fi | sv | eng

Osallistavat menetelmät kouluttamisessa

7.2. Oulu, 7.3. Jyväskylä, 21.3. Vantaa, 6.4. Joensuu, 14.11. Turku, 12.12. Helsinki

Koulutuspäivän aikana harjoitellaan erilaisia toiminnallisia menetelmiä, joita voi käyttää koulutuksessa osallistujien ryhmäytymiseen ja tutustumiseen, asiasisällön oppimiseen ja oppimisen arviointiin sekä palautteen antamiseen. Lisäksi pohditaan niiden sovellettavuutta erilaisiin koulutustilanteisiin ja aiheisiin.

Koulutus toteutuu osana Järjestötoiminnan kehittäminen -koulutuskiertuetta 2017. Tilaisuudet ovat samansisältöisiä kaikilla paikkakunnilla.

OHJELMA

 

9.30

Ilmoittautuminen ja aamukahvi

10.00

Tutustumis- ja ryhmäytymisharjoituksia

Menetelmien valinta osaamistavoite edellä

12.00

Lounas (omakustanteinen)

13.00

Asiasisällön oppimiseen liittyvät menetelmät ja harjoitukset

Oppimisen arviointiharjoituksia

Palautteen antamisharjoituksia

14.30

Iltapäiväkahvit

16.00

Koulutus päättyy

Kouluttajat

Kirsi Ahonen on sydämeltään järjestötyön ja vapaaehtoistoiminnan kehittäjä, joka on havainnut hyvin suunnitellun ja toteutetun koulutuksen olevan tehokas työkalu molemmissa. Kirsille koulutustilanteessa on tärkeää osallistujien aiemman osaamisen hyödyntäminen ja aito vuorovaikutus. Hän liputtaakin osallistavien menetelmien ja osallistujalähtöisyyden puolesta: kehittämiseen tarvittava osaaminen ja into tulee motivoituneilta toimijoilta.

Virpi Markkanen on Helsingin yliopistosta valmistunut kasvatustieteen maisteri. Tällä hetkellä hän toimii Opintokeskus Siviksessä asiantuntijana. Työurallaan hän on työskennellyt mm. Mannerheimin Lastensuojeluliitossa ja Lastensuojelun keskusliitossa. Järjestötyössä yhdessä tekemällä ja pohtimalla päästään parhaisiin tuloksiin. Tiedon jakaminen ja toisilta oppiminen ovat myös tärkeitä tapoja toimia. Osallistava ja luottamuksellinen ilmapiiri on paras kasvualusta yhteistyölle.

Lisätietoja

Käytännön järjestelyistä:

Koulutussuunnittelija Riitta Ikonen, puh. 050 5313556, riitta.ikonen@soste.fi

Yhteistyössä

Ilmoittautuminen:

12.12.2017 Helsinki >>