Skip to content

SOSTE etsii kansalaisyhteiskuntapolitiikan ja järjestörahoituksen erityisasiantuntijaa

16.12.2019 10.42

Kansalaisyhteiskunta
SOSTEKansalaisyhteiskunta
Etsimme kansalaisyhteiskuntapolitiikan ja järjestörahoituksen erityisasiantuntijaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

Tehtäväsi on vaikuttaa siihen, että kansalaisjärjestötoimintaa koskettava sääntely ja soveltamiskäytännöt edistävät sosiaali- ja terveysjärjestöjen autonomiaa ja taloudellisia toimintaedellytyksiä. Seuraat hallitusohjelman toimeenpanoa, tuotat materiaalia vaalivaikuttamiseen ja muuhun vaikuttamistyöhön. Perehdyt sosiaali- ja terveysjärjestöjen rahoitukseen ja autat sosiaali- ja terveysjärjestöjä löytämään uusia julkisia ja yksityisiä rahoituslähteitä. Hyödynnät verkostotyön ja yhteiskehittämisen menetelmiä järjestöjen rahoitusosaamisen edistämiseksi ja tuotat sisältöä SOSTEn koulutuksiin ja tapahtumiin sekä viestinnän eri kanaviin.

Sinulla on kokemusta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja järjestötoiminnasta eri rooleissa, haluat edistää elinvoimasta järjestötoimintaa, olet aktiivinen verkostoituja ja viestijä ja valmis perehtymään sosiaali- ja terveysjärjestöjen rahoituskysymyksiin.

Hakijalta edellytämme

  • soveltuvaa korkeakoulututkintoa
  • kokemusta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta
  • kokemusta järjestön johtamis- tai asiantuntijatehtävistä
  • kykyä hyödyntää tehokkaasti sekä sisäisiä että ulkoisia verkostoja

Lisäksi arvostamme kokemusta ja osaamista

  • suomalaisesta päätöksentekojärjestelmästä
  • tavoitteellisesta asiantuntija- ja vaikuttamisviestinnästä
  • innovaatio- ja kehittämistyön menetelmistä
  • avustusjärjestelmän ja rahapelipolitiikan tuntemusta

Erityisasiantuntija työskentelee Järjestöpalvelut -tiimissä. Järjestöpalvelut -tiimi tekee vaikuttamistyötä sosiaali- ja terveysjärjestöjen toimintaedellytysten turvaamiseksi, tukee sosiaali- ja terveysjärjestöjä järjestötoiminnan kehittämisessä sekä tuottaa koulutuksia ja tapahtumia. Hyödynnät työssäsi tiimin koko osaamista ja SOSTEn osaamista yli tiimirajojen.

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry on valtakunnallinen kattojärjestö, joka kokoaa yhteen yli 230 sosiaali- ja terveysalan järjestöä sekä useita kymmeniä muita yhteistyöjäsentahoja. Sosiaali- ja terveysjärjestöissä on jäseninä 1,3 miljoonaa suomalaista. Alan järjestöissä toimii vapaaehtoisina vuodessa noin 500 000 ihmistä ja järjestöissä on palkattua henkilöstöä noin 50 000 henkilöä.

SOSTE tarjoaa näköalapaikan kansalaisjärjestötoiminnan muutokseen ja ajankohtaisiin haasteisiin, mahdollisuuden vaikuttaa sosiaali- ja terveysjärjestöjen tulevaisuuteen sekä monipuoliset valtakunnalliset verkostot. Olemme yhteiskunnallisesti merkitykselliseen työhön vahvasti sitoutunut työyhteisö.

Tarjoamme työpaikan Helsingin keskustassa, toistaiseksi voimassa olevan työsuhteen, lounas- ja virike-edut sekä nykyaikaiset työvälineet.

Mikäli kiinnostuit, jätä hakemuksesi, ansioluettelosi ja palkkatoiveesi 10.1.2020 mennessä. Lisätietoja tehtävästä antaa järjestöpäällikkö Riitta Kittilä, puhelin 050 308 6868. Sovi keskusteluaika Kittilän kanssa tekstiviestillä.

Muut teeman artikkelit

Uutinen

3.7.2020 07:58

Sosiaalibarometri 2020: Korona vahvisti kolmannen sektorin roolia viranomaistoiminnan kumppanina

Tuore Sosiaalibarometri 2020 osoittaa, että muun muassa seurakuntien, järjestöjen ja kansalaisten omalla aktiivisuudella oli tärkeä rooli kevään koronaponnisteluissa. Viranomaisten ja muiden toimijoiden yhteistyö toimi Sosiaalibarometrin mukaan erinomaisesti. Vastauksissa korostettiin erityisesti kolmannen sektorin toimijoiden nopeutta, ketteryyttä ja aitoa auttamisen halua. Kuntien sosiaali- ja terveysjohtajista peräti 64 prosenttia kertoi, että korona-aikana käynnistettiin uusia toimintamuotoja kolmannen sektorin toimijoiden […]

Uutinen

3.7.2020 07:54

Socialbarometern 2020: Corona förstärkte den tredje sektorns roll som myndighetsverksamhetens partner

Den färska Socialbarometern 2020 visar att bland annat församlingarnas, organisationernas och medborgarnas egen verksamhet har haft en viktig roll i vårens coronakamp. Myndigheters och andra aktörers samarbete fungerade utmärkt enligt Socialbarometern. I svaren betonades särskilt den tredje sektorns aktörers snabbhet, smidighet och genuina vilja att hjälpa. Av kommunernas social- och hälsochefer uppgav upp till 64 […]

Artikkeli

Ilmastokriisi ei katoa: sosiaali- ja terveysalan rooli reilussa ja kestävässä jälleenrakennuksessa

Artikkelisarjasta Koronan jälkeen 26.6.2020 Ansku Holstila erityisasiantuntija, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry   Ilmastonmuutoksen uhka ei ole koronapandemian myötä kadonnut, ja ilmastokysymykset ovat pysyneet esillä niin korona-ajan yhteiskunnallisessa keskustelussa kuin SOSTEn skenaariotyössäkin. Poikkeusolot ovat vähentäneet päästöjä väliaikaisesti, mutta olennaista ilmastokriisin torjumisessa on, miten jatketaan tästä eteenpäin. Haasteena on nopeiden ratkaisujen samanaikainen tarve sekä koronakriisin […]