M/S SOSTE sessio: Maailma muuttuu – muuttuvatko järjestöt?
Kompassissa uusi suunta – Ny riktning på kompassen
Osallistumismaksut | Hyttikuvaukset | Liityntäbussit | Peruutusehdot | Näyttely
Session ohjelma
Maailma muuttuu – muuttuvatko järjestöt?
Miten yhdistystoiminta kannattaisi organisoida, jotta se vastaa ihmisten tarpeita ja halua toimia yhdessä tänä päivänä? Millaiset rakenteet näyttävät toimivan nyt parhaiten? Miten vanhoja rakenteita voi hallitusti uudistaa? Tämän ohjelmatunnin tuottaaSOSTEn Kansalaistoiminnan johtamisen verkosto. Kysy ja pohdi kanssamme.
Tarvitaanko perinteisissä järjestöissä rakenteiden ravistelua?
Vuonna 1938 perustettu Suomen Latu on liikuttamiseen ja ulkoilijoiden edunvalvontaan keskittynyt ulkoilujärjestö, johon kuuluu yli 90 000 jäsentä 184 yhdistyksessä. Esityksessä kuulet, millaista jäsenyyttä Suomen Latu tarjoaa ja miten kenttä sitoutuu yhteiseen tekemiseen.
- toiminnanjohtaja Eki Karlsson, Suomen Latu ry
Tarvitaanko perinteisissä järjestöissä rakenteiden ravistelua?
Mannerheimin lastensuojeluliiton historia alkaa vuodesta 1920. Liitto muodostuu 10 piirijärjestöstä ja 548 paikallisyhdistyksestä, joissa on yli 85 000 jäsentä. Esityksessä pohditaan, miten perinteinen järjestörakenne vastaa tämän päivän haasteisiin.
- vapaaehtoistoiminnan johtaja Tapani Tulkki, Mannerheimin lastensuojeluliitto
Miten uudemmassa järjestöperinteessä rakennetaan järjestön ja jäsenten suhdetta?
IBD ja muut suolistosairaudet ry on perustettu vuonna 1984. Yksi yhdistys, valtakunnallista toimintaa yli 8000 jäsenelle. Esityksessä kuulet, miten toimintaa järjestetään valtakunnallisesti ilman paikallisyhdistyksiä, miten toiminta on kasvanut ja vastannut jatkuvasti kasvavan kohderyhmän tarpeisiin muuttuvassa toimintaympäristössä.
- toiminnanjohtaja Ulla Suvanto, IBD ja muut suolistosairaudet ry