Tulevaisuustaajuus-työpajat


Etusivu / Tapahtumat / Tulevaisuustaajuus-työpajat
Missä:
Verkkotilaisuus
Milloin:
12.10.2021 09:00 – 12.10.2021 10:45
Kenelle:
sote-järjestöille, jotka haluavat vahvistaa omaa tulevaisuusajatteluaan ja tunnistaa erilaisia tapoja vaikuttaa paremman huomisen toteutumiseen

Tietoa ennakointiin on tarjolla runsain mitoin, mutta mistä lähteä liikkeelle ja miten saada otetta käytännössä.

Tulevaisuustyöpajoissa innostetaan järjestöjä matkalla kohti ennakointikyvykkäitä organisaatioita. Työpajoissa haetaan tarttumapintaa ja tehdään harjoituksia tutustumalla ennakoinnin työkaluihin ja menetelmiin sekä herätellään tulevaisuusajattelua.

Tulevaisuustyöpajat ovat sisällöltään erilaisia ja toteutetaan rinnakkain. Työpajaan mahtuu 20 osallistujaa/työpaja ilmoittautumisjärjestyksessä.

Työpajat ovat maksuttomia ja ne toteutetaan Zoom-verkkoalustalla.

Tulevaisuustyöpajan toteuttajaorganisaatio lähettää työpajaan osallistuville vahvistusviestin ja tarkemmat tiedot työpajaan osallistumisesta ilmoittautumisajan 27.10. päätyttyä.

Tulevaisuustyöpajat järjestetään SOSTEn, Opintokeskus Siviksen ja Fingon yhteistyönä.

Tulevaisuustyöpaja 1: Ennakointia ja hiljaisia signaaleja Siviksen työkalun avulla

Työpajan sisältö: Haluatko tietää, miten voit havainnoida ja hyödyntää sidosryhmiesi tulevaisuusajattelua ja heikkoja signaaleja järjestösi tai yhdistyksesi toiminnan suunnittelussa? Opintokeskus Siviksen kehittämä ennakointimalli tarjoaa siihen työkalut! Pajassa kuulet mallin esittelyn ja käytännön kokemuksia sen käytöstä.

Kenelle: Työpaja sopii sinulle, joka suunnittelet ja kehität toimintaa tai toimit järjestön/yhdistyksen luottamusjohdossa.

Vetäjinä: asiantuntijat Raisa Omaheimo ja Marion Fields, Opintokeskus Sivis

Lisätietoja: raisa.omaheimo@ok-sivis.fi ja marion.fields@ok-sivis.fi  


Tulevaisuustyöpaja 2: Varaudu, avarra ja suunnittele – maistiaisia tulevaisuustyöhön

Työpajan sisältö: Työpajassa virittäydytään tulevaisuusasenteiden kautta tulevaisuuteen varautumisen, tulevaisuuksien avartamisen ja tulevaisuussuunnittelun näkökulmiin ja tehdään niihin liittyviä harjoituksia.

Kenelle: Työpaja sopii yhdistys- ja järjestötoimijoille, jotka haluavat tarttumapintaa ja konkreettisia esimerkkejä erilaisista vaihtoehdoista tarttua ennakointiin.

Vetäjinä: erityisasiantuntijat Mervi Aalto-Kallio ja Erica Mäkipää, SOSTE 

Lisätietoja: mervi.aalto-kallio@soste.fi ja erica.makipaa@soste.fi 


Tulevaisuustyöpaja 3: Mitä emme vielä edes osaa kuvitella? Haasta tulevaisuusolettamasi  ja opi tulevaisuuslukutaitoiseksi!

Työpajan sisältö: Tulevaisuuslukutaidon työpajassa haastetaan omia tavanomaisia oletuksia tulevaisuudesta ja käännetään ne päälaelleen. Mitä jos eriarvoistumisen tulevaisuus näyttäisikin aivan toisenlaiselta? Tulevaisuuslukutaito on kestävämmän tulevaisuuden kansalaistaito, jonka avulla maailma näyttäytyy monimuotoisemmalta ja mahdollisemmalta kuin aiemmin.

Kenelle: Työpaja sopii yhdistys- ja järjestötoimijoille, jotka haluavat kehittää omaa tulevaisuusajatteluaan, ja saada maistiaisen työpajamenetelmästä.

Vetäjänä: ennakoinnin asiantuntija Noora Vähäkari, Fingo 

Lisätietoja: noora.vahakari@fingo.fi    


Tulevaisuusajattelijasta tulevaisuuden tekijäksi -webinaari 2.11.2021 klo 10.00-11.00

Tulevaisuustyöpajoja ennen järjestetään webinaari, jossa viritellään järjestöjen tulevaisuusajattelua kohti tulevaisuuden tekemistä. Työpajoihin ilmoittautuminen ei edellytä webinaariin osallistumista. Webinaariin mahtuu 500 osallistujaa. Lue lisää webinaarista ja ilmoittaudu mukaan täällä.

Tulevaisuusajattelijasta tulevaisuudentekijäksi -webinaari ja siihen kuuluvat rinnakkaiset tulevaisuustyöpajat ovat osa SOSTEn Muutoksen tie -kokonaisuutta, joka sisältää erilaisia työpajoja ja muita tilaisuuksia. Muutoksen tien teemoina on tulevaisuuden visiointi, ennakointi, tuloksellisuuden arviointi ja järjestöjen toimintaedellytykset. SOSTEn tapahtumakalenterista löydät tiedon tulevista tapahtumista, joista ilmoitetaan myös SOSTEkirjeessä ja SOSTEn koulutuksen uutiskirjeissä.

Lisätiedot