Skip to content

Saavutettava viestintä verkossa ja somessa -webinaari

to 28.5. klo 12.00-13.00

SOSTE webinaari tunnus

Yhdessä eteenpäin -webinaarisarja

EU:n saavutettavuusdirektiivi veloittaa kaikkia julkisyhteisöjä tai julkista rahoitusta saavia viestimään saavutettavasti verkkosivuillaan. Vaikka velvoite koskee verkkosivuja, on saavutettavuus kansalaisten perusoikeuksien ja palvelun näkökulmasta hyvä ottaa huomioon organisaation muillakin sähköisillä kanavilla.

Jarmo Röksän esitys käsittelee mediasisältöjen saavutettavuutta. Esityksessä saat ohjeita, kuinka sisällöstä voidaan tehdä saavutettavampaa ja millaista on saavutettava teksti.

Esitys vastaa kysymyksiin, miten kirjoitetaan hyvä vaihtoehtoinen teksti kuvaan, kuinka sanoitetaan kuvioiden, taulukoiden ja infografiikan monimuotoinen sisältö saavutettavasti ja miten se tehdään teknisesti, kuinka saavutettavuutta voidaan edistää podcasteissa ja videoissa ja mitä on huomioitava, kun verkkoympäristössä julkaistaan office-documentteja.

Puhujana viestintäpäällikkö Jarmo Röksä Humanistisesta ammattikorkeakoulusta.

Webinaari järjestetään Zoom -verkkokokoustyökalulla. Lähetämme osallistumislinkin ilmoittautuneille torstai-aamuna 28.5.2020.

Tervetuloa mukaan!

Tilaisuuden tallenne on katsottavissa jälkikäteen myös tekstitettynä.

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Tilaisuuden materiaali

Tilaisuuden tallenne on katsottavissa tekstitettynä alapuolella (tarkista hammasrattaasta tekstitysasetuksesti tarvittaessa).

 


Tämä tilaisuus on osa SOSTEn Yhdessä eteenpäin -webinaarisarjaa, jossa käsitellään järjestötyön, vaikuttamisen ja tulevaisuuden teemoja koronakriisin aikana ja sen jälkeen. 

Ohjelma

12:00
Tilaisuus alkaa
12:00
Tervetulosanat

viestintäpäällikkö Sami Liukkonen, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry

12:05
Saavutettava viestintä verkossa ja somessa

viestintäpäällikkö Jarmo Röksä, Humanistinen ammattikorkeakoulu

13:00
Tilaisuus päättyy