fi | sv | eng

Medialle

Etsitkö tietoa tai haastateltavaa: Soita SOSTEn asiantuntijoille

Jos haluat seurata SOSTEn uutisvirtaa, tilaa tiedotteista syöte ohesta. Tiedotteet löydät myös tältä sivulta.

Jos etsit tutkittua tietoa, kannattaa tutustua Sosiaalibarometriin, Järjestöbarometriin ja muihin SOSTEn julkaisuihin.

SOSTEblogista löydät sostelaisten, sosiaali- ja terveysjärjestöjen ja muidenkin asiantuntijoiden näkemyksiä ajankohtaisista hyvinvointipoliittisista aiheista.

Ota yhteyttä!

Sähköpostitiedustelut: viestinta(at)soste.fi

mediaviestinnän asiantuntija Eija Tynnilä, 050 522 6475

viestinnän asiantuntija Erja Saarinen, 050 433 4202

Tiedotteet

Sosiaalibarometri: Toimeentulotuen Kela-siirtoa kannatetaan ongelmista huolimatta

26.04.2017, 12:30

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry:n Sosiaalibarometrin mukaan toimeentulotuen perusosan maksatuksen siirtyminen Kelalle on madaltanut hakijoiden kynnystä hakea tukea. Tätä mieltä on selvä enemmistö kaikista Sosiaalibarometrin vastaajaryhmistä. Asiaa kysyttiin Kelan johtajilta, Kelan toimeentulotuen ratkaisu- ja palveluasiantuntijoilta ja kuntien sosiaalityöntekijöiltä.

Lue lisää >

Sote-johtajat: hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen uhkaa kadota sote-uudistuksessa

20.04.2017, 13:34

SOSTEn Sosiaalibarometrin ennakkotulokset kertovat huolestuttavaa viestiä kansalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä: se erkanee maakuntiin siirtyvistä sosiaali- ja terveyspalveluista eikä siitä ota kunnissa oikein kukaan koppia muun muassa vähenevien resurssien takia. ...

Lue lisää >

Sosiaalibarometri 2017: Sote-uudistus ei vähennä eriarvoisuutta

28.03.2017, 12:30

SOSTEn tekemän Sosiaalibarometrin kyselyssä sosiaali- ja terveysjohtajat eivät usko sote-uudistuksen vähentävän ihmisten eriarvoisuutta. Lähes puolet (47 %) kuntien sote-johtajista katsoo, että eriarvoisuus sosiaali- ja terveydenhuollossa ei vähene. ”Eriarvoisuuden lisääntyminen...

Lue lisää >

Järjestöjen vetoomus ministeri Rehulalle: Sosiaalihuollon asemaa vahvistettava sote-uudistuksessa

23.03.2017, 13:41

Huoltaja-säätiö, Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ja SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ovat vedonneet perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulaan, jotta sosiaalihuollon asemaa vahvistetaan sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksessa. Vetoomus lähetettiin ministeri Rehulalle torstaina 23. maaliskuuta.

Lue lisää >

Järjestöt vetoavat: Heikoimmassa työmarkkina-asemassa olevien palvelut turvattava maakuntauudistuksessa

15.03.2017, 08:51

Maakuntauudistuksen myötä työllisyyspalvelut tuotetaan jatkossa markkinoilla, mikä avaa kilpailun yksityisille palveluntuottajille. Suuri osa tukea työllistymiseen tarvitsevien työllisyyspalveluista tuotetaan tällä hetkellä kuntien ylläpitämissä työpajoissa, yhdistyksissä ja säätiöissä. Välityömarkkinatoimijoiden yhteistyöryhmä on huolissaan näiden palveluntuottajien edellytyksistä kilpailla markkinaehtoisesti toimivilla palvelumarkkinoilla.

Lue lisää >