fi | sv | eng

SOSTE SuomiAreenalla

16.-20.7.2018 Pori

SuomiAreena kerää jälleen 16. – 20. heinäkuuta ihmiset yhteiskunnallisen keskustelun ääreen Poriin. Vuoden 2018 SuomiAreenan pääteemoja ovat turvallisuus, vastuullisuus ja suvaitsevaisuus. Teemat sopivat hyvin sosiaali- ja terveysjärjestöille, sillä näiden asioiden puolesta tehdään sote-järjestöissä töitä joka päivä.

SOSTE osallistuu SuomiAreenaan yhdessä sosiaali- ja terveysjärjestöjen sekä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Tule mukaan kuulemaan ja keskustelemaan tekoälystä terveydenhuollossa, terveystiedoista ja tietoturvasta, sukupolvien välisestä oikeudenmukaisuudesta, tutustumaan Veikkauksen edunsaajien toimintaan Veikkauksen teltalla tai kuulemaan kokemusasiantuntijoita Erilaiseen Mingleen!

Tilaisuudet ovat avoimia ja olet lämpimästi tervetullut osallistumaan tapahtumiin ja keskusteluihin!

Katso koko SuomiAreenan ohjelma.

OHJELMA

 

16-18

Erilainen mingle

Keski-Porin Kirkko, Hallituskatu 1

Erilainen Mingle on kohtaamispaikka työttömille, päättäjille, järjestöväelle, mielenterveyskuntoutujille, yrityselämän edustajille sekä porilaisille ja SuomiAreenan osallistujille.

Erilainen Mingle tuo yhteen eri elämäntilanteissa olevia ihmisiä viihtymään, tapaamaan toisiaan ja jakamaan kokemuksiaan. Tarjolla on kiinnostavien puheenvuorojen lisäksi herkullista hävikkiruokaa sekä nuorten muusikkojen iloa.

Tilaisuuden avaa Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala. Juontajana toimii kansanedustaja, toimittaja Timo Harakka. Lisäksi kuullaan kokemuspuheenvuoroja vertaisohjaajilta ja osallistujilta porilaisista Kulttuuripaja Lumosta, Klubitalo Sarastuksesta ja Mielenterveysyhdistys Hyviksestä.

Tilaisuuden hashtageja ovat #erimingle sekä #suomiareena.

                 
Tilaisuuden järjestävät:

Tilaisuuden toteuttavat yhdessä Lumon, Sarastuksen ja Hyviksen kanssa Tatsi ry, Mielenterveyden keskusliitto, Suomen evankelis-luterilainen kirkko, Veikkaus, SOSTE sekä Vates-säätiö.

 
Ilmoittautuminen:

Ilmoittauduthan tilaisuuteen tästä linkistä perjantaihin 6.7. mennessä.

10-17

Veikkauksen teltta SuomiAreenan Kansalaistorilla

Porin Kauppatori

 
Veikkauksen teltalla kuullaan SOSTEn ja Allianssin jäsenjärjestöjen esittelyjä!
Mukana SOSTEn jäsenjärjestöistä ovat Suomen Punainen Risti (Satakunnan piiri), Tunne rintasi ry, Kuuloliitto sekä Luustoliitto. Tule teltalle juttelemaan!
10-11 SPR, Satakunnan piiri
11-13 Tunne Rintasi ry
13-15 Luustoliitto
15-17 Kuuloliitto
14.30-15.30

Suuri sukupolvikeskustelu – mahtuvatko juniorit ja seniorit samaan Suomeen?

Antinkatu 5

 

Miten toteutuu sukupolvien välinen oikeudenmukaisuus ja vuorovaikutus Suomessa? Tule kuuntelemaan suurta sukupolvikeskustelua, jossa ministerit Anne-Mari Virolainen ja Sampo Terho haastattelevat nuoria. Keskustelemassa myös Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan (KANE) puheenjohtaja Kristiina Kumpula. Miten nuoret ja tulevat sukupolvet huomioidaan päätöksenteossa? Miten työelämä tai sosiaaliturva kohtelevat eri sukupolvia?

Keskustelun juontaa toimittaja Ina Mikkola.
Keskustelu striimataan.

Tilaisuuden järjestävät: 

Veikkaus Oy, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry ja SOSTE

 

 

16-17

Keskustelutilaisuus: Terveystietosi ja tietoturva - pitääkö olla huolissaan?

Bepop-kauppakeskus, Yrjönkatu 22
Keskustelussa myös ajatukset arkipäivän tietosuojahuolista ja mahdollisista tietojen väärinkäytöstä terveydenhuollossa, sekä kuinka yritykset hyödyntävät tietoa. Lisäksi esitellään kansalaiskyselyn tuloksia:Keskustelijoina: Pirkko Rautava (TYKS), Jaana Sinipuro (Sitra), Marjo Parkkila-Harju (Lääkäriliitto), juontajana Pekka Kahri (THL).
Tilaisuuden järjestävät:
THL, Lääketeollisuus ja SOSTE

Lisätietoja

Lisätiedot SOSTEn ohjelmasta SuomiAreenassa:

Kirsi Marttinen
erityisasiantuntja

kirsi.marttinen @ soste.fi
puh. 050 531 4244