fi | sv | eng

Nuorten mielenterveysseura Yeesi palkittiin SOSTE-palkinnolla

04.10.2016, 14:50

SOSTE on palkinnut Nuorten mielenterveysseura Yeesin nuorten osallisuudesta. Palkintoperusteluiden mukaan Yeesin toiminta, joka nousee nuorista itsestään, kohtaa nuoret nuorten tavalla. Yeesi sai kiitosta myös siitä, että se liputtaa rohkeasti ja ennakkoluulottomasti sen puolesta, että mielenterveydestä huolehtiminen on hyväksyttävää ja normaalia.

Vuodesta 2011 toiminut Yeesi on nuorten perustama Suomen ensimmäinen valtakunnallinen mielenterveysseura. Yeesin arvoja ovat nuorilta nuorille, matala kynnys ja joustavuus, positiivisuus, ajankohtaisuus ja kehitysmyönteisyys. Toiminta perustuu yhteisöllisyyteen ja yhdessä tekemiseen.

SOSTE-palkinnon palkintoraati valitsi Yeesin yhdeksän ehdotuksen joukosta. Palkintoraati perusteli valintaansa näin:
"Yeesin esimerkki kannustaa nuoria vapaaehtoistoiminnan pariin ja tuo jatkuvuutta vapaaehtoistoimintaan. Monikulttuurisuus sisältyy luonnollisena osana toimintaan. Yeesin perusajatuksena välittyy se, että nuoret itse vaalivat omaa mielenhyvinvointiaan."

SOSTE-palkinto on jaettu vuodesta 2014 tunnustuksena hyvinvointitalouden edistämisestä. Palkinnon myöntää SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry.

Tämänvuotiseen palkintoraatiin kuuluivat sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine, OP-Pohjola-ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen, Yleisradion toimittaja Tytti Sulander sekä SOSTEn hallituksen puheenjohtaja Jukka Tahvanainen Näkövammaisten liitosta.

Lisätietoa Nuorten mielenterveysseura Yeesistä

Senni Moilanen, puheenjohtaja, p.040 525 6571, puheenjohtaja@yeesi.fi

Oona Hänninen, Coordinator of Positive Action, p. 050 576 8474, oona@yeesi.fi

Lisätietoa SOSTE-palkinnosta

Vertti Kiukas, SOSTEn pääsihteeri, p. 040 592 4287, vertti.kiukas@soste.fi

Lue lisää

Yeesin toiminnasta

SOSTE-palkinto 2015: Hyvinvointitalouden edistämispalkinnon sai ME-säätiö

SOSTE-palkinto 2014: SOSTE-palkinto sähköiselle hyvinvointikertomukselle