Hallitusneuvottelut järjestöhommissa


Etusivu / Blogi / Hallitusneuvottelut järjestöhommissa

Eduskuntavaalit ovat ohi ja vaalitulos on selvillä, mutta maalta puuttuu vielä hallitus! Puolueet käyvät hallitusohjelmaneuvotteluihin, mutta mitä neuvotteluissa tällä kertaa tapahtuu? Tuleeko punamultaa, sinipunaa vai jotain aivan muuta? Mitä järjestöjen pitäisi neuvotteluista tietää, ja voiko vielä vaikuttaa?

Nyt on tulossa tiukka ja sitova hallitusohjelma. Osittain sen takia, että nyt on todellakin konkarit asialla. … On sellaisia konkareita, jotka ovat käyttäneet valtaa ammattiyhdistysliikkeessä ja pitkään hallituksessa. He tietävät, että vallan maksimoimisen paikka on nytElina Moisio, partneri ja johtava asiantuntija Miltton.

Mullakin on sellainen tunne, että strateginen hallitusohjelma tässä unohtuu. Oli sellaisen muodostamisella ja varsinkin sen toimeenpanon onnistumisen kannalta sitten kuinka kauniit tai korkeat tavoitteet, niin ei sillä (strategisella hallitusohjelmalla) ole eväitä!Jussi Ahokas, pääekonomisti SOSTE

Järjestöhommissa Kirsi Marttisen kanssa hallitusneuvottelujen ennakkoasetelmia pohtivat SOSTEn pääekonomisti Jussi Ahokas sekä Milttonin partneri, johtava asiantuntija Elina Moisio. Kuuntele!