fi | sv | eng

UKK eli usein kysytyt kysymykset

Miksi tapahtuma järjestetään laivalla?

Laiva on kustannustehokas paikka järjestää suuri tapahtuma. Kokonaiskustannus on osallistujalle edullinen, sillä hinta sisältää koulutuksen lisäksi majoituksen ja ateriat. Rajattuna paikkana laiva edistää osaltaan ihmisten verkostoitumista ja tutustumista. Majoittuminen on kätevää ja vaivatonta, ja majoitus- ja ruokailutilaa riittää hyvin kaikille.

Miksi tapahtuma järjestetään juuri lokakuussa?

Yksi SOSTEn perustajajärjestön suurtapahtumista toteutui lokakuussa. Ajankohta oli vakiintunut ja hyväksi todettu: silloin ei ole muita suuria, samaa kohderyhmää koskevia tapahtumia. Ajankohdassa on pyritty huomioimaan muut tiedossamme olevat, saman kohderyhmän isot tapahtumat.

Miksi laiva menee ulkomaille/Tallinnaan?

Laiva kulkee normaalia reittiään eikä sitä voi muuttaa. Laivasta ei ole maihinnousua Tallinnassa, joten tilaisuus on luonteeltaan kotimaan matka. Ulkomaan matkamääräystä ei siis tarvita.

Pitääkö laivalle ottaa mukaan passi?

Matkustajalla on oltava mukanaan passi tai poliisin myöntämä sirullinen henkilökortti. Ajokortti ei riitä. Koska alus liikkuu Schengen-alueella, tulee kaikilla matkustajilla tulee olla mukana matkustusasiakirja, vaikka laivasta ei ole maihinnousua.

Toistuuko tapahtuma joka vuosi?

Ei, tämä tapahtuma toistuu kahden vuoden välein. Vuorovuosin risteilyn kanssa järjestämme maissa SOSTEtalk-tapahtuman.

KUSTANNUKSET

Mitä osallistuminen maksaa?

Osallistumismaksu vaihtelee 145 - 495 €/hlö välillä riippuen hyttiluokasta ja hyttiin majoittuvien määrästä. Perushinta on jäsenhinta, jota sovelletaan kaikkiin osallistujiin. Osallistumismaksu on henkilökohtainen (ei hyttikohtainen).

Mitä osallistumismaksu sisältää?

Yhdelle henkilölle majoituksen valitussa hyttiluokassa, avajaisseminaarin maissa, koulutusohjelman ja seminaarit risteilyllä, buffetillallisen 9.10. sekä runsaan brunssin 10.10. aamupäivän aikana osallistujan itse valitsemana ajankohtana.

Miksi hinta ei voinut olla edullisempi?

Hinta on edullinen suhteessa siihen, mitä sillä saa. Osallistumismaksu sisältää laadukkaan koulutusohjelman, monipuolisia luentoja ja työpajoja sekä majoituksen ja runsaat ateriat. Hintaluokkia on erilaisia ja niistä löytyy myös erittäin edullisia paketteja. Lisäksi tarjoamme edullisia ja käteviä bussikuljetuksia eri puolilta Suomea, jolloin matkakustannukset pysyvät pieninä.

Milloin osallistumismaksu maksetaan ja miten?

• varaus tehdään aikavälillä 13.4.-30.5.; ennakkomaksu 15 % varauksen kokonaissummasta, jonka eräpäivä 7 vrk varauspäivästä, loppumaksun eräpäivä 20.6.2018
• varaus tehdään aikavälillä 31.5.-21.6.; laskutus yhdellä laskulla, eräpäivä 5.7.2018
• varaus tehdään aikavälillä 22.6.-23.7. laskutus yhdellä laskulla, eräpäivä 6.8.2018
• varaus tehdään aikavälillä 24.7.-28.8.; laskutus yhdellä laskulla, eräpäivä 4.9.2018
• varaus tehdään 29.8. tai myöhemmin, maksu heti

Varauslomakkeiden kautta jätetyt varauspyynnöt laskutetaan edellä mainittujen maksuehtojen mukaisesti, varauslomakkeet löytyvät sivun oikeasta reunasta.

30.5. asti verkkokaupasta varattaessa tulee heti maksettavaksi ennakkomaksu, joka on 15% varauksen kokonaissummasta. Loppumaksu tulee ilmoitettuun sähköpostiin, eräpäivä 20.6.2018.
31.5. jälkeen verkkokaupan kautta tehdyt varaukset tulee maksaa kokonaisuudessaan heti varauksen teon yhteydessä.

Laskutuksen hoitaa kumppanimme Ikaalisten matkatoimisto.

Haluan varata neljä paikkaa mutta en voi vahvistaa vielä nimiä. Miten toimin?

Voit varata haluamasi paikat Ikaalisilta ja ilmoittaa nimet myöhemmin. Varaus on sitova ja siitä tulee normaali varausmaksu 15 % loppulaskusta.

Millaiset peruutus- ja muutosehdot ovat?

Ilman lääkärintodistusta tehtävä peruutukset:

peruutus tehdään viimeistään 8.6., peruutuskuluina peritään 25 € / hlö
peruutus tehdään aikavälillä 9.6.-9.8., peruutuskuluina peritään 50 % matkan hinnasta
peruutus tehdään 10.8. tai sen jälkeen, peruutuskuluina peritään koko matkan hinta

Matkan peruutus sairastapauksen johdosta lääkärintodituksella (edellyttää, että peruutus tehdään ennen laivan lähtöä):

peruutus tehdään viimeistään 24.9., peruutuskuluina peritään 100 € / hlö
peruutus tehdään 25.9. tai sen jälkeen, peruutuskuluina peritään 120 € / hlö

Lääkärintodistus tulee toimittaa matkatoimistoon kahden viikon sisällä peruutuksesta.

