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Vastaava tunnustus tullaan jakamaan myös Itävallassa, Kroatiassa, Unkarissa, Islannissa ja Saksassa.

Lisätietoja

Anna Järvinen, erityisasiantuntija, anna.jarvinen@soste.fi, p. 050 586 5677

Lue lisää

EAPN-Fin verkkosivulta