Skip to content

”Yhteinen välittämisen kulttuuri auttaa meitä kaikkia” – SOSTEn uuden jäsenesittelysarjan aloittaa Hope ry

7.12.2018 9.24

Elinvoimaiset järjestöt

Joulukuussa SOSTE esittelee jäsenjärjestöjensä toimintaa #mahdollisuuksia -tarinoiden kautta yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Sosiaali- ja terveysalan järjestöt tekevät Suomessa tärkeää ja usein korvaamatonta työtä. Niiden tarinat ovat kertomisen arvoisia. Haluatteko kertoa oman #mahdollisuuksia -tarinanne? Ota yhteyttä milla.halme@soste.fi

#Mahdollisuuksia: Hope ry ja toiminnanjohtaja Eveliina Hostila

Miksi Hope ry olemassa?

Hope toimii vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi. Teemme todeksi unelmaa siitä, että lapsilla olisi Suomessa tasa-arvoisemmat mahdollisuudet hyvään arkeen. Jaamme vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä. Olemme poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumattomia ja toimimme jo 20 paikallistoimijan välityksellä eri puolilla Suomea. Vuonna 2017 avustimme 6568 perhettä ja 16 960 lasta – suurinta osaa heistä useamman kerran vuoden aikana, useamman toimintamuotomme kautta.

Mikä on tärkein tehtävänne tulevana vuonna 2019?

Vuonna 2019 jatkamme edelleen vähävaraisten perheiden konkreettista avustamista ja lisäksi haluamme nostaa perheiden arvokkaita ajatuksia & kokemuksia esille entistä pontevammin. Taloudellisesti tiukilla olevilla perheillä on sanottavaa, mutta se ääni jää monesti kuulumattomiin.

Tulevana vuonna Hope myös täyttää pyöreät 10 vuotta, mikä antaa aihetta kurkata tulevan lisäksi menneeseen ja nostaa esille yhteisen tekemisen huimia vaikutuksia vuosien varrelta.

Hope ry:n vapaaehtoinen lajittelee lahjoitettuja leipäpaketteja. Hope ry:n vapaaehtoinen lajittelee lahjoitettuja lasten vaatteita.

Kuvissa vapaaehtoisia Hope ry:n Lappeenrannan toimipisteellä.

Kenen puolesta tai kenen hyväksi toimitte?

Meillä toiminnan keskiössä on aina apuamme tarvitseva lapsi ja perhe. Mutta samalla uskomme, että yhteinen konkreettinen välittämisen kulttuuri auttaa meitä kaikkia kehittymään toiveikkaiksi, merkitystä omassa arjessaan kokeviksi ihmisiksi. Välittämisen kokemukset kannattelevat apua tarvitsevaa ja sitä tarjoavaa vastavuoroisesti. Voihan elämässä käydä hyvinkin niin, että nämä roolit kääntyvät päälaelleen.

Kenelle tarjoatte mahdollisuuksia – ja mihin?

Me tarjoamme vähävaraisille lapsille ja lapsiperheille mahdollisuuksia tasavertaisempaan arkeen, vapaaehtoisille ja apua tarvitseville mahdollisuuksia kokea positiivisia tunteita ja kenelle tahansa toiminta-arvomme ja -tapamme jakavalle mahdollisuuksia vapaaehtoistoimintaan ja samalla  mahdollisuuksia kohdata erilaisia ihmisiä sekä oppia uutta: tekemisestä, itsestään ja toisista ihmisistä.

Mistä olette erityisen ylpeitä?

Olemme erityisen ylpeitä yhdessä tekemisen kulttuuristamme, joka on vuosien varrella, kasvavien asiakasmäärien keskellä kannatellut meitä. Noin 700 omaa vapaaehtoistamme ja lukuisat joukot yritysten vapaaehtoisporukoita auttavat jossain päin Suomea joka päivä kipeästi apuamme tarvitsevia perheitä. Mutta kaikkein ylpeimpiä olemme sillä hetkellä, kun näemme lapsen kasvoille syttyvän riemun. Silloin tiedämme liikauttaneemme hetkeksi koko maailmaa.

Mitä kaikkien olisi hyvä tietää Hope ry:stä?

Että meillä ei ole kynnystä auttamiseen eikä kynnystä pyytää apua.  Me autamme matalalla kynnyksellä ja otamme yhdistyksenä myös apua vastaan. Ehkä juuri sinä osaat jotain, mitä me emme?

Tutustu Hopen oimintaan

Hope Facebookissa

Kommentit

  1. Johanna sanoo:

    Hei.
    Onko teillä mahdollista auttaa perhettäni. Kysyisin että löytyykö teiltä huonekaluja joita lahjoitatte. Voiko tulla paikanpäälle muutenkin kun käyntiosoite kutomotiellä
    Yt
    Johanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Elinvoimaiset järjestöt -blogi

Kaikki blogin artikkelit
Blogi

12.12.2019 11:30

Mitä kaikkea voimmekaan tehdä yhdessä!

SOSTEn jäsenjärjestöt ja Metropolia Ammattikorkeakoulu ovat tehneet tuloksellista yhteistyötä monella eri tavalla jo useita vuosia. Sen tiivistämiseksi ja koordinoimiseksi solmittiin hutikuussa 2019 yhteistyösopimus. Minä aloitin huhtikuussa SOSTEn asiakkuusvastaavana. Mielestäni tärkein tehtäväni on yhdistää asioita ja henkilöitä sekä tuoda näkyväksi erilaisia yhteistyön mahdollisuuksia – molemmat organisaatiot ovat isoja toimijoita, eikä esimerkiksi oikean henkilön löytäminen ole aina […]

Blogi

4.11.2019 12:00

Sote-sopan keittoon tarvitaan järjestölusikka!

Järjestö 2.0: järjestöt mukana muutoksessa -ohjelman maakunnallisilta hankkeilta ei puutu näkemystä siitä, miten järjestölähtöinen hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyö tulisi valtakuntamme rakenteisiin ja palvelusisältöihin valjastaa. Edellisessä tapaamisessamme hahmottelimme Tulevaisuuden sotekeskus -yhteistyön onnistumisen edellytyksiä ja mietimme jälleen kerran sitä, miten ihmeessä muutostyössä osattaisiin käyttää ohjelmamme antimia yhteisen sote-sopan keittoon. Puurot, vellit ja keittäjät Rinteen hallituksen sote-uudistuksessa tavoitteena […]

Blogi
johtaja, varapääsihteeri

31.10.2019 09:30

Sote-muutos on sote-uudistusta suurempi juttu – Huomioita Järjestöjen sote-tulevaisuus -kiertueelta, osa 2/2

Järjestimme yhdessä STEAn kanssa Järjestöjen sote-tulevaisuutta luotaavan kiertueen elo-syyskuussa. Tässä lisää pohdintaani matkan varrelta, tästä pääset blogin osaan 1/2. Puuttuva palanen – sote-uudistus Vielä Järjestöjen sote-tulevaisuus -kiertueen alussa katsoin ja pohdin järjestöjen sote-tulevaisuutta hyvin vahvasti sote-uudistuksen läpi: Miten sote-järjestöjen asema määrittyy suhteessa palvelujen järjestäjiin ja kuntien hyte-työhön? Millaisilla toimintatavoilla selkeytämme työn- ja vastuunjakoa sote-toimijoiden välillä? […]