Nimenmuutos mahdollista tehdä vielä risteilyä edeltävänä päivänä veloituksetta.

MAJOITUS

Millaisia hytit ovat?

Hyttiluokat ovat C, B, A ja Lux. Sekä B että A -hyteissä voi majoittua 1-4 henkilöä. C- ja Lux-hytissä voi majoittua 1-2 henkilöä. Hytit B ja A ovat muuten samanlaiset, mutta A-hytissä on ikkuna merelle. Lux hytti on muuten sama kuin A, mutta siinä on vain kaksi sänkyä ja hieman enemmän tilaa.

Matkustan yksin, mutta haluan jakaa kustannukset jonkun kanssa. Mitä teen?

Voit ilmoittautua nais- tai miespaikalle kahden hengen B-hyttiin.

OSALLISTUMINEN

Milloin ilmoittautuminen alkaa?

Ilmoittautuminen on käynnissä. Ennakkoilmoittautuminen kestää 16.6.2016 saakka, jonka aikana saat 15% alennuksen koko varauksen loppusummasta. Laiva on niin suuri, että sinne mahtuu runsaasti osallistujia, mutta tietyt hyttiluokat saattavat täyttyä nopeastikin. Kannattaa siis varata haluamansa hytti ajoissa! Näin saat myös alennukset ja edut käyttöösi ja pääset osallistumaan myös erilaisiin arvontoihin.

Miten ilmoittautuminen tapahtuu?

Yhteistyökumppanimme Ikaalisten matkatoimisto huolehtii ilmoittautumisliikenteestä. Ilmoittautuminen tapahtuu varaamalla hyttipaikka tai -paikat verkkosivuilla, sähköpostitse, puhelimitse tai Ikaalisten matkatoimiston palvelupisteissä.

Kuinka monta henkilöä yhdestä järjestöstä voi osallistua?

Osallistujamäärää ei ole rajattu järjestökohtaisesti. Mitä enemmän teiltä tulee osallistujia, sitä suuremmat alennukset saatte! Tapahtumasta hyötyy eniten, kun osallistujat jakaantuvat eri sessioihin ja jakavat havaintojaan toistensa kanssa.

OHJELMA JA SISÄLLÖT

Mitä kaikkea laivalla tapahtuu?

Tarjolla on laadukasta ja monipuolista koulutusta, erilaisia puhujia, puheenvuoroja, työpajoja ja keskusteluja. Aiheet liittyvät järjestöihin ja koskevat ihmisten hyvinvointia. Laivalla on myös kohtaamisia ja suunniteltua verkostoitumista. Mukana on myös ripaus viihdettä ja virkistäytymistä esimerkiksi esiintyjien ja vapaan illanvieton merkeissä.

Kenelle tapahtuma on suunnattu?

M/S SOSTE on koulutus- ja verkostoitumisristeily, joka on suunnattu sosiaali- ja terveysjärjestöille sekä yhteistyökumppaneille: niin järjestöille, julkiselle sektorille, seurakunnille kuin yksityisille toimijoille. Ohjelmasisältö on suunniteltu johtajille, työntekijöille, luottamushenkilöille sekä muille toimijoille, jotka tekevät järjestöjen kanssa yhteistyötä tai ovat muuten kiinnostuneita toiminnasta. Laivalla on mahdollisuus nähdä järjestömaailma monesta eri kulmasta ja tutustua erilaisten organisaatioiden toimintaan kouluttautumisen ja verkostoitumisen ohella.

Mikä on ohjelmaosio?

Ohjelmaosio on yksittäinen luento, seminaari, työpaja tai vastaava, jonka kesto on keskimäärin tunti. Risteilyllä on useita kymmeniä ohjelmaosioita, joista voi valita itselleen mieleisimmät ja hyödyllisimmät.

Miten ohjelmaosioon ilmoittaudutaan?

Ohjelmaosioihin ei ilmoittauduta. Laivalla on käytössä useita erikokoisia seminaari- ja koulutustiloja, joiden istumapaikat täytetään saapumisjärjestyksessä.

Haluan osallistua juuri tiettyyn ohjelmaosioon! Miten voin varmistaa paikkani?

Jos haluat juuri tiettyyn ohjelmaosioon, sinun tulee olla ajoissa paikalla varaamassa paikkasi. Tiloihin ei paloturvallisuusmääräysten vuoksi voida ottaa enempää osallistujia kuin tilakartta sallii.

KULKUYHTEYDET

Mistä liityntäkuljetuksia on saatavilla?

Busseja lähtee useilta eri paikkakunnilta ympäri Suomen ja ne kulkevat eri reittejä pitkin. Bussikuljetuksista vastaa Ikaalisten matkatoimisto, josta myös varataan bussimatkat. Pohjoisin lähtöpaikka on Oulu. Bussit kulkevat suoraan tapahtumapaikalle - ensin avajaisseminaariin ja sitten satamaan sekä suoraan sieltä pois. Matkatavarat voi jättää avajaisten ajaksi bussiin. Bussireitit ja niiden hinnat voi katsoa täältä.

YHTEYSHENKILÖT

Keneltä ja mistä saan lisätietoja tapahtumasta?

Löydät verkkosivuiltamme yhteyshenkilöidemme nimet, puhelinnumerot ja sähköpostit. Tapahtumaan ja ohjelmaan liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä SOSTEen risteilysähköpostitse mssoste@soste.fi.

Ilmoittautumisia ja laskutusta koskevissa kysymyksissä auttaa kumppanimme Ikaalisten matkatoimisto mssoste (a) ikaalistenmatkatoimisto.fi

Jäikö jokin kysymys askarruttamaan mieltäsi?

Ota yhteyttä mssoste@soste.fi