Hyvinvointi­talouden ohjausmalli seuraavan hallitus­ohjelman keskiöön!


Etusivu / Tapahtumat / Hyvinvointi­talouden ohjausmalli seuraavan hallitus­ohjelman keskiöön!
Missä:
Helsingin Yliopisto Tiedekulma Stage, hybridi
Milloin:
2.3.2023 13:00 – 2.3.2023 15:00
Osoite:
Yliopistonkatu 4, Helsinki
Kenelle:
Kaikille talouskeskustelusta kiinnostuneille, akateemikot, media, päättäjät, opiskelijat, asiantuntijat eri sektoreilta

Hyvinvointi­talouden ohjausmalli seuraavan hallitus­ohjelman keskiöön -seminaarin puhujien kuvat: Anni Marttinen, Margreet Frieling, Minja Koskela, Ozan Yanar ja Olli Kärkkäinen.SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry on selvittänyt parhaita käytäntöjä ja vaadittavia muutoksia hyvinvointitalouden ohjausmallin rakentamiselle Suomessa. Hyvinvointitalouden ohjausmalli on toimenpidekokonaisuus, jonka keskiössä on ihmisen ja ympäristön hyvinvoinnin vahvistaminen. Se perustuu osallisuuteen, tietoon, mittareihin ja hyvinvointi-investointeihin. Seminaarissa esitellään SOSTEn ehdottamat konkreettiset toimet hyvinvointitalouden ohjausmallin saavuttamiseksi.

Vaalien lähestyessä keskustelu ekologisen, sosiaalisen ja taloudellisen kestävyyden tasapainosta kiihtyy. Hyvinvoinnin tulee kuitenkin olla taloudellisen päätöksenteon keskiössä ja hyvinvointitalouden ohjausmallin avulla hyvinvointi tuodaan yhteiskunnan rakentamisen ytimeen. Talouden kustannuskeskeisestä arvioinnista pyritään eroon, kohti tavoitteellista hyvinvoinnin tuloksellisuuden arviointia. Hyvinvointitalouden mittarit tuovat taloudellisen suunnittelun keskiöön inhimillisten, sosiaalisten ja ekologisten voimavarojen vahvistamisen, jotka edistävät myös taloudellista kestävyyttä sekä Suomen kilpailukykyä.

Miten hyvinvointi saadaan päätöksenteon ja sen arvioinnin keskiöön? Mitä hyvinvointi-investoinnit käytännössä tarkoittavat? Miksi ajattelun muuttaminen kohti hyvinvointia talouden toiminnan päämääränä on niin haastavaa? Miltä tulevat eduskuntavaalit ja hallituskausi näyttävät hyvinvointitalouden näkökulmasta? Näihin kysymyksiin tilaisuudessa pureutuvat SOSTEn edustajat sekä vierailevat asiantuntijat.

Ilmoittautuneille lähetään tapahtuman osallistumistiedot sähköpostiin 2.3. aamupäivään mennessä. Ilmoittautumisen päätyttyä tapahtuman live-streamia voi seurata tällä sivulla tapahtuman aikana. Tilaisuudesta ei jää tekstitettyä tallennetta.

Yhteistyössä Demos Helsinki.

Tilaisuuden juontaa SOSTEn hyvinvointitalousharjoittelija Heli Turtinen.

13:00

Tilaisuuden avaus

13:05

Hyvinvointitalouden ohjausmallin esittely

Anni Marttinen, pääekonomisti, SOSTE

13:25

Margreet Frieling, Knowledge co-Lead (tietojohtaja), Wellbeing Economy Alliance

Puheenvuoro pidetään englanniksi. Presentation is in english.

13:45

Paneelikeskustelu

Panelistit:

Minja Koskela, valtuutettu, Helsingin kaupunki
Ozan Yanar, taloustieteen tutkija, Helsingin kaupunginvaltuutettu
Olli Kärkkäinen, johtava erityisasiantuntija, valtiovarainministeriö

 

14:45

Yleisökysymyksiä

15:00

Tilaisuus päättyy

Lisätiedot