fi | sv | eng

Johtamisen ja esimiestyön minimessut

29.5.2018 klo 10-15

SOSTE, Yliopistonkatu 5, 00100 Helsinki, 6. krs

Minimessut ovat verkostoitumis- ja koulutustapahtuma sosiaali- ja terveysjärjestöille ja palveluntarjoajille, jotka tuottavat tukea johtamiseen ja esimiestyöhön. Tilaisuus sopii järjestöjen toiminnanjohtajille, johtajille, esimiesasemassa työskenteleville, tiimivetäjille, projektipäälliköille, johtoryhmien jäsenille, lähiesimiehille, vapaaehtoistoimintaa johtaville ja kaikille asiasta kiinnostuneille.

Järjestöosallistujana

tutustut järjestöjen hallintoa, johtamista ja työhyvinvointia tukeviin palveluntarjoajiin, saat tietoa erilaisista palvelumalleista ja kuulet ajankohtaisia puheenvuoroja johtamisesta ja hyvästä hallinnosta. Huomaathan myös STEAn ja SOSTEn sparraustuokiot. Tarjolla kivaa pöhinää ja avoimet ovet kaikille kiinnostuneille.

Messuille on mahdollisuus piipahtaa itselle sopivana aikana tai viettää tapahtumassa koko päivä.

Tapahtuma on maksuton ja siihen ilmoittaudutaan täältä.

Näytteilleasettajana

voit markkinoida omia palveluitasi ständillä, voit varata tietoiskupuheenvuoron, tutustut järjestökentän päättäjiin, voit verkostoitua muiden palveluntuottajien kanssa sekä kuulet ajankohtaisia johtamiseen ja hyvään hallintoon liittyviä puheenvuoroja.

Näyttelypisteellä on pöytä (120cm*45cm) sekä tila roll upille.

Minimessujen näyttelypistepaikat ovat täynnä. Tule mukaan M/S SOSTElle!

Tietoiskut

ovat kestoltaan 10 minuuttia ja niitä pystyy seuraamaan myös netin kautta. Linkki tietoiskuihin lisätään lähempänä tapahtumaa.

Minimessujen tietoiskupuheenvuorot ovat täynnä.

Lataa messujen pdf-esite tästä.

OHJELMA

 

Aluehallintovirasto, työsuojelu

Työsuojeluhallinnon valtakunnallisen YKSOTE-kuormitus 2017-18 -valvontahankeen tavoitteena on, että terveyttä vaarantavaa kuormitus saadaan hallintaan sosiaali- ja terveydenhuollon työssä. Onko sinun työpaikallasi tunnistettu ja arvioitu työn ja työympäristön vaarat ja haitat sekä kuormitustekijät? Entäpä järjestetty esimiehen työtä tukeva työsuojelun yhteistoiminta?
Ja toimiiko yhteistyö työterveyshuollon kanssa.

 

Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia

Autamme sinua kehittämään organisaatiosi henkilöstön ammattiosaamista ja esimiestyötä sekä vahvistamaan yrittäjyystaitoja. Tule tutustumaan osastollamme johtamisen- ja esimiestyön kouluttajiimme ja kuulemaan, miten voimme auttaa käytännönläheisesti niin arjen esimiestyössä kuin strategisessa johtamisessa. Valmennamme vuosittain satoja eri alojen johtajia, esimiehiä, tiiminvetäjiä ja esimiestehtäviin tähtääviä mm. valmentavaan johtajuuteen, ratkaisukeskeisyyteen, talouden ohjaukseen, prosessi- ja projektijohtamiseen sekä vuorovaikutus- ja viestintätaitojen kehittämiseen.

 

HY+

HY+ on Helsingin yliopiston täydennyskoulutusyhtiö. Me uskomme jatkuvaan koulutukseen, joka synnyttää itseään vahvistavan hyvän kierteen. Innostava ja samalla vastuullinen tehtävämme on suunnitella, tuottaa ja tarjota yliopistollista aikuiskoulutusta nykypäivän työelämän tarpeisiin mm. viestinnän, hyvinvoinnin sekä johtamisen, ohjaamisen ja opetuksen aloilla. Tutustu tarjontaamme: koulutus antaa sinulle mahdollisuuden hyödyntää koko potentiaalisi – olla enemmän.

