M/S SOSTE sessio: Lasten ja nuorten digitaalinen terveyden edistäminen ja resilienssin vahvistaminen
Kompassissa uusi suunta – Ny riktning på kompassen
Osallistumismaksut | Hyttikuvaukset | Liityntäbussit | Peruutusehdot | Näyttely
Session ohjelma
Lasten ja nuorten digitaalinen terveyden edistäminen ja resilienssin vahvistaminen
Lapset viettävät päivittäin useita tunteja netissä ja se kulkee kaikkialle lasten mukana. Digitalisuuden merkitys kasvaa kiihtyvällä tahdilla. Vahvistamalla lasten digitaalista resilienssiä voimme vähentää lasten verkossa kokemia uhkia ja niiden vaikutuksia lapsen kasvuun, kehitykseen ja hyvinvointiin.
Miten Syöpäjärjestöissä edistetään nuorten terveyttä hyödyntämällä digitaalisia välineitä ja kanavia?
Lapsen digitaalisen resilienssin vahvistaminen turvaa lapsen kasvua netissä
Digitaalisuus on tuonut lasten elämään paljon hyvää, mutta myös uudenlaisia uhkakuvia. Tuntemattomien yhteydenotot ja houkuttelu seksuaalisiin tarkoituksiin on huolestuttavan yleistä. Tavallisia haittoja ovat myös kiusaamisen eri muodot sekä altistuminen ahdistaville kuville ja videoille. Hyödyt ja haitat eivät jakaudu tasaisesti, vaan lapset joilla on haasteita arjessaan, ovat haavoittuvampia myös digimaailmassa.
Digitaalisella resilienssillä tarkoitetaan lapsen kykyä välttää riskejä ja selvitä vaikeista tilanteista digitaalisissa ympäristöissä. Vahvistamalla suojaavia tekijöitä voimme ehkäistä lasten kohtaamia digimaailman haittoja.
- erityisasiantuntija Tanja Simola ja kehittämispäällikkö Antti Järventaus, Pelastakaa Lapset ry
Nuorten terveyden edistäminen digitaalisin keinoin
Nuorten terveyden edistämisessä keskeistä on tietojen, motivaation sekä pystyvyyden tunteen vahvistaminen. Miten Syöpäjärjestöissä tehdään tätä työtä digitaalisten palvelujen ja menetelmien avulla – miten siinä on onnistuttu? Entä mitä haasteita digitaalisessa kohtaamisessa voi olla? Ohjelmamme vastaa näihin kysymyksiin konkreettisten esimerkkien avulla.
- terveyden edistämisen asiantuntija Tuulia Råmark, Suomen Syöpäyhdistys ry