Skip to content

SuomiAreena: Erilainen Mingle 12.7. nostaa esiin ihmisten kokemuksia köyhyydestä

22.6.2022 8.00

Toimeentulo
Hyvinvoivat ihmisetHyvinvointi ja terveysKansalaisyhteiskuntaToimeentulo

Heinäkuun puolessavälissä Pori täyttyy jälleen yhteiskunnallisesta keskustelusta SuomiAreenalla. Kevään ja kesän aikana turvallisuuskeskustelu on ollut vilkasta. Yhteiskunnan eheys on sisäisen turvallisuuden tae, ja siksi on tärkeä nostaa esiin myös ne äänet, jotka eivät yhteiskunnassa kuulu.

Millaista on olla köyhä 2020-luvun Suomessa?

Jo kuudennen kerran järjestettävä Erilainen Mingle tuo yhteen joukon erilaisia ihmisiä heidän omien kokemustensa ja tarinoidensa kautta. Vuonna 2022 teemana on köyhyys: millaista on olla köyhä 2020-luvun Suomessa? Tilaisuutta varten on kerätty myös anonyymisti ihmisten kokemuksia köyhyydestä. Mitä tarkoittaa, kun joka päivä on tehtävä valintoja sen mukaan, mihin on varaa? Miltä tulevaisuus näyttää silloin, kun elää köyhyydessä? Erilaisessa Minglessä käsittelemme tätä aihetta keskusteluiden, puheenvuorojen ja kulttuuriesitysten kautta.

Aihe on mitä ajankohtaisin. Ruuan, bensan ja sähkön hintojen nousu koettelee nyt erityisesti pienituloisia, ja tämä on näkynyt esimerkiksi siten, että ruoka-avun tarpeen arvioidaan kaksinkertaistuneen pandemian aikana. Elintarvikkeiden ja energian hintojen nousu uhkaa sysätä entistä useampia ihmisiä köyhyyteen ja kurjistaa jo ennestään köyhyydessä elävien tilannetta. Jo tällä hetkellä Suomessa elää köyhyys- tai syrjäytymisriskissä lähes 900 000 ihmistä eli 16 prosenttia väestöstä (Tilastokeskus 2019). Lapsiperheköyhyys koskettaa 110 000 lasta, ja jo tämänhetkisen hintojen nousun arvioidaan lisäävän määrää yli 13 000:lla.

Tervetuloa Erilaiseen Mingleen tiistaina 12.7. kello 16–18

Tilaisuus järjestetään tiistaina 12.7.2022 kello 16–18 Keski-Porin kirkossa, osoitteessa Hallituskatu 1a.

Kuulemme tapahtumassa kokemusasiantuntijoiden puheenvuoroja, köyhyydestä inspiraation saanutta taidetta sekä käymme keskusteluja. Tilaisuuden tarkempi ohjelma julkaistaan Erilaisen Minglen some-kanavissa Facebookissa ja Instagramissa.

Erilainen Minglen vetovastuussa on tänä vuonna Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys Tatsi ry. Mukana järjestämässä ovat Keski-Uudenmaan Yhdistysverkosto, Kirkkopalvelut ry, Kulttuuripaja Lumo, Mielenterveyden keskusliitto, Porin Mielenterveysyhdistys Hyvis ry, Porin seurakuntayhtymä, Sininauhaliitto, SOSTE, Suomen evankelis-luterilainen kirkko, Tukiranka ry ja Vates-säätiö.

Nähdään Porissa!

Erilainen Mingle -tapahtaman järjestäjien logot (14 kpl).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Hyvinvoivat ihmiset -blogi

Kaikki blogin artikkelit
Blogi

14.9.2022 08:15

Kohti ketterämpää ihmisten auttamista

Avustusjärjestelmä Iltalehden pääkirjoituksessa 6.9.2022 pureuduttiin yhteiskunnallisesti erittäin tärkeään aiheeseen: Miten yhteisiä rahoja käytetään ja miten niiden käyttöä valvotaan. Toimittaja Kreeta Karvala nosti esiin Valtiontalouden tarkastusviraston VTV:n tuoreen raportin rahapelitoiminnan tuotoista myönnettyjen avustusten hallinnoinnista ja käytöstä kolmen ministeriön hallinnonalalla. Kirjoituksessa kritisoitiin erityisesti järjestökentän hankehumppaa. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen kattojärjestö SOSTE on jo useiden vuosien ajan kiinnittänyt huomiota samaan […]

Blogi
erityisasiantuntija

12.9.2022 11:05

Ilmastopolitiikka energiasodan keskellä

Hyvinvointi ja terveys Syksyn budjettiriihen tiedotustilaisuudessa esiteltiin kriisiajan budjetti – jälleen kerran. Venäjän hyökkäyssota on heijastunut voimakkaasti Suomen ja EU:n talouskehitykseen, erityisesti energiatuotantoon. Seurauksena on ollut energiamarkkinoiden kriisi, jossa osa kansalaisista joutuu pohtimaan, miten selvitä talven yli, kun energian saatavuus on tiukoilla ja hinta huitelee ennätyslukemissa. Energiakriisin taustalla riippuvuus venäläisestä energiasta Energiapolitiikassa on tehty Euroopassa suuria virheitä, mikä […]

Blogi
yhteiskuntasuhdepäällikkö

6.9.2022 09:05

Hiekka tämän eduskunnan tiimalasissa käy vähiin – Mitä vielä pitäisi tehdä?

Hyvinvointi ja terveys Tämän eduskunnan viimeinen istuntokausi starttaa nyt. Vaalit häämöttävät jo seitsemän kuukauden kuluttua. Syksyä kirjaimellisesti sähköistää energian hinnan nousu ja elinkustannusten karkaaminen käsistä. Hallitus listasi budjettiriihessään useita erilaisia tapoja kompensoida kansalaisille hintojen nousua. Keinoja kiiteltiin laajasti, mutta toisaalta esimerkiksi oppositiopuolueet kritisoivat hallitusta miljardiluokan lisävelan otosta. Ei tarvitse olla kummoinen ennustaja arvioidakseen, että syksyn keskustelut Arkadianmäellä liittyvät […]