Kansainvälisen sosiaalipolitiikan iltapäivä: Yritysten yhteiskuntavastuu kestävän kehityksen edistäjänä


Etusivu / Tapahtumat / Kansainvälisen sosiaalipolitiikan iltapäivä: Yritysten yhteiskuntavastuu kestävän kehityksen edistäjänä
Missä:
Verkkotilaisuus
Milloin:
3.11.2020 14:00 – 3.11.2020 16:00

Yhdessä eteenpäin -webinaarisarja

“Let me repeat, this is an era of partnerships. Government’s cannot do it alone. The UN cannot do it alone and I am afraid NGOs cannot do it alone, and business can’t.“ (UN Secretary General Kofi Annan at the World Summit on Sustainable Development, 2002)

YK:n entinen pääsihteeri Kofi Annanin viesti oli, että kestävä kehitys voidaan toteuttaa vain YK:n hallitusten, kansalaisyhteiskunnan ja yritysten yhteistyön ja kumppanuuden avulla.

Yritysten yhteiskuntavastuu (Corporate Social Responsibility, CSR) on puhuttanut viime kuukausina Suomessa.

SOSTE, ICSW-yhteistyössä Sosiaalipoliittisen yhdistyksen kanssa järjestävät keskustelutilaisuuden yritysten yhteiskuntavastuusta kestävän kehityksen edistäjänä. Keskustelussa avataan ajankohtaisia näkökulmia yritysmaailman toiminnasta ja yhteistoiminnasta kansalaisyhteiskunnan ja hallitusten kanssa kestävän kehityksen edistämiseksi.

Keskustelussa pureudutaan siihen, miten EU- ja globaalilla tasolla yritykset, hallitus ja järjestöt yhteistyössä ovat edistäneet ja voivat edistää kestävän kehityksen eettisiä, sosiaalisia, ympäristöllisiä ja taloudellisia ulottuvuuksia painottaen sosiaalista oikeudenmukaisuutta ja kansainvälistä yhteistyötä.

Aiheeseen johdattaa ICSW Euroopan puheenjohtaja Ronald Wiman.

Tilaisuuden tallenne on katsottavissa tekstitettynä alapuolella (tarkista hammasrattaasta tekstitysasetuksesti tarvittaessa).

Tämä tilaisuus on osa SOSTEn Yhdessä eteenpäin -webinaarisarjaa, jossa käsitellään järjestötyön, edunvalvonnan ja tulevaisuuden teemoja koronakriisin aikana ja sen jälkeen.

Keskustelu

  • Sonja Finér, toiminnanjohtaja, Finnwatch ry
  • Maija Lumme, vastuullisuusasiantuntija, Eetti  – Eettisen kaupan puolesta ry
  • Helena Kekki, johtaja, ohjelmat ja jäsenpalvelut, yritysvastuuverkosto FIBS
  • Inka Hetemäki, ohjelma- ja vaikuttamistyön johtaja, Suomen Unicef ry

keskustelun vetää erityisasiantuntija Kirsi Marttinen, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry

Kohderyhmä

tutkijat, sosiaali- ja terveysjärjestöjen työntekijät, kansainvälisten asioiden, kestävän kehityksen ja yritysvastuuasioiden parissa toimivat asiantuntijat, työntekijät ja luottamushenkilöt sekä aiheesta kiinnostuneet.

Järjestäjät

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry, Suomen International Council on Social Welfare (ICSW) -toimikunta ja Sosiaalipoliittinen yhdistys.

Osallistuminen

Webinaari järjestetään Zoom -verkkokokoustyökalulla. Lähetämme osallistumislinkin ilmoittautuneille tiistai-aamuna 3.11.2020.

Tervetuloa mukaan!