Skip to content

Pop up -verkostotapaaminen: Kaikki mitä haluat tietää valtionavustuskäytäntöjen uudistuksesta (Va Digi)

ti 1.6. klo 9.00 – 10.30, keskustelutilaisuus Zoomissa

Pop up -verkostotapaamisissa osallistujat pääsevät keskustelemaan, kysymään ja verkostoitumaan kertaluonteisesti ja sitoutumatta. Aiheet liittyvät järjestöjen ennakointiin, tuloksellisuuteen ja rahoitukseen.

Tapaamisen teemana on valtionavustuskäytäntöjen uudistus (Va Digi) ja mahdolliset vaikutukset tulevaisuudessa.

  • Askarruttaako avustushakemusten valinta- tai arviointikriteerit?
  • Pohditko arviointivaatimuksia tai raportointikäytäntöjä?
  • Voiko avustusta hakea useammasta ministeriöstä?
  • Pohditko lausunnon jättämistä Järjestöjaoston raportista? (kts. alempaa)
  • Voivatko järjestöt vaikuttaa avustusten kohdentamiseen ja jos voivat, niin miten?
  • Onko jokin muu aiheeseen liittyvä näkökulma, jonka haluaisit nostaa keskusteluun?

Osallistujien kysymyksiin vastaamassa ovat hankejohtaja Tuula Lybeck ja erityisasiantuntija Mikko Lehtonen valtiovarainministeriöstä.

Kysymyksiä voi esittää ennakkoon ja ajan niin salliessa myös tilaisuuden aikana. Ensisijaisesti käsitellään ennakkoon lähetettyjä kysymyksiä. Kysymyksiä voi esittää ilmoittautumisen yhteydessä tai täällä.

Tilaisuuden tavoitteena on tarjota ajankohtaista tietoa ja vastauksia kysymyksiin. Keskustelua käydään ja tunnelmia jaetaan myös pienryhmissä. Lisäksi tilaisuudessa on mahdollista käydä keskustelua näkökulmista tulevaa lausuntomahdollisuutta varten. Valtionavustustoimintaa kehittävässä hankkeessa toimiva järjestöjaosto on selvittänyt, miten rahapelitoiminnan tuotosta valtionavustuksia järjestöille myöntävien ministeriöiden valtionavustuskäytäntöjä voidaan kehittää ja yhdenmukaistaa. Järjestöjaoston raportti ehdotuksineen julkaistaan 25.5. valtiovarainministeriön webinaarissa. Ehdotuksien kommentoinnin lausuntoaika 6.8. asti.

Pop up -verkostotilaisuus on tarkoitettu sote-järjestöissä toimiville ja erityisesti niille, jotka työskentelevät järjestötoiminnan kehittämisen, arvioinnin ja avustusten parissa ja ovat kiinnostuneita valtionavustuskäytäntöjen kehittämisestä.

Tilaisuuteen mahtuu mukaan 100 osallistujaa. Paikkoja on rajoitetusta, joten toivomme, että ilmoittautuessasi sitoudut osallistumaan. Tulethan mukaan aktiivisella ja keskustelevalla otteella.

Ilmoittaudu 25.5. mennessä

Tilaisuuden keskustelevan luonteen vuoksi sitä ei tallenneta. Tilaisuus on maksuton ja järjestetään Zoom-alustalla.

Ilmoittautuneille lähetään osallistumislinkki sähköpostiin 26.5.