 

Hyvinvointialojen liitto

Hyvinvointialan liitto HALI edistää yksityisen sosiaali- ja terveysalan sekä varhaiskasvatuksen palveluja tuottavien yritysten ja järjestöjen toimintaedellytyksiä ja neuvottelee alan yleissitovat työehtosopimukset. Hyvinvointialan liiton tavoitteena on vastata toimintaympäristönsä muutokseen ja pyrkiä tilanteeseen, jossa korkealaatuiset hyvinvointipalvelut ovat saatavilla kaikille suomalaisille elämäntilanteesta ja varallisuudesta riippumatta. Tervetuloa ständillemme testaamaan TES-tietoisuutesi ja kuulemaan Hyvinvointialasta. Työmarkkinajohtaja Tuomas Mänttäri tavattavissa klo 13:30 – 14:00.

 

Ideapakka

Ideapakka on pakallinen menetelmiä erilaisiin työelämän tilanteisiin. Pakat sisältävät käytännönläheisiä menetelmiä johtamiseen, yhdessä tekemiseen kuten ideointiin ja osallistamiseen, sekä valmentamiseen ja työkaverin kanssa sparrailuun. Ideapakka on taskukokoinen tietokirja selailtavassa muodossa.
Tule ständille juttelemaan Ideaseppä Veera Routarinteen kanssa ja tutustumaan erilaisiin ideapakkoihin.

 

Impactor Consulting Osk

Johda vaikuttavuutta, turvaa rahoitus! Impactor auttaa yhteiskunnallisesti vaikuttavia toimijoita johtamaan vaikuttavuuttaan. Vaikuttavuuden mittaamisen ei tarvitse olla rakettitiedettä, vaan etenee askel kerrallaan jatkuvan parantamisen prosessilla. Samalla, kun järjestönne pystyy palvelemaan kohderyhmäänsä paremmin, autamme avaamaan uusia rahoitusmahdollisuuksia.

Näyttelypisteellämme tapaat impactorilaiset Jenni Selosmaan, Kristiina Ullgrénin ja Aino Elina Muhosen. Meillä autamme vaikuttavuuden mallintamisen ja mittaamisen haasteissa valmentavalla otteella, tuoden sen osaksi organisaation päivittäistä toimintaa.

Innolink

Innolink on konsulttiyhtiö, joka tarjoaa tiedolla johtamisen, tutkimuksen, henkilöstön ja markkinanäkyvyyden konsultoinnin palveluja.
Palveluissamme yhdistämme mitattavan tiedon, karttuneen ymmärryksen ja inhimillisen tilannetajun. Tule keskustelemaan asiantuntijoidemme kanssa, miten tiedolla johtamalla voidaan helpottaa johtamisen arkea

Osana Oy

Toteutamme strategia- ja muutosprosessit. Teemme ketterää kehittämistä, jäsenpalvelujen muotoilua, etätyöpajoja, valmennamme vapaaehtoisjohtamisesta ja vedämme ratkaisukeskeisiä esihenkilö- ja tiimivalmennuksia. Osallisuus, dialogisuus ja yhdessä tekeminen kuvaavat toimintatapaamme. Tunnemme järjestö- ja vapaaehtoistoiminnan kentän, joten pystymme yhdistämään uusimmat kehittämismenetelmät laajaan kokemukseen.
Paikalla ovat Lari Karreinen ratkaisukeskeinen valmentaja ja fasilitaattori, Petri Toikkanen konsultti ja strategi, Emilia Osmala järjestö- ja vapaaehtoistoiminnan kehittäjä.

Opetushallituksen kansainvälistymispalvelut

Erasmus+ -ohjelma aikuiskoulutukselle
http://www.cimo.fi/ohjelmat/erasmusplus/aikuiskoulutukselle/ohjelman_esittely
EPALE aikuiskoulutuksen eurooppalainen verkkofoorumi

https://ec.europa.eu/epale/fi
Tarjolla tietoa rahoitusmahdollisuuksista järjestöjen kansainväliseen kehittämistyöhön ja sekä mahdollisuuksista verkostoitua EPALEn kautta.
Paikalla vastaamassa kysymyksiin ohjelmakoordinaattori Päivi Korkea-aho

Rojektipäällikkö

Millainen on yhteisönne muutoskyvykkyys? Millaisilla palveluilla ja toimintatavoilla vastaatte huomisen tarpeisiin? Miten ideat muuttuvat toiminnaksi?
Autan yhteiskehittämisen ja kokeilutoiminnan kautta vaihtoehtoisen tulevaisuuden tuomisessa tähän päivään. Tarjoan ketteriä toimintamalleja uusien palveluiden ja tulevaisuuden työn tutkimiseen, kehittämiseen ja johtamiseen. Tervetuloa tutustumaan ja kuulemaan päivän projekteista, työyhteisöprotoilusta ja tekoälytyökavereista.

