Talous- ja hallintopäivät 2023


Etusivu / Tapahtumat / Talous- ja hallintopäivät 2023
Missä:
Original Sokos Hotel Tripla
Milloin:
28.11.2023 09:30 – 29.11.2023 13:00
Osoite:
Fredikanterassi 1 B, Helsinki
Kenelle:
Järjestöjen talousjohtajille ja -päälliköille, toiminnanjohtajille, hallintopäälliköille, luottamushenkilöille ja muille talouden ja hallinnon parissa työskenteleville järjestötoimijoille

Talous- ja hallintopäivät on valtakunnallinen ajankohtaisseminaari, jossa käsitellään järjestöjen taloutta ja hallintoa koskevia kysymyksiä laajasti. Tule hakemaan ajankohtaista tietoa muun muassa työmarkkina-asioista, varainhankinnasta, avustusten kilpailuvaikutuksista sekä siitä, miten järjestöjen palvelut saa näkyviksi palvelutietovarannon avulla. Saat tietoa EU-rahoituskauden 2022-2027 raportoinnin ja rahoituksen uudistuksista sekä STEAn valvonnasta ja avustusten käytöstä.

Osallistumismaksu ja ilmoittautuminen

Osallistumismaksu 175 euroa. Hinta sisältää lounaan molempina päivinä, kahvit sekä illallisen.

Ohjelma 28.11.

9.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi
10.15 Tilaisuuden avaus

Miikka Lönnqvist, hallintojohtaja, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry

10.30 Ajankohtaiset työmarkkina-asiat, työvoiman saatavuus

Esityksessä avataan ajankohtaisia hallitusohjelman työelämäkirjauksia ja niiden mahdollisia vaikutuksia HALIn TES-aloille, eli yksityiseen sosiaalipalvelualaan, sosiaalialan järjestötyöhön ja terveyspalvelualaan. Myös kerrotaan ko. alojen TES-ratkaisuiden palkankorotuksista taustoineen. Tilannekatsaus STEA-rahoituksen tulkinnasta TES-tason ylittävistä etuisuuksista.

Tuomas Mänttäri työmarkkinajohtaja, Hyvinvointiala HALI ry

11.45 Lounas
12.45 Lobbauksen avoimuusrekisteri tulee – miksi ja mitä se edellyttää vaikuttamistyötä tekeviltä? Avoimuus arkipäiväistää lobbausta

Uusi avoimuusrekisteri eli lobbarirekisteri otetaan käyttöön Suomessa ensi vuoden alusta. Rekisteri tekee näkyväksi eri vaikuttajatahojen lobbauksen. Miksi on tärkeää, että päättäjiin kohdistuva lobbaus tehdään näkyväksi? Mitä rekisteri edellyttää vaikuttamistyötä tekeviltä järjestöiltä ja muilta toimijoilta? 

Tuomo Yli-Huttula, VTV:n avoimuusrekisterineuvottelukunnan puheenjohtaja

13.30 Uusi EU-rahoituskausi 2022–2027. Raportointiin ja rahoitukseen tulleet uudistukset

Esityksessä avataan sekä kustannusmallien että raportoinnin muutoksia, nostetaan esiin alueellisen ja valtakunnallisen toiminnan eroja sekä annetaan vinkkejä, mistä voi seurata avautuvia hakuja.

Niina Lamberg, rahoituspäällikkö, Hämeen ELY-keskus

14.00 Kahvitauko
14.30 KKV Avustusten kilpailuvaikutukset

Järjestöille suunnatuilla valtionavustuksilla voi olla kilpailua ja markkinoiden toimintaa vääristäviä vaikutuksia. Valtionavustuksiin sisältyviä kilpailuhaittoja voidaan tunnistaa mm. hakemuksissa pyydettävien tietojen pohjalta. Hyvä valtionavustusten kilpailuvaikutusten arviointi on systemaattista, harmonisoitua ja läpinäkyvää.

Helena Tuorila, johtava asiantuntija, Kilpailu- ja kuluttajavirasto

15.30 Varainhankinnan ajankohtaiset asiat

Esityksessä käydään läpi järjestöjen varainhankinnan ja erityisesti rahankeräysten nykytilaa Suomessa. Mitä järjestöjen olisi hyvä huomioida varainhankinnan merkityksen kehittymisestä tulevaisuudessa? Mitä mahdollisia vaikutuksia EU-sääntelyt tuovat suomalaistenkin järjestötoimijoiden varainhankintaan?

Pia Tornikoski, pääsihteeri, Vala ry

16.00 Tauko
16.10 Järjestöjen palvelut näkyviksi palvelutietovarannon avulla

Palvelutietovaranto on keskitetty tietovaranto, johon niin julkiset toimijat (kunnat, hyvinvointialueet, viranomaiset) kuin järjestötkin kuvaavat toimintaansa ja palveluitaan. Palvelutietovarantoon tallennettu tieto on avointa dataa, jota voidaan hyödyntää erilaisissa palveluissa. Palvelutietovarantoa ylläpitää Digi- ja väestötietovirasto.

Niina Hakala, erityisasiantuntija ja Miia Pauna, erityisasiantuntija, Digi- ja väestötietovirasto DVV

16.40 Lähellä.fi osana järjestön tietojohtamista 

Lähellä.fi on helppokäyttöinen tietopalvelu kaikkeen järjestön toiminnan ilmoittamiseen. Kohta se on myös järjestöille kevyt tapa kuvata palvelunsa Palvelutietovarantoon. 2024 lanseerattava Lähelläpro.fi on suunniteltu helpottamaan järjestöjen työtä ja tehostamaan julkisen sektorin ja järjestöjen välistä viestintää. Näillä työkaluilla järjestöille jää enemmän aikaa ydintehtävänsä toteuttamiseen – ihmisten tukemiseen.

Tero Hannula, verkostoluotsi, Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys

n. 17.00 Päivän ohjelma päättyy
18.00 Illallinen, tutustumista kollegoihin ja yhdessä oloa glögin äärellä

Ohjelma 29.11.

8.30 Aamukahvi
9.00 STEAn ajankohtaiset

Puhujina valvontapäällikkö Juuso Heikkilä, lakimies Markus Latvala / Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA)

10.30 Tauko
11.00 Järjestöjen palvelutuotanto – oikein hyvää bisnestä

toimitusjohtaja Susanna Kallama, Yhteiskunnallisten yritysten liitto ARVO ry / Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskus

11.15 Miten uusi hallitusohjelma vaikuttaa järjestöihin ja niiden rahoitukseen?
12.00 Päivän ohjelma päättyy ja yhteinen lounas alkaa

Lisätiedot

Riitta Ikonen erityisasiantuntija tapahtumien suunnittelu ja tuottaminen +358 50 531 3556