fi | sv | eng

Talouden ja hallinnon kattaus

Tämä ohjelmamenu sisältää muutamia maukkaimpia makupaloja laajalta tarjottimeltamme erityisesti talouden ja hallinnon ammattilaisille. Kouluttajina ja sparraajina on asiantuntijoita ja käytännön toimijoita järjestöistä ja muualta.

RAY:n puheenvuorot

Rahapelaamisen moraali ja etiikka
RAY:n toimitusjohtaja Velipekka Nummikoski

Avustustoiminnan linjaukset 2016-2019
Avustustoiminnan johtaja Sisko Seppä

Vaikuttavaa!
Seurantapäällikkö Janne Jalava ja valvontapäällikkö Kristian Seemer
kertovat ajankohtaista asiaa raha-automaattiavustusten käytön seurannasta ja valvonnasta

Paikalla myös RAY:n infopiste, jossa asiantuntijoita vastaamassa avustusten hakemiseen, valvontaan ja seurantaan liittyviin kysymyksiin.


Velipekka Nummikoski


Sisko Seppä

Hankintalaki

Tilaisuudessa perehdytään kansallisen hankintalainsäädännön uudistamiseen ja pohditaan järjestöjen asemaa hankkijoina ja palveluntuottajina, ja katsotaan, mitä käytännön työvälineitä ollaan toteuttamassa. Toteutuksessa mukana Reilu Palvelu ry ja RAY sekä SOSTEn asiantuntijoita.

Anneli Pahta, järjestölakimies, SOSTE
Kirsi Väätämöinen, erityisasiantuntija, SOSTE
Kristian Seemer, valvontapäällikkö, RAY
Pekka Mikkola, hallituksen jäsen, Reilu Palvelu ry

Yritysyhteistyö varainhankinnan muotona

Uusia ideoita ja ajattelutapoja järjestön rahoituksen tueksi. Aiheina mm. rahoituksen monipuolistuminen, varainhankinta- ja yritysyhteistyöosaamisen lisääntyminen.

Sari Kuvaja, yhteyspäällikkö, Nuorten Akatemia

 
Yhdistys ja verotus

Mikä on yleishyödyllisen toiminnan ja liiketoiminnan ero, ja miten verottaja asiaa arvioi? Opi tunnistamaan liiketoiminnan tunnusmerkit ja ole perillä mitä liiketoiminnan harjoittamisesta seuraa. Saako hallituksen jäsen tai luennoitsija yhdistyksestä palkkaa kun hänelle maksetaan palkkioita? Voiko yhdistys maksaa verovapaita kustannusten korvauksia vapaaehtoistyöntekijöille?

Verohallinto on päivittänyt yleishyödyllisiä yhteisöjä koskevan verotusohjeensa ja KHO on antanut yleishyödyllisten yhteisöjen verotusta koskevia uusia päätöksiä (koulutusohjelman toteuttaminen, adressien myynti, tukisäätiön toiminta, jäsenlehden valmistustyön arvonlisäverotus, kiinteistötulo jne.)

Tule keskustelemaan yhdistysverotuksen ajankohtaisista asioista ja opi tunnistamaan verotuksen yleisimmät sudenkuopat.

Anneli Pahta, SOSTE, lakimies, järjestöpäällikkö
Marjut Vuorela, lakimies, Vanhustyön keskusliitto

 
Työaika, matka-aika, kurssiaika

Työajan ja matka-ajan laskeminen sekä niiden korvaaminen voi olla välillä melko kiemuraista. Perehdytään yhdessä sosiaalialan järjestöjen työehtosopimuksen säännöksiin. Lisäksi sivutaan ilta- ja viikonlopputyökuvioita.

Matti Orkovaara, Toimihenkilöliitto ERTOn edunvalvontajohtaja

 

Lisätietoja muusta ohjelmasta täällä

Risteilyinfo

Risteilyinfo kertoo tarkkaan mitä, missä ja mihin aikaan tapahtuu. Siitä löytyvät seminaarit, näyttely, Hyvinvointivyöhyke, Viestintäpuutarha, tietoiskut ja monet muut tärkeät asiat. Infossa on karttoja ja aikatauluja, joiden mukaan voit helposti navigoida laivalla.

Risteilyinfo (pdf)


Risteilyaikataulu

Tutustu ohjelman aikatauluihin ja paikkoihin täällä (pdf).