Syömishäiriöliiton SYLI-keskukset Kuopiossa ja Tampereella järjestävät taas kahvihetkiä – turvatoimin


Etusivu / Blogi / Syömishäiriöliiton SYLI-keskukset Kuopiossa ja Tampereella järjestävät taas kahvihetkiä – turvatoimin

Syömishäiriöliiton SYLI-keskukset avasivat ovensa kävijöille Tampereella ja Kuopiossa tauon jälkeen 4.6., jolloin kummassakin keskuksessa järjestettiin kävijöille avoin kahvihetki.

Toiminta SYLI-keskuksissa on matalan kynnyksen tukea ilman diagnooseja tai lähetteitä kaikille niille, joita oma tai läheisen syömishäiriö, suhde ruokaan, kehoon tai liikuntaan pohdituttaa. Toiminta on maksutonta eikä vaadi sitoutumista.

Turvalliset kahvihetket kaikille

Kaksi naista kahvittelee olohuoneen näköisessä tilassa. Taustalla tauluja ja viherkasveja, pöydällä vaalea ruusukimppu.
Pohjois-Suomen SYLI-keskuksen toiminnanohjaaja Iiris Pitkäjärvi ja koordinaattori Anni Rekilä kahvittelevat Tampereen SYLI-keskuksen tiloissa.

Kesällä sekä Tampereen että Kuopion SYLI-keskuksissa järjestetään kaksi viikoittaista kahvihetkeä. Koronatilanteen vuoksi tilaisuuksiin joudutaan ottamaan poikkeuksellisesti ennakkoilmoittautumiset. Tämä mahdollistaa kävijämäärien rajaamisen siten, että turvavälejä on mahdollista noudattaa ja toiminta on muutoinkin mahdollisimman turvallista kaikille.

Lähetämme sähköposti-ilmoittautumisten yhteydessä kävijöille turvallisuusohjeet, joissa muistutamme siitä, ettei osallistuminen kahvihetkeen ole mahdollista lievästikään sairaana. Lisäksi kehotamme:

Tarjoiluja rajaamme siten, että tarjolla on vain kahvia ja teetä tai yksittäispakattuja ruokia. Koronatilanteen vuoksi tehostamme siivousta siten, että tavanomaisen siivouksen lisäksi henkilökunta huolehtii aina ennen ja jälkeen kahvihetkien SYLI-keskuksen siisteydestä siivoamalla wc-tilat ja kosketukselle erityisen altisteiset pinnat, kuten ovenkahvat.

Näitä on odotettu!

Tampereen SYLI-keskuksessa kesän ensimmäiseen kahvihetkeen saapui kuusi kävijää ja tunnelma oli poikkeavasta tilanteesta huolimatta iloinen. Ilmassa oli helpotuksen tuntua siitä, että vihdoin voitiin tavata kasvokkain. Porukka oli pääosin keskenään tuttuja, mutta uusiakin kasvoja oli mukana. Kävijäpalaute kahvihetkestä oli varsin positiivista ja kävijät kiittelivät luottamuksellista ilmapiiriä.

Kuopion ensimmäinen kahvihetki oli ”täynnä” ja SYLI-keskukselle pääsyä oli todella odotettu. Kävijät noudattivat hyvin annettuja turvallisuusohjeita. Etäkahvihetket toteutuvat 8.7. saakka.

Syömishäiriöliitto tukee kesälläkin

Syömishäiriöliitto tarjoaa kesän aikana etäkahvihetkeä Zoomin kautta kerran viikossa myös niille, jotka eivät välimatkan, riskiryhmään kuulumisen tai jonkin muun syyn vuoksi voi tai halua osallistua kasvokkain tapahtuviin tapaamisiin. Syömishäiriöliiton valtakunnalliset vertaischatit ja tukipuhelin palvelevat ja tarjoavat tukea läpi kesän. Kannattaa seurata myös SYLIn Facebook-sivua.

Pohjois-Suomen SYLI-keskus Oulussa pääsee toivottavasti avaamaan ovensa kävijöille suunnitellusti elokuussa ilman koronarajoituksia. Seuraamme kuitenkin tilannetta, noudatamme annettuja viranomaisohjeita ja mukautamme toimintaamme jatkossakin niiden mukaan.

 

 

 

Terhi Kanerva
Koordinaattori
terhi.kanerva(at)syomishairioliitto.fi
Syömishäiriöliitto – SYLI ry