Skip to content

Järjestöt hyvinvointialueella - työkalut tehokkaaseen vaikuttamiseen webinaarin mainoskuva, jossa otsikon lisäksi aihetunnistetta pitelevä käsi, palapeliä kokoavat kädet ja kädet kirjoituskoneella sekä tapahtuman ajankohta ti 23.8. klo 9-11

Järjestöt hyvinvointialueella – työkalut tehokkaaseen vaikuttamiseen

tiistaina 23.8.2022 klo 9.30–11, etätilaisuus

Sote-uudistusta toteutetaan parhaillaan hyvinvointialueilla, jotka valmistautuvat ottamaan sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen tehtävät järjestettäväkseen vuoden 2023 alusta. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen on vakiinnutettava paikkansa muuttuvassa toimintaympäristössä, jossa hyvinvointialueista tulee järjestöjen uusia kumppaneita. Tämä tarkoittaa myös tarvetta vaikuttaa alueilla niin viranhaltijoihin kuin poliittisiin päättäjiinkin.

Webinaari on maksuton. Webinaarin järjestävät SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry sekä Järjestöjen sote-muutostuki.

Kenelle?

Webinaari on suunnattu erityisesti niille järjestöille, jotka haluavat oppia lisää vaikuttamisesta hyvinvointialueella sekä muille aiheesta kiinnostuneille.

Sisältö

Webinaarissa kuulet, mitkä asiat sote-uudistuksen toimeenpanossa ovat järjestöille juuri nyt erityisen tärkeitä. Entä miten järjestöt ovat tehneet vaikuttamistyötä yhdessä hyvinvointialueilla? Saat webinaarista myös käytännön vinkkejä vaikuttamiseen hyvinvointialueilla.

Missä?

Webinaari pidetään etätilaisuutena Zoom-alustalla. Webinaaria ei tallenneta. Saat linkin tapahtumaan sähköpostitse maanantaina 22.8.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään sunnuntaina 21.8.

Ohjelma

Avaussanat klo 9.30
Anne Knaapi, johtaja, varapääsihteeri, SOSTE

Miksi on tärkeää vaikuttaa hyvinvointialueella ja miten vaikuttaa tehokkaasti?
Ulla Kiuru, yhteiskuntasuhdepäällikkö, SOSTE

Miten vaikuttaa hyvinvointialueen valmisteluun?
Tuukka Salkoaho
, Pirkanmaan hyvinvointialueen integraatiojohtaja

Työkaluja hyvinvointialuevaikuttamisen tueksi
Miia Nahkuri
, erityisasiantuntija, SOSTE

Case-esimerkki järjestöjen yhteisestä vaikuttamistyöstä hyvinvointialueella
Petri Lehtoranta
, aluejohtaja, Keski-Suomen Liikunta, Keski-Suomen järjestöjen ja maakunnan kumppanuuspöydän puheenjohtaja ja Keski-Suomen hyvinvointialueen järjestöjen asiantuntijaryhmän jäsen

Päätössanat

Tilaisuus päättyy klo 11.00