Nuoret yhteiskunnan yhteisöjen ulkopuolella – Miten saada kaikki mukaan?

Paneelikeskustelun puhujien kuvat: Tomi Alakoski, toimitusjohtaja, Suomen 4H-liitto Hilkka Kemppi, kansanedustaja (kesk.) Miki Mielonen, Punainen Risti, Helsingin Nuorten turvatalon johtaja Lotta Tuominen, Suomen EU-nuorisodelegaatti 2022–23.

Etusivu / Tapahtumat / Nuoret yhteiskunnan yhteisöjen ulkopuolella – Miten saada kaikki mukaan?
Missä:
Mikaelsgårdenin kahvila, Mikonkatu 20-22 Pori
Milloin:
28.6.2023 13:30 – 28.6.2023 14:30

Suomi ja pohjoismaat ovat tunnettuja monipuolisesta ja aktiivisesta järjestökentästään, ja nuorille on tarjolla monenlaisia vapaa-ajan yhteisöjä, joissa olla mukana. Yhteisöjä, joissa ystävystyä, kasvaa ja toteuttaa kiinnostuksenkohteitaan. Kaikki nuoret eivät kuitenkaan tällaisiin yhteisöihin löydä mukaan, ja viime vuosina kehitys on ollut huolestuttavaa kaikissa pohjoismaissa. Yhä useampi nuori voi huonommin, ja kokee yksinäisyyttä tai ulossulkemista. Tämä koskee erityisesti haavoittuvassa asemassa olevia nuoria. Jos haluamme ennaltaehkäistä syrjäytymistä, ja saada nuoret mukaan yhteisöihin, meillä on ratkaistavana monenlaisia haasteita.

Pohjoismaiden ministerineuvosto yhteistyökumppaneineen tuo kuluvan kesän aikana yhteen nuoria, asiantuntijoita, kansalaisjärjestöjen edustajia ja päätöksentekijöitä Pohjoismaiden yhteiskunnallisiin keskustelutilaisuuksiin. Tavoitteena on löytää vastauksia tähän yhteispohjoismaiseen haasteeseen: kuinka tavoittaa nuoret paremmin? SuomiAreenassa järjestettävä paneelikeskustelu on kolmas viidestä keskustelusta, ja keskittyy erityisesti maantietellisiin haasteisiin, ja ratkaisujen löytämiseen niihin.

Keskustelemassa:

Tomi Alakoski, toimitusjohtaja, Suomen 4H-liitto
Hilkka Kemppi, kansanedustaja (kesk.)
Miki Mielonen, Punainen Risti, Helsingin Nuorten turvatalon johtaja
Lotta Tuominen, Suomen EU-nuorisodelegaatti 2022–23

Tilaisuuden juontaa: Pia Sundell, toiminnanjohtaja, Barnavårdsföreningen, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry hallituksen jäsen

Tilaisuuden järjestää: Pohjoismaiden ministerineuvosto ja SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry