Skip to content

SOSTE kannustaa järjestöjä mukaan Tutkitun tiedon teemavuoteen

12.1.2021 11.47

Järjestöille
JärjestöilleKansalaisyhteiskunta

Tutkitun tiedon teemavuden logo: keltainen pallo.Tutkitun tiedon teemavuosi 2021 on kansallinen hanke, jonka toteuttavat opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomen Akatemia ja Tieteellisten seurain valtuuskunta.

Teemavuoden ohjelma rakentuu yhteistyökumppaneiden tuottamista tapahtumista ja teoista, jotka nostavat esiin tutkittua tietoa tai tietolähteitä. Mukaan voivat hakea erilaiset ryhmät, organisaatiot ja järjestöt. Haku on avoin.

Ohjelman yhteistyökumppaniksi voi hakea erilaisilla tapahtumilla ja teoilla, jotka voivat olla esimerkiksi tilaisuuksia, tempauksia, kampanjoita, näyttelyitä, kehitysprojekteja tai julkaisuja, podcasteja, video- tai blogisarjoja, tiedekerhoja- tai leirejä.

Miksi lähteä mukaan Tutkitun tiedon teemavuoteen?

SOSTE on mukana Tutkitun tiedon teemavuotta edistävässä verkostossa ja kannustaa järjestöjä hakemaan mukaan teemavuoden ohjelmaan.

”Teemavuosi on erinomainen mahdollisuus tehdä entistä laajemmin näkyväksi myös järjestöjen tietoon ja syvälliseen asiantuntemukseen perustuvaa toimintaa. Teemavuosi kokoaa ison joukon tiedon äärellä toimivia, joten tämä on samalla hyvä sauma löytää uusia kumppaneita”, sanoo SOSTEn tutkija Anne Eronen.

Teemavuoden koordinaation ja viestinnän avulla resursseja voidaan hyödyntää tehokkaasti ja samalla lisätä tutkitun tiedon saavutettavuutta sekä näkyvyyttä paikallisesti ja valtakunnallisesti.

”Yhteistyön avulla tavoitamme laajaa näkyvyyttä ja uutta yleisöä tutkitulle tiedolle. Vahvistetaan yhdessä tutkitun tiedon merkitystä osana suomalaisten elämää”, innostaa Tutkitun tiedon teemavuoden pääsihteeri Riikka Mäkikoskela.

Jatkuva haku teemavuoden ohjelmaan on auki osoitteessa tutkittutieto.fi. Päätöksen ohjelmaan hyväksymisestä saa noin kahden viikon kuluessa. Sivuilta löytyy myös päivittyvä tapahtumakalenteri ja tarkemmat kriteerit.

Lue lisää ja hae mukaan teemavuoden ohjelmaan osoitteessa tutkittutieto.fi. Seuraa teemavuotta ja jaa teemavuoden viestiä Twitterissä, Facebookissa ja Instagramissa tunnisteilla #tttv21 ja #tutkituntiedonteemavuosi.

Lisätiedot

  • Suomen Akatemia, Pääsihteeri Riikka Mäkikoskela, puh. 0295 33 5174, etunimi.sukunimi@aka.fi
  • Suomen Akatemia, Viestintäasiantuntija Elisa Lautala, puh. 0295 33 5093, etunimi.sukunimi@aka.fi
  • SOSTE, tutkija, Anne Eronen

Muut teeman artikkelit

Uutinen

19.11.2021 10:25

Valtuustoaloitepohja: SOSTE kannustaa valtuutettuja varmistamaan järjestöjen toimintaedellytykset sote-uudistuksessa

Aluevaalit SOSTE on tehnyt kuntien valtuutettujen käyttöön valtuustoaloitepohjan, jonka avulla valtuutetut voivat vahvistaa omassa kunnassaan järjestötoiminnan mahdollisuuksia. Sosiaali- ja terveysjärjestöissä tehdään arvokasta työtä, jolla on suuri merkitys apua tarvitsevien ihmisten elämään: lasten, nuorten, iäkkäiden, päihde- ja mielenterveysongelmaisten, vähemmistöjen, vammaisten, pitkäaikaissairaiden ja pitkäaikaistyöttömien. Nyt on tärkeä aika varmistaa, että tähän työ ei lopu tai siihen ei tule […]

Uutinen

19.11.2021 09:00

Vielä ei ole koronatilinpäätöksen aika

Kansalaisyhteiskunta Mitä kuuluu yhdistys- ja vapaaehtoistoiminnalle koronan keskellä, kysyttiin SOSTEn Kansalaistoiminnan johtamisen verkostossa. Tapaamisessa pohdittiin kentän muutoksia kahden erilaisen järjestön Lihastautiliiton ja Suomen Punaisen Ristin kautta. Molempien järjestöjen kokemus oli se, järjestöissä eletään edelleen koronan keskellä eikä vielä ole varsinaisen koronatilinpäätöksen aika. Joitain oppeja on kuitenkin saatu. Yhdistykset ovat vasta palautumassa koronasta Monet vapaaehtoisvoimin toimivat yhdistykset […]

Artikkeli

Järjestötoiminnan avustuskeskus

Avustusjärjestelmä SOSTE esittää järjestötoiminnan avustuskeskuksen perustamista. Lähinnä yleisavustuksia jakavan avustuskeskuksen piiriin siirtyisivät valtionavustusuudistuksen yhteydessä vuodesta 2024 alkaen nykyiset Veikkaus Oy:n tuotoilla avustettavat nuoriso-, liikunta-, tiede-, taide- sekä sosiaali- ja terveysjärjestöt. Artikkelin sisällysluettelo Kansalaistoiminnan autonomian säilyttäminen Kansalaisjärjestötoiminnan tuntemus Parlamentaarinen ohjaus mahdollistaa pitkäjänteisyyden Monialainen valmistelu ja kokonaisvaltainen päätöksenteko Saumaton siirtyminen vuonna 2024 Järjestötoiminnan avustuskeskuksen hyödyt Muu materiaali Kansalaistoiminnan […]