Skenaarioita sote-järjestöjen vaihtoehtoisiin tulevaisuuksiin

Lapsi katselee lentäjänlakki päässään kaukoputkella eteenpäin sinitaivaalle.

Etusivu / Tapahtumat / Skenaarioita sote-järjestöjen vaihtoehtoisiin tulevaisuuksiin
Missä:
Verkkotilaisuus
Milloin:
1.6.2023 09:00 – 1.6.2023 10:00
Kenelle:
Webinaari on suunnattu sosiaali- ja terveysjärjestöille, mutta on avoin kaikille sote-järjestöjen tulevaisuutta pohdiskeleville ja aiheesta kiinnostuneille.

Miltä näyttävät sote-järjestöjen tulevaisuutta vuonna 2040 kuvaavat skenaariot? Poimi matkalta mukaan omalle järjestöllesi hyödylliset havainnot ja jatka ennakointia omassa järjestössäsi. Skenaariot auttavat näkemään asioita eri näkökulmista, arvioimaan nykyhetkeä, tekemään valintoja ja vaikuttamaan siihen, millaisessa tulevaisuudessa haluamme toimia. 

Webinaarissa käydään läpi Katsaus sosiaali- ja terveysjärjestöjen tulevaisuuksiin -verkkojulkaisussa kuvatut kolme skenaariota sekä annetaan vinkkejä, miten sote-järjestöt voivat hyödyntää skenaarioita omassa ennakointi- ja tulevaisuustyössään. 

Puhujina SOSTEsta järjestöpäällikkö Riitta Kittilä sekä erityisasiantuntijat Mervi Aalto-Kallio, Erica Mäkipää ja Ari Inkinen.

Kommenttipuheenvuoroissa Opintokeskus Siviksen asiantuntija Marion Fields ja Kansalaisareenan Kohti tulevaa -hankkeen projektipäällikkö ja tulevaisuusmuotoilija Mari Tähjä tarkastelevat skenaarioita oman työnsä näkökulmista.   

Webinaari on maksuton ja toteutetaan Zoom-alustalla, eikä siitä jää tallennetta. 

Ilmoittautuneille lähetään osallistumislinkki sähköpostiin ke 31.5.2023. 

Skenaarioita sote-järjestöjen vaihtoehtoisiin tulevaisuuksiin -webinaari on osa SOSTEn Muutoksen tie -kokonaisuutta, joka sisältää erilaisia työpajoja ja muita tilaisuuksia. Muutoksen tien teemoina on tulevaisuuden visiointi, ennakointi, tuloksellisuuden arviointi ja järjestöjen toimintaedellytykset. SOSTEn tapahtumakalenterista löydät tiedon tulevista tapahtumista, joista ilmoitetaan myös SOSTEkirjeessä ja SOSTEn koulutuksen uutiskirjeissä.

Lisätietoja