fi | sv | eng

Pikkujoulu aikaan hyvä viesti Poliisilta:

pe 7. marraskuuta 2014 20.04.40

Pikkujoulu aikaan hyvä viesti Poliisilta:


Aikajanakuvat
Kuningas Alkoholi Lukaisinpa tuossa aikani kuluksi viime viikonlopun ja alkuviikon poliisitiedotteita ja eihän se ollut suuri yllätys mikä siellä taas monin paikoin pääosaa näytteli. Se on perin kummallinen aine tuo iloliemi. Taitaa olla vähän samanlainen homma kuin niin sanotuilla ihmisen parhailla kavereilla: jos rekun ruokakupin iskee täyteen murkinaa niin kaikkihan sen on syötävä, kun eihän se poloinen tiedä milloin seuraavan kerran apetta taas eteen tuodaan. Joillain immeisillä on näköjään sama juttu vineton kanssa. Pakko on juoda "simaa" joka ikinen kerta sen örveltämisen pitkän oppimäärän verran. Sitten jossain vaiheessa iltaa, tai ehkä paremminkin aamuyötä, sen kaverin tai tuiki tuntemattoman naama alkaa vatuttaa ja turpakäräjäthän siitä ovat seurauksena. Poliisi kutsutaan paikalle yleensä siinä vaiheessa, kun turpaanvetotalkoissa on saavutettu loppukliimaksi ja se enemmän varjossa kasvanut tahi juopunut makaa maassa nenä poskella. Se on tuo laajalti tunnettu kansannaurattaja Jope Ruonansuu, jonka kipaleessa osuvasti laulettiin, jotta Älä itke ritke vorresteri, sullahan on leuka ku puuliiteri, larkelta valluu huulesta veri, kukahan sitä löi sitä tiiä en. Sitäpä sitä usein sitten raastuvassa selvitellään. Poiminta viime vuoden poliisin tehtävätilastosta: päihtynyt henkilö 71 136, juopumus liikenteessä 46 143. Jos nyt joku haluaa omassa rauhassa vetäistä sen kosanderin tahi dooriksen niin mikäpäs siinä jos se tapahtuu puolisoa/kumppania, lapsia, kavereita, lemmikkieläimiä, naapureita, naapurin lemmikkieläimiä jne. ylenmäärin häiritsemättä. Ei se tuolloin poliisia kiinnosta. Sitten se alkaa poliisinkin bisnestä olemaan, kun kammetaan humalassa auton rattiin. Tai sammutaan pakkasella kadunvarteen. Tai yritetään väkisin ottaa hemoglobiini kaverin nenästä. Varsinkin tuo humalassa autoileminen se sitten jaksaa sylettää yli puoluerajojen. Se kun niin kovin helposti käy viattomien sivullisten hengen päälle. Eikö se jokusen kympin pirssimaksu kuitenkin ole pieni hinta siihen verrattuna jos kännissä ajaa itsensä tai pahimmassa tapauksessa jonkun sivullisen hengettömäksi? Joten julistettakoon näin viikonlopun ja pikkujoulukauden lähestyessä kaino toive koko Suomen poliisin näkövinkkelistä: pitäkää hauskaa mutta juhlikaa immeisiksi. Ei se nyt niin älyttömän vaikeata ole :) -Timo poliisin viestinnästä

Järjestöbarometri

Järjestöbarometri 2016 kertoo sosiaali- ja terveysjärjestöistä: niiden yhteiskunnallisesta roolista, toiminnasta, toimintaedellytyksistä sekä muutoksista ja haasteista.

Järjestöbarometrin erillistarkastelu tutkii vuosina 2005-2014 rekisteröityneitä ja purkautuneita sosiaali- ja terveysalan yhdistyksiä.

Sosiaalibarometri

Sosiaalibarometri on ajankohtainen arvio hyvinvoinnista, palveluista ja palvelujärjestelmässä tapahtuvista muutoksista.

Sosiaalibarometri 2016 kertoo, mitä palveluista vastaavat johtajat sosiaali- ja terveystoimessa, Kelassa ja TE-toimistoissa ajattelevat omasta toimialastaan ja ihmisten hyvinvoinnin kehityksestä.

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry
SOSTE Finlands social och hälsa rf
SOSTE Finnish Federation for Social Affairs and Health

Tietosuojakäytäntömme

Yhteystiedot

SOSTE
Yliopistonkatu 5, 00100 Helsinki

Sähköpostit muotoa
etunimi.sukunimi@soste.fi

Henkilökunta ja puhelinnumerot

Osallistu!

Lähetä palautetta.
Tilaa SOSTEkirje.
Tilaa SOSTE kouluttaa.
Seuraa Twitterissä.
Seuraa Facebookissa.
Seuraa Youtubessa.