Eduskunnan Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen ryhmä järjestäytyi – SOSTE jatkaa ryhmän jäsenenä


Etusivu / Uutiset / Eduskunnan Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen ryhmä järjestäytyi – SOSTE jatkaa ryhmän jäsenenä

Uuden vaalikauden käynnistyttyä Eduskunnan Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen ryhmä piti järjestäytymiskokouksen.

Ryhmän puheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Saku Nikkanen (SDP) ja varapuheenjohtajaksi kansanedustaja Mia Laiho (Kok.). Ryhmän sihteerinä jatkaa SOSTEn erityisasiantuntija Päivi Nykyri.

Ryhmän toiminta pohjaa laajaan terveyskäsitykseen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä. Vaikuttamistyötä ryhmä tekee muun muassa järjestämällä seminaareja ja tekemällä kirjallisia kysymyksiä sekä kannanottoja. Ryhmä tekee yhteistyötä myös eduskunnan muiden verkostojen kanssa sekä tapaa ulkopuolisia asiantuntijoita ja ryhmiä.

6.9 pidettyyn kokoukseen osallistuivat lisäksi kansanedustajista Holopainen Hanna (Vihr.), Koskinen Johannes (SDP), Lahdenperä Milla (Kok.), Nurminen Ilmari (SDP), Poutala Mika (KD), Strandman Jaana (PS), Valtola Oskari (Kok.) sekä ryhmän poliittinen asiantuntija Sami Peltola (SDP) ja SOSTEsta erityisasiantuntija Kaarina Tamminiemi. Ryhmän toimintaan on ilmoittautunut myös kansanedustaja Hanna Kosonen (Kesk.).

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry on ollut ryhmän yhteistyöjäsen toimintansa alusta saakka. Ryhmä on perustettu vuonna 2004 yhden SOSTEn perustajajärjestön Terveyden edistämisen keskuksen aloitteesta.