fi | sv | eng

Sote-järjestöt Suomessa: uusi videosarja esittelee järjestöjen toimintaa

21.11.2017, 08:24

Kolmiosainen videosarja esittelee sote-järjestöjä kaikille alasta kiinnostuneille ja etenkin sote-alaa opiskeleville.

Kotimaisissa sote-järjestöissä on monipuolista ammatillista osaamista ja laajaa kokemustietoa. Tämä tieto ei aina parhaalla mahdollisella tavalla tavoita sosiaali- ja terveysalaa opiskelevia tekijöitä. Millainen on sote-järjestöjen historia Suomessa? Mitä kaikkea järjestöt tekevät? Millaista työtä järjestöissä on tarjolla?

Näihin kysymyksiin vastaa SOSTEn uusi videosarja, joka on tuotettu opetus- ja oppimateriaalin tueksi. Videoiden tavoitteena on antaa perustietoa järjestöistä kansalaistoimijoina, palveluntuottajina ja työnantajina. Videot ovat SOSTEn Youtube-tilin kautta vapaasti kaikkien käytettävissä. Niiden hyödynnettävyyttä voi luonnollisesti laajentaa muissakin yhteyksissä kuin oppilaitoksissa.

Videosarjan ensimmäinen osa kertoo, miten järjestöjen ja yhdistysten toiminta on kehittynyt ”rouvien hyväntekeväisyydestä” ammatilliseen toimintaan, jota se tänä päivänä on. Videosarjan toinen osa esittelee, miten sote-järjestöt toimivat palveluntuottajina ja kumppaneina kunnissa laajasti ympäri Suomea. Sarjan viimeisessä osassa tutkaillaan sote-järjestöjä työ- ja harjoittelupaikkoina. Järjestöt tarjoavat monelle alan opiskelijalle mahdollisuuksia uran kaikissa vaiheissa.

Lisätietoja saat erityisasiantuntija Tuula Peltoniemeltätuula.peltoniemi@soste.fi, 050 540 0655.

Kommentointi

Otsikko:
Nimi:
Kommentti: