fi | sv | eng

Vapaaehtoisten päivä

Mihin käteen sinä tartut? Vapaaehtoisten päivä 4.12.2012

Suomalaiset kansalaisjärjestöt nostavat vapaaehtoistoiminnan isosti esiin tänä syksynä.

Vapaaehtoisten päivänä muistutetaan vapaaehtoistyön tuottamasta rikkaudesta. Ihmisen näkökulmasta vapaaehtoistoiminnan voima on välittämisessä, joka torjuu yksinäisyyttä ja luo luottamusta, hyvinvointia ja yhdessä tekemisen mahdollisuuksia. Yhteiskunnan kannalta vapaaehtoistoiminnan tukeminen on kannattava sijoitus: yksi siihen käytetty euro tuottaa kuuden euron verran tulosta. Yleisimmin vapaaehtoistoimintaa tehdään urheilun ja liikunnan, sosiaali- ja terveysasioiden, luonnon monimuotoisuuden sekä lasten ja nuorten kasvatuksen parissa.

Kattojärjestöistä mukana ovat sosiaali- ja terveyspuolen SOSTEn lisäksi liikuntapuolen SLU, nuorisopuolen Allianssi ja Kansalaisareena.

Osallistu:

1. Ilmoita tapahtumista ToimintaSuomessa
Ilmoita yhdistyksesi tapahtumat ja tarjoamanne vapaaehtoistehtävät ToimintaSuomi-portaalissa, jonne kampanjan aikana ohjataan kävijöitä etsimään tietoa heitä lähellä olevista yhdistyksistä. Rekisteröitymisen jälkeen pääset itse lisäämään tiedot järjestelmään. Tämän voit tehdä jo nyt.

2. Rakenna käsikädessä ketju virtuaalisesti tai konkreettisesti
Kansainvälisenä vapaaehtoisten päivänä 4.12. tapahtuu eri puolilla Suomea. Silloin rakennetaan konkreettisia ja virtuaalisia käsikädessä-ketjuja eri puolilla Suomea. Rakenna omasi - ohjeet ja materiaalia löydät syyskuun kuluessa kampanjasivuilta www.vapaaehtoistenpäivä.fi.

3. Tule mukaan Facebookissa
Tule mukaan Vapaaehtoisten päivän kaikille avoimeen nettiyhteisöön Facebookissa. Kampanjamateriaalit ja ohjeet löytyvät myös sieltä. Facebook sivu aukeaa syyskuun aikana.


Katso kaikki tapahtumat ›