Finnsight 2022 -työpaja: Järjestökentän tulevaisuusvalta


Etusivu / Tapahtumat / Finnsight 2022 -työpaja: Järjestökentän tulevaisuusvalta
Missä:
Verkkotilaisuus
Milloin:
3.11.2022 10:00 – 3.11.2022 12:00
Kenelle:
Työpaja on avoin kaikille yhdistys- ja järjestötoimijoille, jotka haluavat tarkastella tulevaisuusvallan käyttämistä järjestöissä.

Tervetuloa Kansalaisareenan ja SOSTEn järjestämään Finnsight-päivän työpajaan! Aamupäivällä toteutuva työpaja on osa valtakunnallista Finnsight-ennakointifoorumia. Iltapäivällä järjestetään lisäksi valtakunnallinen verkkolähetys.

Finnsightin teemana on tänä vuonna tulevaisuusvalta. Tulevaisuusvallalla tarkoitetaan valtaa määritellä tulevaisuusnäkymiä. Työpajoissa tarkastelemme tulevaisuusvallan käyttämistä järjestöissä. Kuka pääsee keskustelemaan tulevaisuuksista, kenen näkemykset otetaan huomioon ja ketä tulevaisuuskuvissa on edustettuina? Kenen ehdoilla järjestötoimintaa kehitetään?

Tulevaisuusvallan äärelle johdattelevat SOSTEn Mervi Aalto-Kallio ja Erica Mäkipää sekä Kansalaisareenan Mari Tähjä, Anyara Wise ja Heidi Korvela.
Osallistuminen ei edellytä ennakko-osaamista, ja opit työpajan aikana hyödyntämään monipuolista tulevaisuusajattelun työkalua, tulevaisuuskolmiota.

Työpajan aikana työskentelemme Miro-valkotaulua käyttäen. Mikäli Miro on sinulle tuntematon työkalu, voit katsoa Osana yhteistä ratkaisua Oy:n tuottaman videokäyttöohjeen klikkaamalla tästä.

Tilaisuus järjestetään Zoom-alustalla. Osallistumislinkki lähetetään ke 2.11.

Finnsight-verkkolähetys
torstai 3.11. klo 13–15.30, verkkotilaisuus

Voit jatkaa tulevaisuusvallan pohdintaa Sitran järjestämässä iltapäivän verkkolähetyksessä. Kaikille avoimessa verkkolähetyksessä käydään paneelikeskustelua studioiden tuottamien tulevaisuusnäkemysten pohjalta. Lisäksi kuullaan esimerkkejä tulevaisuusvaltaa laajentavista aloitteista. Tilaisuuden päättää palkitun ennakoijan Krizna Gomezin esitys tulevaisuusvallan laajentamisesta käytännössä.

Lisätietoa verkkolähetyksestä Sitran sivuilta.

Verkkolähetykseen ilmoittaudutaan erikseen. Ilmoittautuminen tästä.

Finnsight-ennakointifoorumi

Finnsight on vuoden suurin ennakointitapahtuma, jonka järjestävät yhteistyössä Sitra, Valtioneuvoston kanslia, Business Finland, Opetushallitus, Opetusministeriö ja Suomen Akatemia.
Finnsight koostuu kahdesta osasta: aamupäivällä järjestettävistä erillisistä Finnsight-studioista sekä iltapäivän kaikille avoimesta ja yhteisestä verkkolähetyksestä.

Työpajan vetäjät ja yhteyshenkilöt:

Kansalaisareena:
tulevaisuusmuotoilija, projektipäällikkö Mari Tähjä, mari.tahja@kansalaisareena.fi

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry:
erityisasiantuntija Mervi Aalto-Kallio, mervi.aalto-kallio@soste.fi