YK ja me – Globaali Sosiaalipolitiikka kestävän kehityksen välineenä


Etusivu / Tapahtumat / YK ja me – Globaali Sosiaalipolitiikka kestävän kehityksen välineenä
Missä:
SOSTE Helsinki
Milloin:
16.4.2019 13:00 – 16.4.2019 15:00

SOSTEn toimisto, Yliopistonkatu 5, 6. kerros, kokoushuone Jungman, Helsinki

Yhdistyneet kansakunnat, YK,  on meidän ainoa globaalisti demokraattinen eettisten ja sosiaalisten standardien asettaja.  YK vain usein jää kauas kotimaisesta keskustelusta.

YK:n yleissopimukset ovat kuitenkin vahvasti läsnä kansallisella tasolla erityisesti lainsäädännössämme. Myös globaali kestävän kehityksen agenda on osa kansallista politiikkaamme. Joudumme näistä myös säännöllisesti raportoimaan.

Tänä keväänä YK:n toimikuntien agendalla on ollut teemoja, joita Suomi, SOSTE ja ICSW mukaan lukien, on pitkään ajanut  johdonmukaisesti  kansainvälisillä areenoilla.  Nyt erityisen keskeinen teema on ollut sosiaaliturva (social protection), tai pikemminkin laaja-alainen sosiaalipolitiikka, eriarvoisuuden ja köyhyyden vähentäjänä sekä sosiaalisesti kestävän kehityksen välineenä.  Laaja-alainen ja universaali sosiaalipolitiikka on ollut Suomen puheenvuorojen, kannanottojen ja järjestämiemme oheistapahtumien kantavana syvävirtana YK:ssa ja niin tehtiin tänäkin vuonna ehkä systemaattisemmin kuin aiemmin.

Siellä näkijä missä tekijä: Kansainvälisen sosiaalipolitiikan iltapäivässä alustavat asiantuntijat, jotka olivat aktiivisesti mukana YK:n toimikuntien kevään teemojen valmistelussa  ja olivat myös näkyvästi paikalla vaikuttamassa tämän kevään toimikuntien kokouksissa: Sosiaalisen kehityksen toimikunnassa (CSocD),  Naisten asemaa käsittelevässä toimikunnassa (CSW), sekä Väestö ja kehitys –toimikunnassa (CPD).

SOSTEn, Suomen ICSW toimikunnan ja Sosiaalipoliittisen yhdistyksen järjestämässä tilaisuudessa on tarjolla  tuoretta tietoa ja näkemystä:

Mitkä ovat nousevat teemat, missä haasteet ja poliittiset karikot, mitä Suomen toimijoiden pitäisi oppia kansainvälisiltä areenoilta, mitä me voimme globaaliin dialogiin antaa – ja mitä meidän täytyy siihen aktiivisesti nostaa,  jotta kehitys kääntyy eettisesti, sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävämmäksi. Ja mitä me yhdessä teemme seuraavaksi.

Ohjelma

13:00

Kahvitarjoilu

13:20

Tilaisuuden avaus ja veto, puheenjohtaja Ronald Wiman, Suomen ICSW toimikunta

13:30

Sosiaalisen kehityksen tulevaisuuden näkymät – pääsihteeri Vertti Kiukas, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry

13:45

Sosiaaliturva naisten aseman parantamisen välineenä, kehityspolitiikan neuvonantaja, Eppu Mikkonen-Jeanneret, Ulkoministeriö

14:00

Seksuaali- ja lisääntymisterveys ja -oikeudet 25 vuotta YK:n agendalla, Kansainvälisen kehityksen yksikön esimies Elina Korhonen, Väestöliitto

14:15

Nuorten näkökulma eriarvoisuuden tilaan ja tulevaisuuteen, YK-Nuorisodelegaatti Jenni Sundqvist

14:30

Keskustelu

14:50

Päätös

15:00

Tilaisuus päättyy