Skip to content

SOSTEtalk! sessio: Miten sosiaaliturvalla voidaan tukea ihmisten osallisuutta ja työelämään pääsyä? 

13.4.2021 15.30 - 13.4.2021 16.30
Virtuaalitapahtuma
SOSTEtalk! on monipuolinen koulutus- ja seminaaritapahtuma.

SOSTEtalk! – Kestävä tulevaisuus järjestetään virtuaalitapahtumana 13. – 14.4. Tapahtuma on ammattilaiset ja päättäjät yhdistävä kohtaamispaikka niille, jotka edistävät ihmisten hyvää elämää.

SOSTEtalk! tarjoaa ajankohtaisia ja tulevaisuutta ennakoivia sosiaali- ja terveysalan sisältöjä ja yhteiskunnallisia teemoja. Ohjelma koostuu neljästä rinnakkaisseminaarista, puheenvuoroista ja koulutuksista sekä virtuaalinäyttelystä.

Ilmoittaudu tapahtumaan

Session ohjelma

Miten sosiaaliturvalla voidaan tukea ihmisten osallisuutta ja työelämään pääsyä?

Käynnissä olevan sosiaaliturvauudistuksen tavoitteena on ihmisen näkökulmasta selkeämpi ja toimivampi järjestelmä, joka mahdollistaa työnteon ja sosiaaliturvan yhteensovittamisen muuttuvissa tilanteissa. Uudistusta valmistelee parlamentaarinen komitea, jonka toimikausi on 2020-2027.

Sosiaaliturvakomitean jäsenet sekä SOSTEn edustaja komiteassa Eija Koivuranta pohtivat, miten sosiaaliturvalla voidaan tukea ihmisten osallisuutta ja työelämään pääsyä. Lisäksi tilaisuudessa kuullaan Panu Laturin omakohtaisia kokemuksia siitä, miten etuusjärjestelmä tukee ihmistä kuntoutumisessa.

Tarja Filatov, kansanedustaja

Pekka Aittakumpu, kansanedustaja

Eija Koivuranta, toimitusjohtaja, Väestöliitto

Panu Laturi, toimitusjohtaja, N2 Comms Oy