fi | sv | eng

Menestyvän vaikuttajan kattaus

Oheinen kattausesimerkki tarjoaa aineksia tulokselliseen vaikuttamistyöhön ja maukkaan katsauksen vaikuttavan toiminnan keinoihin asiantuntijoiden toimiessa kokkeina. Miten suunnitella toimintaa kohderyhmän näkökulmasta ja toteuttaa sellaista toimintaa, joka otetaan vastaan ja johon lähdetään mukaan? Tule ja vaikutu!

Onnistunut vaikuttamistyö

Kokonaisuus tarjoaa katsauksen tulokselliseen vaikuttamistyöhön. Painopisteenä on vaalien 2015 jälkeiseen hallitusohjelmaan vaikuttaminen sekä järjestöjen kuntavaikuttaminen. Tule kuulemaan miten, missä ja milloin onnistut - ja kenen kanssa! Alustajina maan parhaita vaikuttamistyön asiantuntijoita ja päättäjiä sekä onnistuneita järjestöesimerkkejä.

Järjestöbarometrin 2014 ennakkotuloksia
Juha Peltosalmi, erityisasiantuntija, SOSTE

Miten vaikutan tulevaan hallitusohjelmaan
Suora vaikuttaminen sekä julkisuuden kautta vaikuttaminen.
Miten saan tavoitteeni läpi.

Taru Tujunen, Kokoomuksen puoluesihteeri
Jarno Lappalainen (SYL:n puheenjohtaja 2012)
Tage Lindberg, asiamies, SEFE Suomen ekonomiliitto
Mari Kokko, viestinnän tekijä, Ellun kanat

Juontaja kolumnisti Rosa Meriläinen

Onnistunut järjestövaikuttaminen

Marjut Niemistö - Sydänliitto - Yksi Elämä-hankkeen vaikuttajaviestinnän kokemukset kuudessa kunnassa
Milla Kalliomaa - MLL - Miten luoda järjestön ja kunnan välinen vahva yhteistyö

Kokemuksesta vaikuttamiseen

Seminaarissa tuodaan esille erilaisia näkökulmia kokemusasiantuntijuuteen ja keskustellaan niistä. Tilaisuudessa esitellään erilaisia toimintamalleja, joissa kokemusasiantuntijuutta on hyödynnetty onnistuneesti. Seminaarissa pyritään rohkaisemaan kokemusasiantuntijuuden käyttöön ja antamaan vinkkejä kokemusasiantuntijuuden hyödyntämiseen vaikuttamistoiminnassa.

Jouko Karjalainen, tutkija, THL
Tiina Saarela, asiantuntija, Kirkon diakonia ja sielunhoito
Kaj Colin, koulutuskoordinaattori, Mielenterveyden keskusliitto
Kari Lehtonen, koordinaattori, EAPN-Fin
Hannu Ylönen, kokemusasiantuntija, Mielen avain –hanke, Korson terveysasema
Satu Kokkonen, Kuka kuuntelee köyhää -verkosto

Uusi kansalaistoiminta

Minkälaista on uusi isoja massoja liikuttava järjestöjen ulkopuolella tapahtuva kansalaistoiminta on ja miten se eroaa järjestöjen kansalaistoiminnasta? Kallio-liikkeen ja Yhteismaan Jaakko Blomberg kuvailee liikkeen toimintaa ja sen onnistumisen reunaehtoja sekä sitä, miten ihmiset saadaan osallistumaan. Hanna Koppelomäki esittelee aikapankkiperiaatteella toimivaa tovitukea, Kirje tuntemattomalle -kampanjaa ja haastaa pohtimaan, miten järjestöt ja muut yhteisöt voisivat aikapankin potentiaalia hyödyntää.

Jaakko Blomberg, tuottaja, Yhteismaa ja Kallio-liike
Hanna Koppelomäki, koordinaattori, Tovituki tunnetuksi –hanke

Hyödynnetäänkö arviointitietoa päätöksenteossa?

Mikä merkitys arviointitiedolla on päätöksenteolle? Onko kaikkia päätösten kannalta keskeisiä osapuolia kuultu? Sessiossa herätellään ajatuksia vuoden 2015 kansainväliseen arvioinnin vuoteen. Keskustelussa pohditaan myös, miten järjestöjen tekemä tuloksellinen ja vaikuttava työ lähellä ihmistä tehdään näkyväksi päätöksenteon tasolle.

Alustaja on monialainen arvioinninosaaja Liisa Horelli, kommenttipuheenvuorot järjestönäkökulmasta pitävät kehittämispäällikkö Tuomas Koskela RAY:sta ja järjestöpuolen arvioinnin asiantuntija.

Vaikuttava someyhteisö

Mitä tarkoittaa yhteisöllisyys sosiaalisessa mediassa ja miten sitä hoidetaan?
Miten järjestön johtaja, asiantuntija tai hanke hyötyy sosiaalisen median erilaisista kanavista ja vie aktiivisesti eteenpäin organisaation sanomaa verkossa? Tule pohtimaan omaa ja organisaatiosi läsnäoloa sosiaalisessa mediassa ja sen lukuisia mahdollisuuksia. Pian meissä kaikissa asuu pieni yhteisömanageri!

Piritta Seppälä, kouluttaja, Viestintä Piritta
Anne Lindfors, toiminnanjohtaja, Lapsettomien yhdistys Simpukka ry
Pia Hytönen, toiminnanjohtaja, Mielenterveysomaisten keskusliitto FinFami ry

Skenaariotyöskentelyä tulevaisuuden arviointiin

Maailma muuttuu, järjestöjen toimintaympäristö sen mukana. Voiko muutoksiin varautua ennalta? Voiko heikkoja signaaleja arvioida? Miten saada skenaariotyöskentelystä tukea luovaan ajatteluun, toimintaan ja päätöksentekoon?
Janne Marniemi, director, Ramboll Finland Oy

 

Lisätietoja muusta ohjelmasta täällä

Risteilyinfo

Risteilyinfo kertoo tarkkaan mitä, missä ja mihin aikaan tapahtuu. Siitä löytyvät seminaarit, näyttely, Hyvinvointivyöhyke, Viestintäpuutarha, tietoiskut ja monet muut tärkeät asiat. Infossa on karttoja ja aikatauluja, joiden mukaan voit helposti navigoida laivalla.

Risteilyinfo (pdf)

Risteilyaikataulu

Tutustu ohjelman aikatauluihin ja paikkoihin täällä (pdf).