Sosiaali- ja terveysalan järjestöissä työskentelevät ja järjestöjen luottamushenkilöt ja vapaaehtoistoimijat – kiitos, että olette mukana auttajien ketjussa!
Koko Suomi elää nyt poikkeuksellisissa olosuhteissa koronavirusepidemian vuoksi. Tilanne on vaikea, mutta ei ylitsepääsemätön. Me selviämme tästä.

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry:n pääsihteeri Vertti Kiukas, sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen ja STEA sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen johtaja Kristiina Hannula vetoavat järjestöihin koronaepidemian aikana.
Sosiaali- ja terveysalan järjestömme tunnetaan osaamisestaan ja ketteryydestään auttaa erityisesti heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä. Järjestöt, niiden aktiivit ja vapaaehtoiset, toimivat lähellä ihmistä ja tuntevat kohderyhmänsä arjen heikkoudet ja vahvuudet.
Järjestöjen tarjoamaa apua ja tukea tarvitaan tällä hetkellä entistä useamman suomalaisen arjessa. Erityisesti ikäihmisten ja riskiryhmiin kuuluvien pitää välttää fyysisiä ihmiskontakteja, mutta heitä ei saa jättää yksin.
Nyt ei ole järjestöjen aika vähentää toimintaa ja lomauttaa ihmisiä.
Selviytyminen edellyttää meiltä kaikilta erityisiä ponnisteluja. Nyt ei ole järjestöjen aika vähentää toimintaa ja lomauttaa ihmisiä. Nyt on aika rohkeasti etsiä ja löytää uusia toimintatapoja ja tehdä yhteistyötä koko järjestökentän kesken. Onneksemme uusien toimintatapojen ja palveluiden kehittäminen on osa järjestöjen perusarkea. Poikkeusoloissa sen arvo korostuu.
Olemme tukenanne tässä tärkeässä tehtävässänne. Toimintaa on nyt syytä muokata ja uudistaa, järjestöt ovat tässä parhaita kohderyhmänsä asiantuntijoita.
Kehitetään yhdessä uusia tapoja kohdata ja auttaa apua ja tukea tarvitsevia. Näin varmistamme, että myös kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevat ihmiset pysyvät mukana.
Aino-Kaisa Pekonen, sosiaali- ja terveysministeri
Kristiina Hannula, johtaja, STEA sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus
Vertti Kiukas, pääsihteeri, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry
Muut teeman artikkelit
SOSTEn kymmenvuotisjuhlissa välittyi ilo ja jälleennäkemisen riemu
Kansalaisyhteiskunta SOSTE juhlisti kymmenvuotista taivaltaan iloisissa, mutta samalla myös arvokkaissa tunnelmissa Helsingin Musiikkitalolla. Paikalle oli kokoontunut parisen sataa järjestöjen ja keskeisten sidosryhmien edustajaa ja päättäjää sekä SOSTEn omaa väkeä. Päällimmäisenä tunnelmana välittyi ihmisten ilo ja riemu kohdata toisensa pitkien koronavuosien jälkeen. Juhlissa kuultiin erilaisia tervehdyksiä ja puheenvuoroja jazztrio TRIn musisoinnin lomassa sekä ennen kaikkea vaihdettiin kuulumisia. […]
Valtionavustuslain muuttaminen valmisteilla: kasvaako järjestöjen hallinnollinen taakka?
Kansalaisyhteiskunta Lain muutosehdotukset liittyvät hallitusohjelman tavoitteeseen vauhdittaa harmaan talouden vastaisia toimia. SOSTEn mielestä harmaan talouden vastaiset toimet ovat erittäin tärkeitä, mutta lakiesitysluonnoksessa on ongelmia yleishyödyllisen yhdistystoiminnan kannalta. On epäselvää, miksi harmaan talouden torjuntaa koskevaa sääntelyä ollaan ulottamassa yleishyödylliseen yhdistystoimintaan, joka ei ole luonteeltaan taloudellista. Yleishyödylliset yhdistykset eivät saa tuottaa voittoa tai muuta välitöntä taloudellista etua siihen osallisille, […]
SOSTE vie sote-järjestöjen näkemyksiä biologisten lääkkeiden apteekkivaihtoa valmistelevaan työryhmään
Hyvinvointi ja terveys SOSTE on mukana sosiaali- ja terveysministeriön uudessa työryhmässä, joka valmistelee biologisten lääkkeiden lääkevaihtoa apteekeissa. Työryhmän tehtävänä on selvittää, millä edellytyksillä biologisten lääkkeiden vaihtoa niitä vastaaviin mutta edullisempiin valmisteisiin apteekeissa voidaan toteuttaa. Työryhmän tavoitteena on myös jakaa tietoa aihetta koskien ja selvittää, miten päästään sekä lääkkeen käyttäjän että yhteiskunnan kannalta turvalliseen ja kustannustehokkaaseen tapaan toteuttaa biologisten […]