Skip to content

SOSTEn asiantuntijalääkäriksi lääketieteen lisensiaatti ja yleislääketieteen erikoislääkäri Kati Myllymäki

9.2.2022 8.30

Hyvinvointi ja terveys
SOSTEHyvinvointi ja terveysJärjestöilleKansanterveysSosiaali- ja terveyspalvelutSote-uudistus
Kati Myllymäki

SOSTEn asiantuntijalääkäri Kati Myllymäki.

Ennen SOSTEa Kati Myllymäki on työskennellyt Suomen lääkäriliiton toiminnanjohtajana. Aiemmin Myllymäki on toiminut muun muassa Suomen Lääkäriliiton puheenjohtajana, sosiaali- ja terveysministeriössä lääkintöneuvoksena, Kouvolan terveysjohtajana, Etelä-Savon sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärinä sekä Päijät-Hämeen hyvinvointipalveluiden toimialajohtajana.

”Olen ollut mukana kaikilla sote-uudistuksen tuotantokausilla – jo 90-luvun lopulla olin mukana ’Terveydenhuolto 2000-luvulle’ -hankkeessa. Ja sen jälkeen olen ollut mukana Kansallisessa terveyshankkeessa, Paras-hankkeessa ja myös HYKS-erva-alueen selvityshenkilönä aikoinaan Riitta Särkelän ja Aki Lindenin kanssa”, kuvaa Myllymäki omaa sosiaali- ja terveysalan historiaansa.

”Nyt kun vihdoin viimein on sote-uudistuksen lakiuudistukset saatu voimaan, niin on tosi mielenkiintoista päästä osallistumaan tässä uudessa roolissa. Kansalaisten osallistuminen jäi hyvinvointialueen vaaleissa matalaksi. Nyt on tärkeää saada kansalaiset sekä suoraan että järjestöjen kautta osallistumaan hyvinvointialueiden valmisteluun ja toteutukseen. Siinä tahdon olla mukana”, jatkaa SOSTEn tuore asiantuntijalääkäri Kati Myllymäki.

SOSTEssa asiantuntijalääkäri vastaa muun muassa terveyspolitiikkaan, terveyden edistämiseen ja kansanterveyteen liittyvistä asiantuntija- ja vaikuttamistehtävistä. SOSTEn tavoitteena on arvioida eri politiikan toimien vaikutuksia ihmisten terveyteen sekä kehittää niihin uusia, toimivampia ratkaisuja.

”Olemme todella tyytyväisiä, että saimme Kati Myllymäen SOSTEen edistämään suomalaista terveyspolitiikkaa. Katin laaja-alainen kokemus ja osaaminen on arvokas lisä SOSTEn vaikuttamistyöhön. Saamme uuden asiantuntijalääkärin myötä myös arvokasta uutta osaamista SOTE-uudistukseen vaikuttamiseen. Arvostamme korkealle myös hänen työkokemustaan erilasissa kotimaisissa ja kansainvälisissä lääketieteen alan järjestöissä”, kertoo SOSTEn pääsihteeri Vertti Kiukas.

Kati Myllymäki aloittaa työskentelyn SOSTEssa 1.3.2022.

Lisätiedot

Muut teeman artikkelit

Uutinen

19.9.2022 09:00

Kuntoutus kehittyy vuoropuhelussa Kelan, SOSTEn ja järjestöjen kanssa

Sosiaali- ja terveyspalvelut SOSTEn loppuvuodesta 2021 toteuttama kysely Kelan toiminnan kehittämisestä poiki järjestöiltä paljon havaintoja ja kehittämisajatuksia. Järjestöjen ehdotuksia on käyty läpi Kelan edustajien kanssa useissa tapaamisissa ja Kela on toimittanut kirjalliset vastaukset esitettyihin huomioihin. Kuntoutusta koskevia ehdotuksia nousi kyselyssä esille runsaasti, jonka vuoksi päädyttiin pidempään vuoropuhelun tiivistämiseen Kelan ja SOSTEn sekä potilas- ja vammaisjärjestöjen kanssa. Tuoreita tuloksia […]

Uutinen

15.9.2022 16:13

Apuvälineistä saa apua arkeen vain, jos palvelut toimivat

Sosiaali- ja terveyspalvelut Sosiaali- ja terveysministeriö järjesti 30.8. kuulemistilaisuuden, jossa työryhmä kuuli järjestöjen näkemyksiä apuvälinepalveluista ja apuvälineiden luovuttamista säätelevän apuvälineasetuksen muutostarpeista. Taustana kuulemiselle on sosiaali- ja terveysministeriön vuonna 2021 asettama lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden luovutusperusteiden kehittämis- ja koordinointiryhmä. Ryhmän yhtenä tehtävänä on selvittää apuvälineasetuksen mahdollisia muutostarpeita. Tehtävää varten koordinaatioryhmä on perustanut erillisen alatyöryhmän, joka järjesti tilaisuuden kuullakseen apuvälineiden käyttäjien […]

Uutinen

15.9.2022 09:56

Yhteiskunnalla on oltava kaikissa tilanteissa riittävät keinot turvata henkeä ja terveyttä

Hyvinvointi ja terveys SOSTE on jättänyt lausunnon hallituksen esitykseen, jolla turvattaisiin välttämättömän terveydenhuolto ja kotihoito käynnissä olevan työtaistelun aikana. SOSTE toteaa, että paras potilasturvallisuuden tae on ammattitaitoinen ja motivoitunut henkilöstö, jolla on hyvät edellytykset suoriutua työstään laadukkaasti. Näihin hyviin edellytyksiin kuuluu riittävä henkilöstön määrä, hyvä johtaminen, laadukkaat työvälineet ja vastaavasti motivaatioon vaikuttavat edellä mainittujen lisäksi myös työstä saatava […]