fi | sv | eng

på Svenska

SOSTEn kuntavaaliteesit

Kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen tulee nostaa kunnan ensisijaiseksi tavoitteeksi. Tämän saavuttamisessa järjestöt ovat kunnan kumppanina avainasemssa.

Järjestöissä toimii vuosittain yli 500 000 vapaaehtoista

Kuntia ja sosiaali- ja terveysjärjestöjä yhdistää yhteinen tavoite, ihmisten hyvinvointi. Kuulemalla, tukemalla ja ottamalla järjestöjä mukaan valmisteluun, saavutetaan yhteinen tavoite.

Paikallisia sosiaali- ja terveysyhdistyksiä on Suomessa noin 10 000. Ne toimivat kuntien kumppaneina kaikkialla Suomessa ja edistävät monin tavoin kuntalaisten hyvinvointia ja terveyttä.

Joka viikko syntyy kolme uutta sosiaali- ja terveysyhdistystä. Suuressa joukossa on muun muassa kansanterveys-, potilas- ja vammaisjärjestöjä, päihde- ja mielenterveysjärjestöjä, lapsi- ja perhejärjestöjä sekä ikääntyneiden asioihin keskittyviä järjestöjä. Niissä on noin 1,3 miljoonaa jäsentä ja niissä toimii vuosittain 500 000 vapaaehtoista ja 260 000 vertaistukijaa.

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry on valtakunnallinen kattojärjestö, joka kokoaa yhteen sosiaali- ja terveysalan järjestöt ja yhteisöt. SOSTEn tavoitteena on sosiaalisesti eheä, terve ja aidosti osallistuva yhteiskunta, jossa järjestöillä on vahva rooli.

Järjestöjen kuntavaaliteesit

SOSTElla on yli 200 jäsenjärjestöä, joista monilla on myös omia kuntavaalitavoitteita.

Maakuntien sote -blogisarja

Sarjassa julkaistaan kirjoituksia, joissa pohditaan sote-uudistuksen tuomaa muutosta kunkin maakunnan näkökulmasta: miten uudistus onnistuu,  mikä mietityttää ja mitä erityispiirteitä maakunnissa on otettava huomioon?

Lue lisää

Katso alta vielä muutama hyödyllinen tietopaketti!

 

Timo Lehtinen

yhteiskuntasuhdepäällikkö

040 158 2212

tiimin johtaminen, toiminnan kehittäminen, yhteiskunnallinen vaikuttaminen