fi | sv | eng

Ammattimainen varainhankinta, Varainhankinnan koulutusohjelma

SOSTE ja VaLa järjestävät yhteistyössä Rastorin kanssa neljännen varainhankinnan koulutusohjelman järjestöille ja yleishyödyllisille yhteisöille. Koulutus alkaa 27.2.2018. Ilmoittaudu mukaan pian, muutama paikka vapaana!

Ammattimainen varainhankinta -koulutusohjelma on rakennettu huomioiden kansalliset ja kansainväliset varainhankinnan eettiset periaatteet. Koulutus vastaa tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon perusteita ja ammattitaitovaatimuksia.

Ohjelma

Koulutus niveltyy tiiviisti opiskelijan työyhteisön varainhankintatoimintaan. Koulutus antaa osaamista ja menetelmiä systemaattiseen varainhankinnan kehitystyöhön, projektien tavoitteelliseen ohjaamiseen sekä viestintään. Prosessin aikana kukin osallistuja suunnittelee ja tekee oman kehityshankettaan soveltaen siihen koulutuksessa opittua.

Koulutus sisältää 12 lähiopetuspäivää, jotka jakautuvat 1,5 vuodelle. Koulutusohjelma valmistaa suorittamaan viralliseen näyttöjärjestelmään kuuluvan tuotekehittäjän erikoisammattitutkinnon.

European Fundraising Assosiation (EFA) –sertifikaatti

Koulutusohjelmalle on myönnetty European Fundraising Assosiation (EFA) –sertifikaatti. Se todentaa, että koulutusohjelma vastaa EFA:n ammattitaitoiselle varainhankinnalle asettamia vaatimuksia ja noudattaa yhteisiä eurooppalaisia varainhankinnan standardeja. EFA Certified Fundraiser -diplomin saavat kaikki koulutuksen suorittaneet.

EFA on kansallisten varainhankinnan kattojärjestöjen verkosto, joka vahvistaa ja kehittää varainhankintaa Euroopassa. EFA:n sertifikaatteja on myönnetty vuodesta 2007 alkaen, ja tällä hetkellä EFA Certification -opinnot voi suorittaa Suomen lisäksi kymmenessä muussa Euroopan maassa.

Koulutuspaikka

Koulutuspäivät toteutuvat Rastorin tiloissa Espoossa. Osallistuminen on mahdollista myös etäyhteyksien kautta Rastorin Oulun tai Kuopion toimipisteistä.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu järjestöissä ja yleishyödyllisissä yhteisöissä toimiville henkilöille, jotka

 • työskentelevät varainhankinnan alalla ja ovat kiinnostuneita saamaan ammatillisen pätevyyden ja vauhtia urakehitykselle
 • työskentelevät viestinnän, markkinoinnin tai projektinhallinnan tehtävissä ja etsivät mahdollisuutta uuden uran aloittamiseen varainhankinnan parissa

Osallistumismaksu

Koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuskoulutuksena, valtionosuusrahoitteisena tai omakustanteisena.

 • Oppisopimuskoulutuksena kustannus opiskelijalle
  on tutkintomaksu 58 € ei alv
 • Valtionosuusrahoitteisena kustannus opiskelijalle
  on 1 100 € ja tutkintomaksu 58 € ei alv
 • Omakustanteisena hinta on 3 800 € + alv ja
  tutkintomaksu 58 € ei alv

Lisätietoa eri rahoitusvaihtoehdoista ja niiden kiintiöistä Rastorin yhteyshenkilöiltä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudy mahdollisimman pian tästä.

Mukaan mahtuu enintään 26 osallistujaa.

Lisätietoja

Rastor:asiakasratkaisupäällikkö Kaija Lehtinen, puh. 040 1289 700, koulutussuunnittelija Tiina Bergholm, puh. 040 661 0254, etunimi.sukunimi @ rastor.fi

SOSTE: järjestöpäällikkö Riitta Kittilä, puh. 050 308 6868, etunimi.sukunimi @ soste.fi

VaLa: pääsihteeri Pia Tornikoski, puh. 040 5963763, paasihteeri @ vala.fi

Tulossa

Ryhmä 4: alk. 2/2018

Käynnissä

Ryhmä 3: 11/2016-3/2018

Päättyneet

Ryhmä 2: 4/2016-9/2017
Ryhmä 1: 1/2016-4/2017

Yhteistyössä

Koulutusesite, tulostettava

Save

Save