Hetki mittaamisen parissa


Etusivu / Tapahtumat / Hetki mittaamisen parissa
Missä:
Verkkotilaisuus
Milloin:
16.12.2021 09:00 – 16.12.2021 10:00

Koetko tarvetta kuulla mittaamisesta lisää? Tuloksellisuuden osoittaminen mietityttää monia ja herättää kysymyksiä.

Tunnin webinaarissa käydään lyhyesti läpi keskeiset käsitteet eli mikä on mittari, tulosmittari tai prosessimittari ja mikä taas on väline, jota käytetään tiedon keräämiseen.

Tulosten osoittamiseen ei ole olemassa täysin valmista reseptiä, vaan mittaaminen pitää miettiä erikseen vastaamaan sitä, mitä halutaan ja pystytään selvittämään. Pääpaino webinaarissa on mittaamisen käytäntöön soveltamisessa. Erilaisia mittaamisen tapoja ja joitain mittareita tuodaan esiin kuvitteellisten esimerkkien kautta. Esimerkkien avulla valotetaan, miten koko vaikutusketju eli esimerkiksi tavoitteen luonne, toiminnan muoto ja kohderyhmän tavoittaminen vaikuttavat mittaamiseen. Tilaisuuden sisällössä ei kuitenkaan anneta suosituksia tulosten osoittamisen tavoista tai mittareista.

Webinaari järjestetään yhteistyössä STEAn kanssa. Puhujina STEAsta erityisasiantuntijat Nina von Herzen-Oosi ja Elina Vedenkannas sekä SOSTEsta Mervi Aalto-Kallio ja Erica Mäkipää.

Jos sinulla on jokin erityinen kysymys, josta haluaisit lisätietoa, kerro se ilmoittautumisen yhteydessä. Vaikka tilaisuudessa ei suoraan vastata kaikkiin kysymyksiin, kysymysten avulla voit vaikuttaa tilaisuuden sisältöön.

Webinaari on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalan järjestötoimijoille, joilla vaikutusketjun teoria on perustasolla hallussa, mutta jotka haluavat pohtia mittaamista käytännössä.

Koulutus on maksuton ja toteutetaan Zoom-alustalla.

Ilmoittautuneille lähetään osallistumislinkki sähköpostiin ke 15.12. klo 16 mennessä. Tilaisuutta ei tallenneta.

Hetki mittaamisen parissa -webinaari on osa SOSTEn Muutoksen tie -kokonaisuutta, joka sisältää erilaisia työpajoja ja muita tilaisuuksia. Muutoksen tien teemoina on tulevaisuuden visiointi, ennakointi, tuloksellisuuden arviointi ja järjestöjen toimintaedellytykset. SOSTEn tapahtumakalenterista löydät tiedon tulevista tapahtumista, joista ilmoitetaan myös SOSTEkirjeessä ja SOSTEn koulutuksen uutiskirjeissä.

Lisätietoja