SOSTE Akatemia tarjoaa aluepäättäjille uutta tietoa ja ymmärrystä sote-järjestöjen merkityksestä hyvinvointialueilla ja järjestää kaksi saman sisältöistä etäkoulutusta kesäkuussa.
Sosiaali- ja terveysjärjestöt auttavat lapsiperheitä, nuoria, kriisejä kohdanneita, vanhuksia, yksinäisiä, muistisairaita, pitkäaikaissairaita, vammaisia ja kaikkien heidän läheisiään.
Järjestöt myös tuovat eri ihmisryhmien ääniä päätöksentekoon, rakentavat osallisuutta sekä vahvistavat kriisinkestävyyttä ja Suomen sisäistä turvallisuutta. Järjestöissä on yli miljoona jäsentä ja niissä toimii puoli miljoonaa vapaaehtoista. Järjestöt toimivat valtakunnallisesti, alueellisesti ja paikallisesti.
Tässä koulutuksessa kerromme, mitä sote-järjestöt tekevät ja miksi niiden rooli on tärkeä. Miksi järjestöjen toiminta hyvinvointialueilla on tärkeää tunnistaa ja tunnustaa? Millaisia käytännön työkaluja on tarjolla yhteistyön rakentamiseen järjestöjen ja hyvinvointialueiden välillä?
Pohdimme myös, mitä järjestöjen elinvoimaisuus edellyttää alueen päättäjiltä – jotta järjestöt voivat jatkossakin auttaa ihmisiä, tukea hyvinvointia ja terveyttä sekä toimia aitoina kumppaneina alueiden kehittämisessä.

Alustava ohjelma:
Avaussanat
- varapääsihteeri Anne Knaapi, SOSTE
Kohtaamisia ja konkreettista apua – keitä ja miten järjestöt auttavat?
- yhteiskuntasuhdepäällikkö Ulla Kiuru, SOSTE
Miten järjestöt ja hyvinvointialueet onnistuvat yhteistyössään?
- erityisasiantuntija Anita Hahl-Weckström, SOSTE
Mitä järjestöjen elinvoimaisuus edellyttää alueen päättäjiltä?
- erityisasiantuntija Miia Nahkuri, SOSTE