Mediatilaisuus: Ongelmana eriarvoisuus – sairastuneiden kokemuksia terveydenhuollon kipukohdista

Ongelmana eriarvoisuus - sairastuneiden kokemuksia terveydenhuollon kipukohdista -mediatilaisuuden mainoskuva. Tilaisuus toimittajille perjantaina 25.11. klo 9-10.

Etusivu / Tapahtumat / Mediatilaisuus: Ongelmana eriarvoisuus – sairastuneiden kokemuksia terveydenhuollon kipukohdista
Missä:
SOSTE Helsinki, Verkkotilaisuus
Milloin:
25.11.2022 09:00 – 25.11.2022 10:00
Kenelle:
Terveysalan toimittajille

Suomalainen terveydenhuolto mielletään laajalti tasa-arvoiseksi, mutta sairastuneiden silmin tilanne on usein toinen. SOSTEn koordinoima potilas- ja kansanterveysjärjestöjen verkosto kutsuu terveysalan toimittajat mediatilaisuuteen kuulemaan sairastuneiden kokemuksia terveydenhuollon epäkohdista.

Asiakasmaksuja on ulosotossa vuosittain yli puoli miljoonaa, ja monilla hyvinvointialueilla on jo tehty päätöksiä asiakasmaksujen korotuksista. Alkuvuodelle kasaantuvat asiakasmaksujen, lääkkeiden ja matkojen omavastuut kuormittavat ihmisten taloutta.

Sairastuneiden kokemusten perusteella hoitoon pääsyssä ja hoidon laadussa on huomattavia alueellisia eroja. Miten sote-uudistuksen keskeiset tavoitteet hyvinvointi- ja terveyserojen kaventamisesta sekä yhdenvertaisista ja laadukkaista palveluista toteutuvat eri sairausryhmien kohdalla?

Tilaisuudessa esitellään tilastojen ja järjestöjen selvitysten pohjalta nykytilanteen ongelmia ja ratkaisuehdotuksia. Paneelikeskustelussa sairastuneet kertovat omista kokemuksistaan ja haasteistaan.

Toimittajilla on tilaisuuden jälkeen mahdollisuus haastatella panelisteja, järjestöjen edustajia ja SOSTEn asiantuntijalääkäriä Kati Myllymäkeä.

Tilaisuuden ohjelma

Klo 8.30 Aamiaista tarjolla 

Klo 9.00 Tilaisuuden avaus, puheenjohtaja, SOSTEn hallituksen jäsen Sanna Kaijanen, Potilas- ja kansanterveysjärjestöjen verkosto 

Klo 9.05 Toteutuuko hoidon yhdenvertaisuus Suomessa? Verkoston edustajana sosiaali- ja terveysturvan asiantuntija Olga Haapa-aho, IBD ja muut suolistosairaudet ry

Klo 9.20 Paneeli: Näkökulmia hoidon eriarvoisuuteen, kokemuspuheenvuoroja ja keskustelua

Klo 9.55 Päätössanat, asiantuntijalääkäri Kati Myllymäki, SOSTE 

Tilaisuus järjestetään hybridinä. Siihen voi osallistua joko verkossa Teamsin kautta tai SOSTEn toimistolla Helsingissä osoitteessa Yliopistonkatu 5. Tarkempi paikka on 6. kerros, kokoustila Jungman.

Tarjoilujen vuoksi toivomme ilmoittautumista etukäteen Webropol-lomakkeen kautta, mutta tilaisuuteen voi tulla myös ilmoittautumatta. Verkon kautta pääset mukaan tilaisuuteen oheisella Teams-linkillä.

Toimittajilla on mahdollisuus tehdä haastatteluja SOSTEn tiloissa tilaisuuden jälkeen klo 10–10.30. Haastatteluja on mahdollista järjestää myös etäyhteyden välityksellä tilaisuuden jälkeen.

Toimitamme taustamateriaalia pyydettäessä. Tervetuloa mukaan!

Yhteyshenkilö