fi | sv | eng

Opas järjestöjen ja maakuntien yhteistyöhön valmisteilla – kommentoi 2.5. mennessä

19.04.2018, 08:23

Järjestöjen ja maakuntien kumppanuuden tueksi on valmisteilla opas Järjestöt maakunnan tukena – Malleja järjestöystävällisen maakunnan rakentamiseen, joka on vielä luonnosvaiheessa ja kommentoitavana. Se on suunnattu maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelusta ja toimeenpanosta vastaaville viranhaltijoille ja luottamushenkilöille sekä järjestötoimijoille.

Opas on osa kokonaisuutta, jonka tavoitteena on tarjota tukea ja tietopaketteja maakuntavaalien järjestämisen ja maakunnan osallistumis- ja vaikuttamisjärjestelmän kehittämiseksi.

Oppaassa esitellään lyhyesti kansalaistoiminnan monet muodot ja mahdollisuudet maakunnan ja kunnan näkökulmasta sekä esitellään malleja kumppanuuksien rakentamiseen maakunnan, kunnan ja kansalaistoiminnan välillä. Se sisältää myös suosituksia maakuntavalmistelijoille.

Kommentoi opasta 2.5. mennessä

Anna kommenttisi oppaaseen sähköpostilla osoitteeseen matleena.pekkanen@pksotu.fi 2.5. mennessä. Oppaan toimituskunta toivoo kommentteja erityisesti seuraaviin kysymyksiin:

  • Puuttuuko oppaasta mielestäsi jokin näkökulma, mikä?
  • Mitä suosituksia haluaisit antaa maakuntavalmistelijoille?
  • Mitä muita muokkausehdotuksia sinulla on oppaaseen?

Oppaan tuottavat yhteistyössä Suomen Kuntaliitto, Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta KANE, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry ja SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry.

Lisätietoja antavat Päivi Kurikka, Suomen Kuntaliitto, p. 09 771 2509, paivi.kurikka@kuntaliitto.fi ja Liisa Männistö, oikeusministeriö/KANE, p. 0295 150231, liisa.mannisto@om.fi.

Kommentointi

Otsikko:
Nimi:
Kommentti:
 

Yhdessätekemisen rakenteet vahvemmaksi

Nimi: Marjo van Dijken

Esimerkiksi pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan maakunnassa on paljon niin sanotusti pieniä ja suuria järjestöjä, jotka kilpailevat pienistä rahoituksista. Yleensä isot jörjestöt korjaavat isommat potit ja pienet pieniä =yhteistyötä on mahdoton syntyä. Voidaanko ajatella, että esimerkiksi maahanmuuttajataustaisten yhdistysten tueksi tulisi ns. Kummijörjestöjä isoista järjestöistä: spr, mll, ensi- ja turvakotien liitto jne. Peruspalvelut tarvitsevat vahvoja järjestöjä, jotka ymmärtävät esim juuri maahanmuuttajataustaisten järjestöjen huolet ja murheet. Esim ryhmämuotoiset interventiot ja vertaistuki kauttaaltaan pitäisi suunnitella yhdessä, jotta voidaan olla varma, että esim vanhemmuuden tukiryhmiä ja eroryhmiä järjestetään sopiva määrä ja niihin ohjautuu ihmisiä. Myös kotoutumistyöhön tarvitaan kaikkia ja yhteisiä ratkaisuja ja palvelumalleja. Peruspalvelut sostersivi-kentällä tarvitsevat myös yhä enemmän maahanmuuttajataustaisia työntekijöitä ja järjestöistä löytyy paljon hyviä rekryjä.

22.04.2018, 16:54

Opas järjestöjen ja maakuntien yhteistyöhön

Nimi: Maria Viljanen/SPR

Olemme varsin tyytyväisiä oppaaseen.
Toivottavasti käännetään ruotsiksi.
Toivottavasti Tuija Braxin selvitys otetaan huomioon opasta tehdessä.

27.04.2018, 16:18

Järjestökentän öaajuus

Nimi: Virpi Leskinen

Hei! Oppaassa on paljon hyödyllistä konkreettista sisältöä. Puutteena koen sen, että se on painottunut vapaaehtoistyön ja kansalaistoiminnan näkökulmaan. Toivoisinkin lisää kunnille palveluita tuottavien järjestöjen (mm. vaikeimmin työllistyvien palvelut, pajatyö, kierrätystoiminta jne) tulevaisuuden näkymiä, vaikuttamisen väyliä ja vinkkejä. Tärkeä ja ajankohtainen opas!

17.05.2018, 08:36

John

Nimi: Hi there! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form? I'm using the same blog platform as yours and I'm having difficulty finding one? Thanks a lot! edgabgkekaggcbkc

Hi there! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form? I'm using the same blog platform as yours and I'm having difficulty finding one? Thanks a lot! edgabgkekaggcbkc

21.06.2018, 16:12