STEA

Tule juttelemaan STEAn avustusstrategian uudistamisesta ja arviointitoiminnan kehittämisestä. Paikalla STEAsta ovat viestintäpäällikkö Liisa Kairesalo ja arviointi- ja kehittämispäällikkö Marja Tuomi.

Vaikuttava yritys Oy

Vaikuttavuusasiantuntija ja -mentori Saila Tykkyläinen on paikalla keskustelemassa vaikuttavuuden kehittämisestä ja arvioinnista. Järjestöt ja kansalaistoiminta ovat Sailan sydäntä lähellä, joten tule kyselemää vinkkejä omaan toimintaanne.

Werka kehitys Oy

Werka kehitys OY - parempaa arkea.
Työyhteisojen kehittäjä, työnohjaaja, kouluttaja ja tutkija.
Olemme kokeneitten konsulttien yhteisö. Teemme töitä nii johdon, esimiesten, työntekijöiden kuin koko yhteisön kanssa.

Samalla osastolla: Metanoia, instituuttiyönohjaajien, konsulttien ja kehittäjien kouluttaja.

 
Klo
10.00-10.10

Askelmerkit vaikuttavuuden arviointiin

Tietoiskussa käydään läpi vaikuttavuuden arvioinnin ja vaikuttavan toiminnan kehittämisen tärkeimmät vaiheet.

Puhumassa vaikuttavuusasiantuntija ja -mentori Saila Tykkyläinen, Vaikuttava Yritys Oy

10.10-10.20

Johda vaikuttavuutta, turvaa rahoitus

Yhteiskunnallisen vaikuttavuuden synnyttäminen ja osoittaminen ovat järjestöjen keinoja saada rahoitusta. Toiminnan vaikuttavuutta kannattaa aktiivisesti johtaa ja kehittää, mutta miten se tulisi tehdä?
Nyt on oikea hetki suomalaisten järjestötoimijoiden tulla esiin ja kertoa yhteiskunnallisesta vaikuttavuudestaan niin julkiselle sektorille, STEAlle kuin muille mahdollisille tukijoille ja sponsoreille!

Puhumassa vaikuttavuusvalmentaja Jenni Selosmaa, Impactor Consulting Osk

10.20-10.30

Tiedolla johtamisen trendit

Tiedon määrän lisääntyminen, sen jalostustapojen kehittyminen ja osaamisen merkityksen kasvu ovat nostaneet tiedolla johtamisen yhdeksi keskeisimmistä tekijöistä organisaatioiden menestyksen mahdollistajana. Tietoiskussa keskitytään tiedolla johtamisen trendeihin sekä asioiden jalkauttamiseen osaksi yrityskulttuuria ja ihmisten arkea.

Puhumassa liiketoimintajohtaja Jani Listenmaa, Innolink

10.30-10.35

5 vinkkiä johtamiseen

Valmentava johtaminen järjestöissä – miten ja miksi?

Puhumassa valmentaja Lari Karreinen, Omnia  Työelämä- ja yrityspalvelut


11.00-11.10

Miten järjestöjohtaja selviää sote- ja muiden muutosten ristipaineessa?

Puhumassa vanhempi konsultti Aarne Kiviniemi, Pertec Consulting

11.10-11.20

Meidän joukkue tekee yhdessä

Työn tueksi tarvitaan erilaisia menetelmiä, oli kyseessä sitten johtaminen, yhdessä tekeminen ja ideointi, tai sujuvan työarjen luominen. Ideapakka on tietokirja taskukoossa, helposti selattavissa ja kulkee kätevästi mukana.

Puhumassa Ideaseppä Veera Routarinne, Ideapakka

11.20-11.30

Ketterämpään työn ja projektien hallintaan

Selkeyttä monien projektien ja töiden hallintaan. Jämäkkyyttä ja
kokeiluja kehittämistyöhön. Tätä kaikkea järjestötoimintaan sopivilla
ketterän kehittämisen menetelmillä, joita on jo testattu käytännössä.
Tuloksena on tiimien ja yksiköiden parempi yhteistyö sekä vahvempi työn
hallinnan tunne.

Puhumassa ratkaisukeskeinen valmentaja ja fasilitaattori Lari Karreinen, Osana Oy, sekä konsultti ja strategi Petri Toikkanen

11.30-11.35

Työskentelettekö kuin huomista päivää?

