Eduskunnan Köyhyysryhmä järjestäytyi – SOSTE jatkaa yhteistyöjäsenenä


Etusivu / Uutiset / Eduskunnan Köyhyysryhmä järjestäytyi – SOSTE jatkaa yhteistyöjäsenenä

Eduskunnan Köyhyysryhmä piti järjestäytymiskokouksen 30.5. Ryhmän puheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Maria Ohisalo (vihr.) ja varapuheenjohtajaksi kansanedustaja Hilkka Kemppi (kesk.). Ryhmän sihteerinä jatkaa SOSTEn erityisasiantuntija Anna Järvinen.

Eduskunnan köyhyysryhmän tarkoituksena on edistää politiikkaa, jolla torjutaan köyhyyttä. Ryhmä toimii eduskuntapuolueiden kesken poikkipoliittisesti. Ryhmä järjestää köyhyyteen ja eriarvoisuuteen liittyviä tilaisuuksia sekä tapaa asiantuntijoita ja sidosryhmiä.

Järjestäytymiskokoukseen osallistuivat lisäksi kansanedustajista Inka Hopsu (vihr.), Laura Meriluoto (vas.) ja Hanna Sarkkinen (vas.). Lisäksi usea kansanedustaja on ilmoittanut jatkossa haluavansa osallistua ryhmän toimintaan, vaikka ei nyt järjestäytymiskokoukseen päässyt paikalle. Mukaan ovat ilmoittautuneet Fatim Diarra (vihr.), Tarja Filatov (sd.), Pia Hiltunen (sd.), Katri Kulmuni (kesk.), Suna Kymäläinen (sd.), Helena Marttila (sd.), Olga Oinas-Panuma (kesk.), Sari Tanus (kd.) ja Paula Werning (sd.). Ryhmään pyritään saamaan edustus kaikista eduskuntaryhmistä.

Köyhyysryhmän yhteistyöjäseninä jatkavat SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry, Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen verkosto EAPN-Fin, Kuka kuuntelee köyhää –verkosto, Kirkon diakoniarahastosta ja Kela.

Lisätietoa ryhmän toiminnasta