Skip to content

Järjestöjen talous ja koronavirus

Järjestöille
Järjestöille
Useimmat rahoittajat kannustavat toimijoita sopeuttamaan toimintansa vallitseviin olosuhteisiin ja hyödyntämään muun muassa digitalisaation mahdollisuuksia. Myös puhelin on oiva tapa yhteydenpitoon ja kuulumisten vaihtamiseen.
Koronapandemia voi aiheuttaa muutoksia avustusten hakuun, raportointiin tai selvityksiin. Olemme koonneet tälle sivulle linkkejä rahoittajien verkkosivuille. Päivitämme sivua sitä mukaan kun saamme niistä tietoa.
Nyt kaikkien muutosten keskellä on myös mahdollisuus pohtia oman yhdistyksen toiminnan perimmäistä tarkoitusta sekä tarkastella sen toimintatapoja uudesta näkökulmasta. Miten kohtaamme toisiamme, ilman että voimme kokoontua? Järjestöille tarjoutuu myös mahdollisuuksia auttaa ihmisiä ja helpottaa heidän arkeaan. Kertokaa mitä uutta olette keksineet.

STEA

Juuri nyt on oikea aika arvioida järjestölähtöisen auttamistyön toimintatapoja. Miten voimme saada samoja tuloksia aikaiseksi toisin toimintakeinoin? Kohderyhmän tarpeet ja avustuksen käyttötarkoituslause tarkasteluun. Tänään tarvitaan rohkeutta ja vuorovaikutusta toiminnassa olevien ihmisten kanssa sekä toisten toimijoiden kanssa. STEA ylläpitää ja päivittää verkkosivuillaan koronatilanteeseen liittyvää ohjeistusta. Katso ohjeita ja vastauksia avustusten saajien kysymyksiin.

OKM

Aluehallinto (AVI)

Aluehallinnon asiointipalvelusta voi hakea jatkoaikaa sen kautta saatuihin avustuksiin. Ohjeet ja ajankohtaiset tiedot löydät täältä. AVI on julkaisut videon muutoksen hakuun. Video opastaa vaihe vaiheelta miten muutos haetaan.

Rakennerahastot

Rakennerahastojen rahoitustoiminta jatkuu normaalisti. Uusia rahoituspäätöksiä tehdään ja maksatuksia käsitellään koko ajan sekä kehittämishankkeissa että kehittämisavustuksissa (tilanne 26.3.2020). Ajankohtaista tietoa löydät alueittain.
Näyttää siltä että rahoittaja on varautunut neuvottelemaan muutoksista hankkeiden toimintasuunnitelmiin ja toiminta-aikaan, jos epidemia aiheuttaa muutostarpeita.

Säätiöt ja rahastot

Turun yliopiston ylläpitämän Aurora-tietokannan verkkosivuille on koottu muutamien rahoittavien säätiöiden ajankohtaiset ohjeet poikkeustilanteeseen. Kukin säätiö uutisoi korona-tukitoimistaan omilla sivuillaan. Katso Säätiöt ja rahastot ry:n jäsenyhteisöt.
Alli Paasikiven säätiö aikaistaa avustusten hakua ja myöntämistä. Jenny ja Antti Wihurin rahasto kannustaa avustuksen saajia sopeuttamaan toimintansa vallitseviin olosuhteisiin, päivittämään toimintasuunnitelmansa ja olemaan yhteydessä avustuksen myöntäjään.

Kunta-avustukset

Helsinki jakaa pika-avustuksia innovatiivisille ja digitaalisille tavoille osallistaa kaupunkilaisia. Hankkeet voivat liittyä nuoriin tai liikunnallisuuteen. Vantaan kunta-avustukset joustavat käyttöselvitysten määräajoissa.
Espoon Jyväskylän, Kuopion, Oulun, Tampereen ja Turun avustusten hakuun ja raportointiin liittyvät muutokset kannattaa tarkistaa kunkin kunnan omilta verkkosivuilta tai omalta järjestöavustusten yhteyshenkilöltä.

Kansalaisyhteiskunta.fi

Verkkopalvelusta kansalaisyhteiskunta.fi löydät hyvin kattavan hakemiston erilaisista kansalaistoiminnan rahoittajista ja avustusten myöntäjistä.

Tämä artikkeli on osa SOSTEn koronavirus-aiheista kokonaisuutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Muut teeman artikkelit

Uutinen

1.4.2020 09:45

Koronavirustilanteeseen liittyvä ylimääräinen STEA-avustusten haku vuodelle 2020

STEA avaa koronavirustilanteeseen liittyvän ylimääräisen avustushaun 6.4. Vuonna 2020 myönnettävien ylimääräisten STEA-avustusten määrä on yhteensä noin 5 miljoonaa euroa. Avustuksia kohdennetaan kahteen uuteen hankekokonaisuuteen: 1. Psykososiaalisen tuen ja kansalaisneuvonnan digitaalisten palveluiden laajentaminen ja volyymin kasvattaminen sekä 2. Haastavassa elämäntilanteessa ja syrjäytymisriskissä olevien henkilöiden ja perheiden arjen auttaminen ja psykososiaalinen tuki. Ylimääräinen STEA-avustusten haku avataan 6.4. osoitteessa […]

Uutinen

30.3.2020 15:13

STM, STEA ja SOSTE vetoavat järjestöihin: Järjestökentän apua tarvitaan, jotta kukaan ei jää yksin

Sosiaali- ja terveysalan järjestöissä työskentelevät ja järjestöjen luottamushenkilöt ja vapaaehtoistoimijat – kiitos, että olette mukana auttajien ketjussa! Koko Suomi elää nyt poikkeuksellisissa olosuhteissa koronavirusepidemian vuoksi. Tilanne on vaikea, mutta ei ylitsepääsemätön. Me selviämme tästä. Sosiaali- ja terveysalan järjestömme tunnetaan osaamisestaan ja ketteryydestään auttaa erityisesti heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä. Järjestöt, niiden aktiivit ja vapaaehtoiset, toimivat lähellä […]

Artikkeli

Palveluntuottajajärjestöt ja koronavirus

Artikkeli julkaistaan 27.3.2020. Tämä artikkeli on osa SOSTEn koronavirus-aiheista kokonaisuutta.