Tulevaan voi varautua kahdella tavalla: suunnittelemalla ja tekemällä. Puheenvuorossa kuulet yhden yksinkertaisen toimenpiteen, jolla muuttaa suunnittelu toiminnaksi ja tuoda huominen tähän päivään.

Puhumassa Teemu Ruohonen, rojektipaallikko.fi


12.00-13.00

Tauko


13.00-13.10

Määräaikaiset työsuhteet järjestötyössä

Sosiaali- ja terveysjärjestöissä käytetään määräaikaisia työsuhteita mm. työn projektiluonteisuuden vuoksi. Tietoiskussa käydään läpi, mitkä ovat työsopimuslain mukaiset erilaiset perusteet määräaikaisille työsuhteille. Samoin avataan ns. sekamuotoisen työsopimuksen käyttöä.

Puhumassa työmarkkinajohtaja Tuomas Mänttäri, Hyvinvointialan liitto

13.10-13.20

Haitallinen kuormitus hallintaan yksityisillä sote-työpaikoilla

tarkastaja Marja Tereska, Aluehallintovirasto, työsuojelu

13.20-13.30

Prosessilähtöinen tiedonhallinta järjestössä

Sisältää seuraavat teemat

• Tietovarannot - järjestön tärkeimpiä pääomia
• Tiedon elinkaaren suunnittelu ja hallinta
• Metatietojen – tietoa tiedosta – hyödyntäminen tietovarantojen käsittelyssä

Puhumassa tietoasiantuntija Roope Hollmén, Mannerheimin lastensuojeluliitto


14.00-14.10

STEAn avustusstrategian uudistuminen

viestintäpäällikkö Liisa Kairesalo, STEA

14.10-14.30

Hyvällä johtamisella ja viestinnällä hyvinvointia

Johtaminen on oleellinen tekijä työyhteisön hyvinvoinnille. Johtamisen voidaan sanoa olevan asioiden havainnollistamista, fiksua esiintymistä, kuuntelemista, dialogia, läsnäoloa, innostamista ja motivointia eli viestintää.
Hyvällä viestinnällä luodaan hyvinvointia. Hyvinvoiva työyhteisö tarvitsee viestivän ja persoonansa peliin panevan johdon sekä hyvät työyhteisötaidot omaavat työntekijät. Maailma rakentuu kommunikaatiosta, niin myös työyhteisömaailma

Puhumassa HY+ Asiakkuuspäälliköt Minna-Maija Salomaa, Marianne Terkki-Mallat ja Kirsi Lindqvist

14.30-14.40

Aikuiskoulutuksen Erasmus+ -ohjelman mahdollisuudet aikuisten oppimisen parissa toimiville järjestöille

Kouluttajat ja ohjaajat kurssille Eurooppaan (KA1) ja rahoitusta yhteiseen kansainväliseen kehittämistyöhön

Training to Identify and Support Older Victims of Abuse – TISOVA

Erasmus+ -ohjelman KA2 -hankkeella ihmisoikeus- ja naisten oikeuksien koulutusta palvelukeskusten henkilöstölle ja vapaaehtoisille sekä palveluja käyttäville ikääntyneille

Puhumassa ohjelmakoordinaattori Päivi Korkea-aho ja Sirkka Perttu

 

 

 

klo 10.00-15.00, kokoushuone Tyrsky
Tule juttelemaan STEAn avustusstrategian uudistamisesta ja arviointitoiminnan kehittämisestä,
tavattavissa arviointi- ja kehittämispäällikkö Marja Tuomi sekä viestintäpäällikkö Liisa Kairesalo STEAsta

klo 10.00-12.00, huone 616
Vinkkejä ja sparrausta yhdistyksen juridisiin kysymyksiin ja johtamiseen,
tavattavissa lakimies Maarit Päivike & erityisasiantuntija Vesa Salmi SOSTEsta

klo 13.00-15.00, huone 616
Vinkkejä ja sparrausta yhdistyksen hankintojen tekemiseen,
tavattavissa lakimies Kirsi Väätämöinen SOSTEsta

Lisätietoja

Anni Autti
tapahtuma-assistentti, käytännön järjestelyt ja näyttelypisteet

anni.autti @ soste.fi
puh. 040 091 4225

Riitta Kittilä
järjestöpäällikkö

riitta.kittila @ soste.fi
puh. 050 308 6868