fi | sv | eng

Code of Conduct

M/S SOSTE on syrjinnästä ja häirinnästä vapaa alue.

Haluamme, että M/S SOSTElla kaikilla on samanlaiset mahdollisuudet osallistua ja nauttia olostaan taustastaan riippumatta. Vasta, kun tapahtuman ympäristö ja ilmapiiri on jokaiselle turvallinen, on avoin vuorovaikutus, oppiminen ja aito kohtaaminen mahdollista.

1. Ole avoin.

Kohtaa uudet aiheet ja henkilö ennakkoluulottomasti. Ota jokainen vastaantuleva asia ja tilanne mahdollisuutena oppia uutta ja kehittyä.

2. Keskustele.

Yhteistyössä on voimaa. Käytä M/S SOSTEa tilaisuutena tutustua toisiin sote-alan toimijoihin ja löydä uutta inspiraatiota. Etsi uusia yhteistyöverkostoja ja suunnittele yhteisiä hankkeita.

3. Kunnioita.

Anna toisille tilaa, kiinnitä huomiota sanavalintoihisi ja muista tapahtumien osallistujien moninaisuus. Kunnioita jokaisen itsemäärittelyoikeutta äläkä tee oletuksia.

4. Puutu.

Mikäli todistat häirintää, syrjintää tai muuta epäasiallista kohtelua, älä jää sivustakatsojaksi.

5. Kannusta.

Ota vastuuta myös muiden osallistujien kokemuksesta. Kuuntele, ja kannusta, aktivoi ja auta.

6. Nauti.

Hyödynnä risteilyä oppimisen lisäksi rentoutumiseen, irtaudu arjesta ja voimaannu uusista kohtaamisista ja opeista!

M/S SOSTElla toimii kolme häirintäyhdyshenkilöä, joiden tehtävänä on neuvoa, tukea ja auttaa tapahtuman osallistujia. Keskustelut häirintäyhdyshenkilön kanssa ovat aina luottamuksellisia, eikä häirintäyhdyshenkilö ryhdy koskaan toimenpiteisiin ilman asianomaisen lupaa.

Häirintäyhdyshenkilöitä voi tavoitella tekstiviestitse numerosta 050 463 8166.