M/S SOSTE sessio: Maailma muuttuu – muuttuvatko järjestöt?


Etusivu / Suurtapahtuma / M/S SOSTE 2022 – kompassissa uusi suunta
Missä:
Silja Europa Helsinki-Tallinna-Helsinki
Milloin:
6.9.2022 18:00 – 7.9.2022 16:00

Ohjelma

Maailma muuttuu – muuttuvatko järjestöt?

Miten yhdistystoiminta kannattaisi organisoida, jotta se vastaa ihmisten tarpeita ja halua toimia yhdessä tänä päivänä? Millaiset rakenteet näyttävät toimivan nyt parhaiten? Miten vanhoja rakenteita voi hallitusti uudistaa? Tämän ohjelmatunnin tuottaa SOSTEn Kansalaistoiminnan johtamisen verkosto. Kysy ja pohdi kanssamme.

Miten uudemmassa järjestöperinteessä rakennetaan järjestön ja jäsenten suhdetta?

IBD ja muut suolistosairaudet ry on perustettu vuonna 1984. Yksi yhdistys, valtakunnallista toimintaa yli 8000 jäsenelle. Esityksessä kuulet, miten toimintaa järjestetään valtakunnallisesti ilman paikallisyhdistyksiä, miten toiminta on kasvanut ja vastannut jatkuvasti kasvavan kohderyhmän tarpeisiin muuttuvassa toimintaympäristössä.

  • toiminnanjohtaja Ulla Suvanto, IBD ja muut suolistosairaudet ry

Tarvitaanko perinteisissä järjestöissä rakenteiden ravistelua?

Mannerheimin lastensuojeluliiton historia alkaa vuodesta 1920. Liitto muodostuu 10 piirijärjestöstä ja 541 paikallisyhdistyksestä, joissa on yli 75 000 jäsentä. Esityksessä pohditaan, miten perinteinen järjestörakenne vastaa tämän päivän haasteisiin.

  • vapaaehtoistoiminnan johtaja Tapani Tulkki, Mannerheimin lastensuojeluliitto

Digitalisaatio muuttaa järjestöjen rakenteita – halusimme tai emme

Vuonna 1938 perustettu Suomen Latu on liikuttamiseen ja ulkoilijoiden edunvalvontaan keskittynyt ulkoilujärjestö, johon kuuluu yli 94 000 jäsentä 184 yhdistyksessä. Esityksessä kuulet, millaista jäsenyyttä Suomen Latu tarjoaa ja miten kenttä sitoutuu yhteiseen tekemiseen.

  • toiminnanjohtaja Eki Karlsson, Suomen Latu ry

Lisätietoja