Ohjeita järjestöille koronatilanteessa


Etusivu / Artikkelit / Ohjeita järjestöille koronatilanteessa

Koronavirus aiheuttaa myös järjestöille monenlaisia muutoksia toimintaan. Tähän artikkeliin päivitetään kootusti hyödyllisiä ohjeita ja linkkejä soiminnan korona-sopeutuksiin.


Valtioneuvoston #faktaakoronasta-palvelu

Valtioneuvoston WhatsApp-kanavan #faktaakoronasta viestit saat tilattua lähettämällä viestin WhatsApissa numeroon +358 29 5161102. Laitathan viestiisi oman ja järjestösi nimen. Tämän jälkeen muistathan vielä lisätä numeron yhteystietoihisi, sillä muutoin et saa viestejämme. Uutiskirjeen viestit ovat muotoiltu valmiiksi jaettavaksi ja toivommekin, että kanavan tilaajat välittävät viestejä sekä lähipiirinsä keskuuteen, omien sidosryhmien kanaviin että muihin viestintäkanaviin.

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos

Tietoa ja toimintaohjeita koronaviruksesta ja siihen varautumisesta

STEA – ohjeita avustuksensaajille

STEAn Q & A -palstalta löytyy vastauksia esimerkiksi siihen, ovatko peruuntuneen toiminnan kustannukset avustuskelpoisia, miten avustettua toimintaa voi mukauttaa uuteen tilanteeseen ja miten toiminnasta säästyneet avustukset vaikuttavat ensi vuoden avustuksiin.

HALI – Työsuhdetietoa

Tietoa koronatilanteen aiheuttamista muutoksista työsuhteiden ehtoihin, valmiuslain vaikutuksista työnantajuuteen sekä kaikki keskeisimmät viranomaisohjeistukset.

Työterveyslaitos – ohjeita työpaikoille ja työntekijöille

Yleisiä toimintaohjeita työnantajille tartuntatautitilanteessa, torjuntatoimet työpaikoilla sekä ohjeita etätyöhön ja henkiseen hyvinvointiin.

Aluehallintovirasto – kysymyksiä ja vastauksia liittyen avien antamiin määräyksiin

Vastauksia mm. yhdistyksen kokoontumisten järjestämiseen ja oikeuteen tuottaa terveydenhuollon etäpalveluita.

Järjestöjen ohjeistuksia poikkeustilanteessa

Suomen Punainen Risti- Vapaaehtoisten turvallisuus- ja toimintaohjeet

Ohjeistus sisältää turvallisuus- ja hygieniaohjeen, asiointiavun ohjeen, ruoka-apuohjeen ja ystävätoiminnan ohjeen: https://rednet.punainenristi.fi/korona2020.

Kansalaisareena – Ohjeet asiointiauttajalle

Viranomaissuosituksiin perustuvat ohjeet neuvovat, miten auttaminen on turvallista ja hygieenistä: https://www.kansalaisareena.fi/korona/.

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK- Työkaluja organisaatioiden varautumiseen ja kriisijohtamiseen

Ohjeistus tarjoaa malleja mm. kriisiajan tilannepäiväkirjan pitämiseen: https://www.spek.fi/turvallisuus/organisaation-varautuminen/.

Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi – Etätyövälineet kuntoon!

Vinkkilistalta löytyy sopivia työvälineitä etätyöhön, sisäiseen viestintään, projektien hallintaan ja etätapaamisten järjestämiseen: https://www.alli.fi/uutiset/etatyovalineet-kuntoon-nailla-ohjelmistovinkeilla-teette-etatyoskentelysta-sujuvampaa.

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK- Turvallinen naapuriapu

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön yhteistyössä Eläkeliiton kanssa laatimat ohjeet naapuriapua antaville ihmisille: https://www.spek.fi/uudet-ohjeet-turvallisemmasta-naapuriavusta-on-julkaistu/.


Tämä artikkeli on osa SOSTEn koronavirus-aiheista kokonaisuutta.